Γκολ και θέαμα για Ολυμπιακό και ΑΕΚ, επιστροφή στις νίκες για τον ΠΑΟ

Ο Ολυμπιακός παρέμεινε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα μετά το πέρασμα του από την Λάρισα (0-3), η ΑΕΚ κέρδισε με εμφατικό τρόπο εκτός έδρας τον Παναιτωλικό με 1-4 και ο Παναθηναικός επέστρεψε επιτέλους στις νίκες επικρατώντας του Πλατανιά με 2-0.

ΑΕΛ- Ολυμπιακός 0-3

Νικηφόρο ξεκίνημα για τον Ολυμπιακό στο 2018. Στο πρώτο παιχνίδι μετά την αποχώρηση του Τάκη Λεμονή οι «ερυθρόλευκοι» πέρασαν με 3-0 από την Λάρισα και ανέβηκαν ξανά στην κορυφή με +1 από ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Οι Πειραιώτες, υπό τις οδηγίες των Χρήστου Κόντη και Βασίλη Βούζα, τα βρήκαν σκούρα στο πρώτο μέρος απέναντι στη μαχητική ΑΕΛ, ωστόσο στην επανάληψη η τριπλέτα Φορτούνης-Μάριν-Ανσαριφάρντ έδωσε το ρυθμό και «καθάρισε» το ματς για τους φιλοξενούμενους, που επέστρεψαν στην κορυφή της βαθμολογίας. Μάριν (54’), Ανσαριφάρντ (68’) και Τζούρτζεβιτς (89’) οι σκόρερ.

ΑΕΛ: Μπόζοβιτς – Ρέντζας, Ζίζιτς, Γκόλιας, Γουάλας – Λαγός (81’ Λεοζίνιο), Αγκάνοβιτς (64’ Μιλοσάβλιεβιτς), Ντέλετιτς – Μασούρας (66’ Περόνε), Ναζλίδης, Κριζμάν.

Ολυμπιακός: Προτό – Ελαμπντελαουί, Σισέ, Ένγκελς, Κούτρης – Ρομαό, Ταχτσίδης – Πάρντο (61’ Σεμπά),

Φορτούνης (90’ Ζιλέ), Μάριν – Ανσαριφάρντ (78’ Τζούρτζεβιτς.

Παναθηναικός-Πλατανιάς 2-0

Με δύο πέναλτι του Βιγιαφάνες (73’, 90+1΄) ο Παναθηναϊκός κέρδισε με 2-0 τον Πλατανιά στη Λεωφόρο και πήρε την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα μετά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στις 28 Οκτωβρίου! Με δέκα παίκτες από το 83’ οι φιλοξενούμενοι, που φωνάζουν για το δεύτερο πέναλτι. Μετά από δύο μήνες ανομβρίας, ο Παναθηναϊκός πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα, επικρατώντας με 2-0 του Πλατανιά στη Λεωφόρο. Οι «πράσινοι», παίζοντας ξανά με τον 19χρονο Πίσπα στην κορυφή, δημιούργησαν 25 τελικές (11 στην εστία) και τελικά πήραν τη νίκη με δύο εύστοχα πέναλτι του Βιγιαφάνες.

Παναθηναiκός: Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Κολοβέτσιος, Κουρμπέλης, Ινσούα, Λουντ (46’ Χίλιεμαρκ), Τζανδάρης, Βιγιαφάνιες, Μουνιέ (81’ Χατζηγιοβάνης), Άλτμαν, Πίσπας (61’ Δώνης). Πλατανιάς: Κλιάγιτς, Ντικαμονά, Καρυπίδης, Βάντερσον, Ουές (44’ Στάμου), Δημούτσος, Αγγελόπουλος, Κοροβέσης, Ενσικουλού, Παπανικολάου (68’ Πετρόπουλος), Γκρζέλτσακ (46’ Ντουαλά).

Παναιτωλικός-ΑΕΚ 1-4

Με τον ίδιο τρόπο που αποχαιρέτησε το 2017 υποδέχτηκε το νέο έτος η ΑΕΚ! Μετά την τεσσάρα στο Αγρίνιο για το Κύπελλο, η «Ένωση» κέρδισε με 4-1 τον Παναιτωλικό για το πρωτάθλημα, και ξεκίνησε ιδανικά τις υποχρεώσεις της για το 2018. Μπακασέτας (6’), Χριστοδουλόπουλος (36’ πεν.), Αραούχο (45’+1’) και Λόπες (60’) τα γκολ, μείωσε ο Μοράρ (68’ πεν.) για τους γηπεδούχους.

Παναιτωλικός: Κυριακίδης, Μιχάι, Ροντρίγκες, Μύγας (69’ Μαρινάκης), Λουίς Ρότσα (60’ Τσοκάνης), Μπεχαράνο, Μάρκος Πάουλο, Μάζουρεκ, Ντίας, Μοράρ, Ρόσα (46’ Κλέσιο). ΑΕΚ: Τσιντώτας, Λαμπρόπουλος, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης, Γκάλο, Μπακασέτας (52’ λ.τ. Μασούντ), Κονέ, Γαλανόπουλος, Λιβάγια, Χριστοδουλόπουλος (60’ Λόπες), Αραούχο (71’ Γιακουμάκης)

Πήγαινε στην κορυφή