Αλλαγή φρουράς στην Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Γαλατσίου

ΠΑΛΜΟΓΡΑΦΟΣ
Αλλαγή φρουράς  στην Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ  Γαλατσίου

Την Κυριακή 26 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Γαλατσίου. Έγινε απολογισμός της δράσης για τον χρόνο που πέρασε και συζητήθηκε το νέο τοπίο που δημιουργείται στην τοπική αυτοδιοίκηση μετά την ψήφιση του νόμου της απλής αναλογικής από τις επόμενες δημοτικές εκλογές.

Συζητήθηκε επίσης, χωρίς να ληφθεί καμία απόφαση, και η δημιουργία δημοτικής παράταξης με σκοπό τη συμμετοχή στις εκλογές του 2019. Το θέμα αυτό θα επανέλθει στο προσκήνιο αργότερα από το νέο πλέον προεδρείο, το οποίο θα συζητήσει για τη συγκρότηση της νέας δημοτικής παράταξης αλλά και για το όνομα του επικεφαλής.
Να σημειώσω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την αποχώρηση από το κόμμα των δημοτικών συμβούλων Παναγιώτου και Παπαδοκωστόπουλου, στερείται εκπροσώπησης στο Δημοτικό Συμβούλιο. Θεωρείται δε από όλους σχεδόν εντελώς παράδοξο ένα κυβερνητικό κόμμα του 36,5% να μην έχει ούτε έναν δημοτικό σύμβουλο ως εκπρόσωπό του στο Σώμα.
Ένας από τους λόγους που η κυβέρνηση αποφάσισε να ψηφίσει την απλή αναλογική είναι και αυτός της εκπροσώπησης. Δηλαδή να καταφέρει να εκλέξει δημοτικούς συμβούλους σε όσο το δυνατόν περισσότερους δήμους της χώρας.
Στις εκλογές τώρα που πραγματοποίησε η Οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Γαλάτσι υπήρξε πλήρης ανατροπή των δεδομένων. Η πλειοψηφία αυτών που εκλέχθηκαν στο 9μελές Συντονιστικό Όργανο ανήκουν στη σφαίρα επιρροής της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ελένης Αυλωνίτου. Πέντε από τους εκλεγέντες είναι με την πλευρά της κας Αυλωνίτου και οι τέσσερις ανήκουν στην παλιά φρουρά, των Σκούντζου και Χωριανόπουλου. Η διαφορά των δύο πλευρών απ’ό,τι λέγεται έγκειται στη φιλοσοφία και την αντίληψη που έχουν για την Οργάνωση. Οι της Αυλωνίτου, όπως και η ίδια η βουλευτής, υποστηρίζουν ότι η Οργάνωση θα πρέπει να ανοίξει την πόρτα της στην κοινωνία γιατί υπάρχει, όπως λένε, αναντιστοιχία του ποσοστού του ΣΥΡΙΖΑ και των εγγεγραμμένων μελών, και οι της παλιάς φρουράς προφανώς θέλουν την Οργάνωση πιο καθαρή και πιο ορθόδοξη.
Τα αποτελέσματα από τις εκλογές έχουν ως εξής:
Παυλίδης Κοσμάς 36 σταυροί
Σκούντζος Δημήτρης 31 σταυροί
Στεργιόπουλος Βασίλης 31 σταυροί
Χωριανόπουλος Νίκος 31 σταυροί
Κοκκότη Βάσω 30 σταυροί
Χαλβαδάκη Βάσω 30 σταυροί
Κουτσιαύτης Δημήτρης 29 σταυροί
Μπαμπάνας Τάσος 29 σταυροί
Κούρου-Εμμανουηλίδου Βάσια 27 σταυροί
Αναπληρωματικά μέλη:
Σταμάτης Γιάννης 27 σταυροί
Ρίζου Μαρία 24 σταυροί
Για πρώτη φορά στην εκλογή του Συντονιστικού εφαρμόστηκε η ποσόστωση φύλου 1/3 που καθιερώθηκε στο 2ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ το 2016.
Το νέο Συντονιστικό της Ο.Μ. Γαλατσίου συγκροτήθηκε σε σώμα και εξέλεξε Συντονιστή τον Βασίλη Στεργιόπουλο και Αναπληρωτή Συντονιστή τον Δημήτρη Κουτσιαύτη.
Ξεφυλλίζοντας τον «Παλμό» τον Δεκέμβρη του 1997 (έχουμε κι εμείς την ιστορία μας) έπεσε το μάτι μου σε μια ανακοίνωση της Οργάνωσης του Συνασπισμού στο Γαλάτσι, την οποία υπογράφει η τριμελής γραμματεία της δημοτικής Επιτροπής (Τούντας, Μούκας, Σουφλέρης) και η οποία αναφέρεται στην συγκρότηση δημοτικής παράταξης με σκοπό τη συμμετοχή τους στις εκλογές του 1998. Μετά από 20 χρόνια το κόμμα συζητά και πάλι για τη δημιουργία συνδυασμού με σκοπό τη συμμετοχή στις εκλογές του 2019.
Αυτή τη φορά εύχομαι να ευοδωθεί η προσπάθεια γιατί την προηγούμενη φορά είχε ναυαγήσει.

Πήγαινε στην κορυφή