Αναβαθμίζονται 22 παιδικές χαρές στον Δήμο Αιγάλεω

Προγραμματική Σύμβαση με αντικείμενο την υλοποίηση του έργου με τίτλο «Παρεμβάσεις σε υφιστάμενες παιδικές χαρές του Δήμου Αιγάλεω για την πιστοποίηση της καταλληλότητάς τους» υπέγραψαν η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου και ο Δήμαρχος Αιγάλεω, Δημήτρης Μπίρμπας. Το έργο, προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ με ΦΠΑ, χρηματοδοτείται από πόρους της Περιφέρειας.

Στόχος του έργου είναι η αναβάθμιση 22 υφιστάμενων παιδικών χαρών του Δήμου Αιγάλεω προκειμένου να είναι λειτουργικές, ασφαλείς και προσβάσιμες σε παιδιά με αναπηρία, σύμφωνα με τις ισχύουσες προδιαγραφές.

Ειδικότερα, το έργο αφορά στην ανακατασκευή των παρακάτω παιδικών χαρών: Πλατεία Ματρώζου, Πλατεία Φιλικής Εταιρείας, Πλατεία Μερκουράκη, Σμύρνης και Περγάμου, Ζήνωνος, Πλατεία Δαβάκη, Πλατεία Αγ. Αικατερίνη, Πλατεία Λεγανές, Πλατεία Παπάγου, Πλατεία Αστροναυτών, Αγίου Σπυρίδωνα, Βεροίας, Πλατεία Λέλας Καραγιάννη, Κώστα Βάρναλη, Πλατεία Κοραή – Αλ. Παναγούλη, Ισμήνης και Θησέως, Τριποτάμου – Αγ. Ελευθέριος, 6ο Νηπιαγωγείο, 12ο και 27ο Νηπιαγωγείο, 8ος Δημοτικός Βρεφονηπιακός σταθμός «Νίνα Βενέτη», 10ος Δημοτικός σταθμός Μπουμπουλίνας και 11ος Βρεφονηπιακός σταθμός «Αναγεννήσεως».

Οι παρεμβάσεις που προβλέπεται να γίνουν αφορούν σε: αντικατάσταση των παλαιών δαπέδων (πλην των παιδικών χαρών Βεροίας, Δαβάκη και τμήμα Αργοναυτών) και των οργάνων με νέα σύμφωνα με τις ισχύουσες ευρωπαϊκές προδιαγραφές, εγκατάσταση του κατάλληλου εξοπλισμού, επισκευή (αντικατάσταση, επέκταση) ηλεκτρικών εγκαταστάσεων.

Τη δημοπράτηση, την υπογραφή σύμβασης με τον ανάδοχο, την επίβλεψη κατασκευής του έργου και την παραλαβή του αναλαμβάνει ο Δήμος Αιγάλεω.

ΔΤ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή