Γονείς & παιδιά έπαιξαν στη χώρα του Παλαί

Παιδικές φωνές και χαρούμενα πρόσωπα γέμισε το Ολυμπιακό Γυμναστηρίου Γαλατσίου την περασμένη Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου, δίνοντας το παρών στην ολοήμερη εκδήλωση του Δήμου με γενικό τίτλο «Παίζουμε στη χώρα του Παλαί».

Το Παλαί, αυτή η μεγάλη αθλητική εγκατάσταση, γέμισε ζωή και χαρούμενες φωνές για μια ολόκληρη μέρα. Το Παλαί αποτελεί πλέον ένα ζωντανό κύτταρο της πόλης μας, το οποίο έχει γίνει σημαντικός χώρος αθλητισμού και πολιτισμού για μικρούς και μεγάλους και έχει ενταχθεί στον κοινωνικό ιστό της πόλης.
Ικανοποιημένοι οι διοργανωτές από την ανταπόκριση του κόσμου καθώς, όπως υποστηρίζουν, πάνω από 1.800 παιδιά από όλες τις τάξεις του δημοτικού συμμετείχαν στα διαδραστικά παιχνίδια και έκαναν βόλτα με το τρενάκι, ενώ πάνω από 2.500 γονείς πήραν μέρος στα δημιουργικά εργαστήρια που λειτουργούσαν παράλληλα στην κεντρική σάλα του Παλαί. Σημειώνεται πως η πλειοψηφία των ατόμων αυτών επισκέφτηκαν το Παλαί εσωτερικά για πρώτη φορά στη ζωή τους.
Ειδικότερα, οι μαθητές του νηπιαγωγείου και όλων των τάξεων του δημοτικού είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε παιχνίδια όπως: Κυνηγώντας το φως, παιχνίδια όπως παλιά, στίβος δοκιμασιών, bungee trampoline, φουσκωτές περιπέτειες, γιγάντιες ρόδες και γιγαντιαία σφενδόνη, face painting, ποδοσφαιρικός φουσκωτός στόχος, snook soccer, σκυταλοδρομία εμποδίων, η ορχήστρα των μικρών καλικαντζάρων, οι πέτρες που λένε ιστορίες και κηπάκι μου μικρό και γιορτινό… Όλοι όσοι πήραν μέρος στις δράσεις στο τέλος απολάμβαναν μια ακόμη βόλτα με το τρενάκι για να εξερευνήσουν περιμετρικά τους χώρους του Παλαί και τους κερνούσαν σάντουιτς, γλυκίσματα και νερό.
Η συναυλία της δημοφιλούς «Μάντισσας» του φετινού καλοκαιριού, της Μαρίνας Σάττι, μαζί με τις «Fonέs», «έκλεισε» την ημέρα των εκδηλώσεων στην κεντρική σάλα του Παλαί.
Ο Δήμαρχος Γαλατσίου Γιώργος Μαρκόπουλος, ο οποίος ήταν παρών καθ’ όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων, είπε ότι: «Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευτυχία από τα παιδιά που απολαμβάνουν δεκάδες διαφορετικά παιχνίδια μέσα σε έναν χώρο που δημιουργήθηκε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, για το πνεύμα του αθλητισμού και της ευγενούς άμιλλας. Είναι ευχάριστο να χρησιμοποιείται ξανά το Παλαί από πολίτες που ενδιαφέρονται για τον αθλητισμό και τον πολιτισμό και επιθυμούν να περάσουν στα παιδιά τους ανάλογες αξίες και ενδιαφέροντα».

Πήγαινε στην κορυφή