Μανώλης Οθωνας: Οι πρόωρες εκλογές ξέρετε ότι δεν προαναγγέλλονται

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μανώλης Οθωνας: Οι πρόωρες εκλογές ξέρετε ότι δεν προαναγγέλλονται

Συνέντευξη Μανώλη Όθωνα Διευθυντή Γραφείου Επικεφαλής Κινήματος Αλλαγής
στον Ρ/Σ «Στο Κόκκινο» και στους δημοσιογράφους Δημήτρη Κουκλουμπέρη και Νίκο Σβέρκο

“1. Η «σκληρά διαπραγματευόμενη» κυβέρνηση στριμώχνει σε ένα ακόμα πολυνομοσχέδιο σωρηδόν ρυθμίσεις που δεν υιοθετήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια παρά τις πιέσεις των εταίρων.
Και σε αυτό το πολυνομοσχέδιο, όπως και σε προηγούμενα αυτής της «σκληρά διαπραγματευόμενης» κυβέρνησης στριμώχνονται σωρηδόν ρυθμίσεις που τα προηγούμενα – πολύ δυσκολότερα δημοσιονομικά χρόνια – η χώρα άντεξε και δεν υιοθέτησε παρά τις πιέσεις των εταίρων. Και προκαλούν ακόμα περισσότερο με τον ισχυρισμό ότι κλείνει η αξιολόγηση δήθεν χωρίς νέα μέτρα. Ενώ όλοι ξέρουν ότι έχουν ψηφιστεί και προ – νομοθετηθεί μέτρα που θα εφαρμοστούν και το 2018 που ξεκίνησε αλλά και το 2019 και το 2020. Είναι καθαρό ότι, εμείς δεν πρόκειται να συναινέσουμε σε όλες αυτές τις πολιτικές της κυβέρνησης. Όχι για λόγους πολιτικού κόστους αλλά γιατί δεν δίνουν βιώσιμη λύση και προοπτική για μια ουσιαστική και ασφαλή έξοδο της χώρας από την κρίση.

2. Έχουμε την ετοιμότητα να ανταποκριθούμε σε οποιαδήποτε πολιτική εξέλιξη είτε από πρωτοβουλία είτε από αδυναμία της κυβέρνησης.
Οι πρόωρες εκλογές ξέρετε ότι δεν προαναγγέλλονται. Το Μαξίμου έχει ως μόνιμη επωδό ότι θα εξαντλήσει την τετραετία αλλά αυτό δε σημαίνει ότι οι εκλογές είναι τόσο μακριά όσο θέλουν να τις παρουσιάζουν. Εμείς διατηρούμε τα αντανακλαστικά και έχουμε την ετοιμότητα να ανταποκριθούμε σε οποιαδήποτε πολιτική εξέλιξη είτε από πρωτοβουλία είτε από αδυναμία της κυβέρνησης.

3. Για το θέμα της ΠΓΔΜ: Η δημόσια συζήτηση σε αυτή τη φάση και ιδιαίτερα η ονοματολογία δεν συνιστά υπεύθυνη στάση.
Δεν εξυπηρετεί αλλά υπονομεύει τη διαπραγμάτευση η διγλωσσία στο εσωτερικό της κυβέρνησης και τα μπρος-πίσω, δεξιά-αριστερά του Υπουργού Άμυνας. Ταυτόχρονα δεν συνιστά υπεύθυνη στάση οποιαδήποτε δημόσια συζήτηση γύρω από το θέμα την ώρα που είναι σε εξέλιξη διπλωματικές συνομιλίες και πρωτοβουλίες. Η σοβαρότητα του θέματος επιβάλλει να περιμένουμε την ολοκλήρωση των συνομιλιών, να δούμε αν υπάρξει κατάληξη και κυβερνητική πρόταση και εφόσον υπάρχει κάτι συγκεκριμένο τότε όλοι να τοποθετηθούν υπεύθυνα και με αίσθηση των δεδομένων που έχουν διαμορφωθεί στη χώρα και στην ευρύτερη περιοχή τα τελευταία χρόνια. Η δημόσια συζήτηση σε αυτή τη φάση και ιδιαίτερα η ονοματολογία δεν συνιστά υπεύθυνη στάση.”

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή