2 ομάδες μπλοκ

ΠΑΛΜΟΓΡΑΦΟΣ
2 ομάδες μπλοκ

Στο φύλλο του «Παλμού» της 8ης Δεκεμβρίου έγραφα για τις εσωκομματικές εκλογές στην Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Γαλατσίου, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα την αλλαγή φρουράς στο 9μελές Συντονιστικό Όργανο. Τη θέση των Σκούντζου – Χωριανόπουλου, συντονιστού και αναπληρωτή συντονιστού αντίστοιχα, κατέλαβαν οι Β. Στεργιόπουλος και Δ. Κουτσιαύτης.

Ανέφερα επίσης ότι πέντε από τα εννέα μέλη της Οργάνωσης ανήκουν στη σφαίρα επιρροής της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ελένης Αυλωνίτου κι ότι στην ουσία έχουν δημιουργηθεί πλέον στην Οργάνωση, δύο μπλοκ, δύο τάσεις, δύο ομάδες -όπως και να το πείτε, η πραγματικότητα δεν αλλάζει.
Πριν λίγες ημέρες έλαβα ένα τηλεφώνημα από τον Κοσμά Παυλίδη, ο οποίος ήρθε πρώτος με 36 σταυρούς προτίμησης, μεταξύ των 9 εκλεγμένων μελών της Οργάνωσης, και μου ανέφερε ότι ο ίδιος δεν ανήκει σε καμία ομάδα και ότι δεν υπάρχουν δύο μπλοκ, όπως έγραψα.
Το ότι δεν ανήκει ο ίδιος σε καμία ομάδα, το δέχομαι και δεν έχω λόγους να το αμφισβητήσω. Αλλά ότι τα μέλη πλέον έχουν χωριστεί στα δύο, είναι πέρα για πέρα αληθές. Στη σελ.15 δημοσιεύουμε ένα άρθρο – ανάλυση του κ. Παυλίδη, γύρω από την πολιτικο-οικονομική κατάσταση της χώρας μας. Διαβάστε το!
Εγώ θα αναφέρω ένα μικρό απόσπασμα για να αποδείξω του λόγου μου το αληθές περί δύο ομάδων. Γράφει λοιπόν ο συντάκης:
«…η διάσπαση του 2015 και η αναγκαστική αποδοχή του τρίτου μνημονίου έχει οδηγήσει ένα μέρος των μελών του ΣΥΡΙΖΑ είτε σε αδράνεια, είτε στην απομάκρυνσή τους από τις οργανώσεις του. Παρατηρείται επίσης, από το καλοκαίρι του 2016 και μετά, μια προσπάθεια ατόμων που προηγούμενα ανήκαν στο βαθύ ΠΑΣΟΚ να ενταχτούν στις οργανώσεις του κόμματος, με σκοπό να δημιουργήσουν τα αναγκαία ερείσματα για να συνεχίσουν το “θεάρεστο έργο” που ανακόπηκε απότομα από την ανάδειξη της ριζοσπαστικής αριστεράς σε κυβέρνηση της χώρας.»
Ας το δούν αυτό οι Πασόκοι, για να διαπιστώσουν με πόση πολύ αγάπη τους υποδέχονται και τι σκέπτονται γι’αυτούς. Τους βλέπουν, λίγο – πολύ, σαν σώγαμπρους που μπήκαν στην οικογένεια για να απολαύσουν και να μοιράσουν τα οφέλη της περιουσίας χωρίς να έχουν προσφέρει το παραμικρό για την απόκτησή της.
Αυτά και καλές γιορτές, σύντροφοι! Ελπίζω οι Άγιες Μέρες των Χριστουγέννων να σας φέρουν και τη συμφιλίωση γιατί στο τέλος μόνο η αγάπη μένει…


Στα σκαριά …βρίσκεται από τη διοίκηση του Δήμου Γαλατσίου, ο σχεδιασμός για τη λειτουργία και πάλι δημοτικής συγκοινωνίας στην πόλη μας, όπως ανέφερε ο Δήμαρχος στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο.
Όπως είπε ο Γιώργος Μαρκόπουλος, «η προηγούμενη διοίκηση του Κυριάκου Τσίρου είχε αφήσει ένα χρέος προς τον ΟΑΣΑ της τάξης των 180.000 ευρώ. Από αυτά η διοίκησή μας έχει πληρώσει μέχρι τώρα 116.000 ευρώ και το υπόλοιπο θα εξοφληθεί σε δόσεις κατόπιν συμφωνίας με τον ΟΑΣΑ.»
Βάσει των κείμενων διατάξεων, για να μπορέσει ο Δήμος Γαλατσίου να λειτουργήσει δημοτική συγκοινωνία, θα πρέπει να έχει την άδεια από τον ΟΑΣΑ. Και για να δώσει την άδεια ο Οργανισμός, ζητά πρώτα να εξοφληθεί.
Ο σχεδιασμός σε πρώτη φάση προβλέπει τη λειτουργία μίας γραμμής με ένα πούλμαν των 22 θέσεων.
Καλό είναι να δούμε και πάλι στους δρόμους της πόλης μας λεωφορεία της δημοτικής συγκοινωνίας γιατί κακά τα ψέματα θα εξυπηρετήσουν πολύ τους Γαλατσιώτες και ειδικά όσους κατοικούν στα ορεινά.


Οι απειλές δεν μας πτοούν

Την προηγούμενη βδομάδα λάβαμε μία επιστολή από τον τέως πρόεδρο του Συλλόγου Πελοποννησίων Γαλατσίου κ. Γιώργο Μπελίτση, η οποία δημοσιεύθηκε στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας και όχι στην έντυπη λόγω έλλειψης χώρου.

Μετά από λίγες μέρες λάβαμε και μία δεύτερη, διορθωτική της πρώτης, επιστολή από τον ίδιο, η οποία αναρτήθηκε και αυτή στο site του «Παλμού».
Μετά από δύο μέρες, κατόπιν παράκλησης του ίδιου του αποστολέα, και οι δύο επιστολές κατέβηκαν από το site της εφημερίδας.
Δεν θα αναφερθώ στο περιεχόμενο των επιστολών, το οποίο αφορούσε τα πεπραγμένα της σημερινής διοίκησης του Συλλόγου Πελοποννησίων και ειδικότερα του προέδρου της, κ. Κατσούλα, γιατί στο κάτω – κάτω δεν έχω και ιδίαν άποψη των γεγονότων. Αυτό στο οποίο όμως θα αναφερθώ, είναι η συμπεριφορά του κ. Κατσούλα προς εμένα, ο οποίος σε τηλεφωνική επικοινωνία, μου ανέφερε, σε ύφος απειλητικό να μην προβώ στη δημοσίευση της επιστολής στην εφημερίδα γιατί θα μου υποβάλλει μήνυση.
Θα πρέπει να γνωρίζει ο κ. Πρόεδρος ότι τέτοιες απειλές δεν μας πτοούν. Και αντί να απειλεί, καλό θα ήταν να δώσει τις δικές του απαντήσεις στα καταγγελόμενα.
Είπα ότι δεν θα αναφερθώ στο περιεχόμενο της επιστολής αλλά δεν μπορώ να μην κάνω μία αναφορά, στα όσα λέει ο καταγγέλων (σ.σ. Γ. Μπελίτης): ότι αυτό που ενδιαφέρει τον κ. Κατσούλα και μόνο είναι να γίνει γνωστός για να κατέβει μετά υποψήφιος στις επόμενες δημοτικές εκλογές. Αυτό μπορώ να το υπογράψω. Αυτή είναι και η δική μου εκτίμηση. Όλες οι μέχρι τώρα ενέργειές του προς την κατεύθυνση αυτή αποβλέπουν. Εξάλλου δεν θα είναι και ο πρώτος πρόεδρος του Συλλόγου Πελοποννησίων, ο οποίος χρησιμοποιεί το σύλλογο ως εφαλτήριο για να εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος Γαλατσίου.
Αλλά θα πρέπει να γνωρίζει και ο ίδιος και κάποιοι άλλοι που έχουν τις ίδιες βλέψεις, ότι η αναγνωρισιμότητα και μόνον δεν είναι αρκετή για να εκλεγεί κάποιος δημοτικός σύμβουλος. Χρειάζονται και πολλά άλλα. Υπάρχουν παραδείγματα του παρελθόντος από τα οποία θα πρέπει να αντλήσουν διδάγματα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή