Ξεκινάει η λειτουργία του Συστήματος «Μητρώο Πολιτών» στον Δήμο Ασπρόπυργου

Ο Δήμαρχος Ασπροπύργου και Μέλος του Δ.Σ. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.), κ. Νικόλαος Μελετίου ενημερώνει τους Δημότες ότι, από τις 22 Ιανουαρίου 2018, ξεκινάει η λειτουργία του Συστήματος «Μητρώο Πολιτών», σύμφωνα με την Α.Π.: ΤΑΔΚ οικ. 28/2018 εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών. Ενόψει της έναρξης λειτουργίας, οι Δήμοι υποχρεούνται να προβούν σε απαιτούμενες ενέργειες που αφορούν στη λειτουργία των Δημοτολογίων και των Ληξιαρχείων τους.

Συγκεκριμένα, από τις 12 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 15:00 έως και τις 21 Ιανουαρίου 2018 στις 15:00 παύει να διενεργείται οποιαδήποτε ενέργεια ενημέρωσης στα Δημοτολόγια των Δήμων όλης της Χώρας. Επίσης, δεν θα υφίσταται η διαλειτουργικότητα του ΟΠΣΕΔ, ως εκ τούτου δεν δύναται να εκδίδονται βεβαιώσεις δημοτολογίου από τα ΚΕΠ της Χώρας.

Όσο αφορά τα Ληξιαρχεία σύμφωνα με την ίδια εγκύκλιο, από τις 16 Ιανουαρίου 2018, ώρα 15:00 έως τις 21 Ιανουαρίου, 2018 ώρα 15:00, παύει η λειτουργία του Πληροφοριακού Συστήματος Διαχείρισης Ληξιαρχικών Πράξεων και ως εκ τούτου δεν καταχωρίζεται καμία ληξιαρχική πράξη σε αυτό και δεν εκτυπώνεται καμία πράξη από αυτό. Για το χρονικό διάστημα που διαρκεί η μετάπτωση δεδομένων του Συστήματος, η καταχώρηση των ληξιαρχικών πράξεων θα γίνεται σε «χειρόγραφα» ληξιαρχικά βιβλία.

ΔΤ ΔΗΜΟΥ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή