Η σύνταξη αποφασίζει…

Θα πρέπει να ενημερώσουμε όσους δεν το γνωρίζουν ότι τα κείμενα, οι ανακοινώσεις, οι επιστολές, τα δελτία τύπου κι ό,τι άλλο στέλνετε στην εφημερίδα, το εάν και πότε θα δημοσιευθούν είναι ευθύνη της σύνταξης της εφημερίδας.

Και τούτο γιατί υπάρχουν κάποια τεχνικά δεδομένα τα οποία θα πρέπει να τα λαμβάνουμε υπόψιν μας σε κάθε φύλλο όταν αποφασίζουμε για τη θεματολογία της εφημερίδας.
Ο «Παλμός», όπως είναι γνωστό, είναι μια από τις 18 εβδομαδιαίες εφημερίδες στην περιφέρεια Αττικής, η οποία έχει δια νόμου το δικαίωμα για καταχώρηση δημοσιεύσεων του δημοσίου και ευρύτερου δημοσίου τομέα. Για να μπορούμε κάθε χρόνο να διατηρούμε αυτό το δικαίωμα, είμαστε υποχρεωμένοι να τηρούμε πιστά τους όρους που προβλέπονται από τους ψηφισθέντες νόμους.
Μέσα από την 25χρονη πορεία μας έχουμε κατορθώσει να διατηρούμε, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, ένα πολύ καλό επίπεδο συνεργασίας με όλους – πολίτες, συλλόγους, κόμματα. Δεν έχουμε αρνηθεί να δημοσιεύσουμε κείμενα αρχών και θέσεων αρκεί να μην είναι ρατσιστικά, υβριστικά και συκοφαντικά.
Ομολογώ ότι αυτό που μου συνέβει την προηγούμενη Κυριακή, οδηγώντας μάλιστα στην εθνική οδό, δεν μου έχει ξανατύχει. Δέχτηκα τηλεφώνημα από κάποιο τοπικό πολιτικό παράγοντα ο οποίος σε έντονο και μέχρι απειλητικό ύφος διαμαρτύρετο για κάποιο κείμενο που δεν δημοσιεύσαμε την προηγούμενη εβδομάδα και το οποίο δημοσιεύεται σήμερα. Οι λόγοι που δεν το δημοσιεύσαμε την προηγούμενη εβδομάδα έχουν να κάνουν με την αρχική μου αναφορά περί τεχνικών δεδομένων.
Αναγκάζομαι να κάνω αυτή την αναφορά γιατί γνωρίζοντας το πρόσωπο και τον ήπιο χαρακτήρα του, με εξέπληξε αρνητικά το ύφος και ο τόνος της φωνής του στην τηλεφωνική μας επικοινωνία. Ίσως κάποιοι λόγοι τους οποίους δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω – αλλά φαντάζομαι! – έχουν συμβάλλει στην αλλοίωση του ήπιου χαρακτήρα του. Δεν αναφέρω το όνομά του γιατί η συνομιλία μας ήταν τηλεφωνική και όπως καταλαβαίνετε κάλλιστα μπορούν να αμφισβητηθούν όλα όσα μου είπε. Αν θελήσει ο ίδιος, ας στείλει επιστολή στην εφημερίδα κι ας γράψει εκεί όσα μου είπε στο τηλέφωνο.

 

 


Δείγμα θετικόν!

Όσο κι αν στενοχωρεί κάποιους, το πείραμα πέτυχε!
Η προσπάθεια για την ένωση όλων των φυλών της Κεντροαριστεράς είχε αίσιο τέλος. Και τη δεύτερη Κυριακή, παρότι οι συνθήκες δεν ήταν
οι πιο ιδανικές, η συμμετοχή ήταν μεγάλη (156.000).
Την ευθύνη από δω και πέρα για τη διοργάνωση του συνεδρίου και
τις υπόλοιπες διαδικασίες για τη συγκρότηση του ενός και ενιαίου φορέα της Κεντροαριστεράς και της Σοσιαλδημοκρατίας
την έχει η νεοεκλεγείσα πρόεδρος Φώφη Γεννηματά.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή