Επιστολή-Απάντηση του Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Γαλατσίου στον Παλμογράφο της 8/12/2017

Αξιότιμε κ. Γιαννακόπουλε,

Σχετικά με το άρθρο σας με τίτλο «Αλλαγή φρουράς στην Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Γαλατσίου» στον Παλμογράφο της 8/12/2017, επισημαίνουμε τα εξής:

Η καθιέρωση της απλής αναλογικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές είναι πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ και δεν σχετίζεται με την εκλογή δημοτικών συμβούλων. Θεωρούμε ότι το σημερινό εκλογικό σύστημα, που δίνει 60% του δημοτικού συμβουλίου στον εκάστοτε Δήμαρχο ανεξάρτητα από το εκλογικό του ποσοστό, δημιουργεί μερικές φορές δικτατορίσκους, που ασκούν απόλυτη εξουσία χωρίς να διαθέτουν ούτε το ¼ του εκλογικού σώματος. Όσο για την απουσία εκπροσώπησης του ΣΥΡΙΖΑ στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Γαλατσίου, προέκυψε από τη διάσπαση του κόμματος στο παρελθόν και όχι από την αδυναμία μας να εκλέξουμε δημοτικούς συμβούλους. Άλλωστε, είχαμε εκλέξει δύο το 2014.

Σχολιάζετε ότι στην εκλογική μας διαδικασία υπήρξε πλήρης ανατροπή των δεδομένων. Εμείς στον ΣΥΡΙΖΑ πάντα δουλεύουμε με ανοιχτές δημοκρατικές εσωκομματικές διαδικασίες και οι αλλαγές προσώπων είναι θεμιτές και επιδιωκόμενες. Τις αποφάσεις της οργάνωσης τις παίρνει η Συντονιστική Επιτροπή, που συνεδριάζει κανονικά κάθε βδομάδα και η Γενική Συνέλευση, που συγκαλείται σε τακτά διαστήματα. Οι αποφάσεις, τόσο σε πολιτικό όσο και σε οργανωτικό επίπεδο, λαμβάνονται με απόλυτα δημοκρατικό τρόπο, συνθέτοντας στον μέγιστο δυνατό βαθμό τις όποιες διαφορετικές απόψεις. Με τέτοιες διαδικασίες θα προχωρήσουμε και στη δημιουργία νέας δημοτικής παράταξης όταν έρθει η ώρα, άσχετα από τα πρόσωπα που κατέχουν τις θέσεις Συντονιστή και Αναπληρωτή.

Εμείς δεν θεωρούμε ότι είχαμε φέτος κάποια «πλήρη ανατροπή των δεδομένων», αλλά μία φυσιολογική συνέχεια. Σήμερα Στεργιόπουλος και Κουτσιαύτης και τα υπόλοιπα μέλη του Συντονιστικού συνεχίζουμε το έργο του Σκούντζου και του Χωριανόπουλου, κτίζοντας πάνω στη πολύτιμη παρακαταθήκη τους και έχοντας τους ίδιους, σημαντικούς συνεργάτες μας μέσα στο Συντονιστικό. Στον ΣΥΡΙΖΑ πάντως έχουμε ιδεολογικές τάσεις και όχι προσωποκεντρικές ομαδοποιήσεις.

Όσο για το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ στη κοινωνία, αποτελεί απόφαση δύο διαδοχικών κομματικών συνεδρίων και οπωσδήποτε είναι προτεραιότητα όλων μας, γεγονός που επιβεβαιώνεται από την αθρόα εγγραφή νέων μελών στην οργάνωση.

Το προ εικοσαετίας στιγμιότυπο που αναφέρετε από την τότε προετοιμασία του Συνασπισμού για τις δημοτικές εκλογές, δεν αναφέρει τα όσα μεσολάβησαν από τότε, ίσως για οικονομία χώρου. Στα χρόνια αυτά το κόμμα μας συμμετείχε σε όλες τις δημοτικές εκλογές. Οι δημότες του Γαλατσίου γνωρίζουν.

Βασίλης Στεργιόπουλος Δημήτρης Κουτσιαύτης

Συντονιστής Αναπληρωτής Συντονιστής

Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Γαλατσίου Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Γαλατσίου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή