Απάντηση του Δήμου Βύρωνα σε ανακοίνωση της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ

Σε απάντηση ανακοίνωσης συνδικαλιστικής παράταξης του Δ.Σ. των εργαζομένων του Δήμου, έχουμε να ενημερώσουμε τα παρακάτω.

Η σκωπτική αυτή ανακοίνωση, θέλει να μας κρίνει για το σεβασμό που επιδεικνύουμε στα εργατικά δικαιώματα, με αφορμή την εκδίκαση μιας αγωγής, δείχνοντας ότι ανάγει σαν κύρια συνδικαλιστική πρακτική την άσκηση αγωγών προς το Δήμο, βασισμένοι στους νόμους του κράτους, που σε άλλες περιπτώσεις μας καλεί να αγνοήσουμε. Πολύ περισσότερο που εσκεμμένα αποκρύπτουν ότι οι μεν οφειλές για το γάλα αφορούσαν την προηγούμενη διοίκηση, η οποία κράτησε αρνητική στάση για αυτό το θέμα – ενώ τώρα οι εργαζόμενοι το προμηθεύονται κανονικά – και αφετέρου, ότι για την αγωγή που έγινε για το γάλα των υπαλλήλων αορίστου χρόνου κρατήσαμε θετική στάση, που ήταν και η αιτία να βγει θετική η απόφαση του δικαστηρίου και να ικανοποιηθούν οικονομικά οι εργαζόμενοι. Αποκρύπτει επίσης ότι με νόμο της σημερινής κυβέρνησης, δίνεται η δυνατότητα στους Δήμους να πληρώνουν σε χρήμα τυχόν ελλείψεις σε γάλα, κάτι που παλιά δεν ήταν εφικτό.

Οι συντάκτες της συγκεκριμένης ανακοίνωσης μας εγκαλούν για την αναβολή που ζήτησε η δικηγόρος του Δήμου (η ημερομηνία διεξαγωγής της δίκης ορίσθηκε για τον Ιούνιο), απαιτούμενος χρόνος για να συλλεχθούν τα στοιχεία που δεν πρόλαβαν να συγκεντρώσουν οι υπηρεσίες του Δήμου και αφορούν τα έτη 2011-12. Να σημειώσουμε βέβαια ότι, όταν αναφέρονται στις υπηρεσίες του Δήμου, αναφέρονται στους συναδέλφους τους!

Με την ανακοίνωση αυτή η συγκεκριμένη παράταξη για άλλη μια φορά, αποδεικνύει στην πράξη ότι ενδιαφέρεται κυρίως για πολιτικούς και όχι για συνδικαλιστικούς λόγους, να καταγγείλει τη Δημοτική αρχή. Και αυτό για να ξεχάσουν οι εργαζόμενοι τι έχουμε κάνει για αυτούς από την ημέρα που αναλάβαμε:

1. Λαμβάνουν ανελλιπώς κάθε μήνα τις υπερωρίες που κάνουν. Εξοφλήσαμε δε υπερωρίες – οφειλές της προηγούμενης δημοτικής αρχής.

2. Στηρίξαμε το αίτημα για τη μη αποστολή των φακέλων τους προς αξιολόγηση, που θα οδηγούσε σε απολύσεις.

3. Λαμβάνουν κανονικά τα μέσα ατομικής προστασίας τους, το δε 2018 διπλασιάσαμε τις πιστώσεις.

4. Αποδεχθήκαμε την παροχή σε χρήμα του γάλακτος στους αορίστου χρόνου που δεν τους είχε δοθεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή και το ίδιο θα κάνουμε και για τους μόνιμους.

5. Επαναπροσλάβαμε τους σχολικούς φύλακες και τους δημοτικούς αστυνομικούς.

6. Τροποποιήσαμε συμβάσεις εργαζομένων από 4ωρης σε 8ωρης απασχόλησης.

7. Οι προϊστάμενοι κρίθηκαν με δίκαιο τρόπο μοριοδότησης από το υπηρεσιακό τους συμβούλιο.

8. Υλοποιήσαμε σε χρόνο ρεκόρ την προεκλογική μας δέσμευση, που ήταν και αίτημα του σωματείου, για την μεταφορά των Ν.Π.Δ.Δ. στο Δήμο.

9. Προχωρήσαμε στη ψήφιση νέου Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας με σκοπό την βελτίωση της οργανωτικής δομής του Δήμου και της καλύτερης αξιοποίησης του προσωπικού.

10. Προχωρήσαμε στην πρόσληψη 8μηνων για την καθαριότητα και αμέσως μετά στην πρόσληψη 22 μονίμων.

11. Η οικονομική κατάσταση του Δήμου, του δίνει την δυνατότητα να εξοφλεί προμηθευτές, άρα να βελτιώνει και την καθημερινότητα των εργαζομένων δίνοντάς τους τη δυνατότητα να εργάζονται σε καλύτερες συνθήκες.

12. Αξιοποιήσαμε τον νέο Νόμο της κυβέρνησης, για τη μη υποχρέωση των Δήμων να ασκούν ένδικα μέσα για περιπτώσεις εργατικών διαφορών και αποδώσαμε το επίδομα των 176 € για όσους εργαζόμενους κέρδισαν πρωτόδικες αποφάσεις.

Με βάση όλα αυτά, είμαστε πλέον πεπεισμένοι ότι βρήκαν ακόμη μία φορά την αφορμή για να εξαπολύσουν επίθεση στη Δημοτική αρχή, για να κάνουν αντιπολίτευση, όχι επί των προβλημάτων των εργαζομένων αλλά σύμφωνα με την πολιτική που υπηρετούν.

ΔΤ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή