Αφετηρία τρόλεϊ

Πριν ένα περίπου μήνα συζητήθηκε εκτενώς στο Δημοτικό Συμβούλιο Γαλατσίου, το θέμα της ηχορύπανσης των τρόλεϊ στο τέρμα της οδού Παπαφλέσσα. Να σημειώσω από την αρχή ότι οι κάτοικοι έχουν απόλυτα δίκιο γι’αυτό και εμείς κάναμε γνωστό το θέμα τους με πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα.
Στη συζήτηση τώρα που είχε πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο ειπώθηκε ότι ο Δήμος Γαλατσίου θα πρέπει να προχωρήσει σε έγγραφη πρόταση προς τον ΟΑΣΑ για μεταφορά της αφετηρίας.
Η Γενική Διεύθυνση Συγκοινωνιακού Έργου του ΟΑΣΑ όμως έχει ήδη αποφασίσει για το θέμα από τον περασμένο Αύγουστο. Ήρθε στα χέρια μου το υπ’αριθμ. 13093/ΓΕΔΣΕ/ΔΙΣΛ 1/8/2017 έγγραφο – απάντηση του ΟΑΣΑ προς τον Δήμο Γαλατσίου, με αφορμή όπως αναφέρει τις διαμαρτυρίες των κατοίκων για μεταφορά της αφετηρίας. Αναφέρει λοιπόν το έγγραφο:
«Η Υπηρεσία μας, με αφορμή επανειλημμένες οχλήσεις από κατοίκους της οδού Παπαφλέσσα, εξέτασε το αίτημα για τη μεταφορά της μίας εκ των δύο αφετηριών των γραμμών τρόλει 5 και 14 σε άλλη θέση. Η λύση που προκρίνεται, λαμβανομένων υπόψη αφενός της πυκνής δόμησης της περιοχής και αφετέρου των γεωμετρικών χαρακτηριστικών των οδών του Δήμου σας, είναι η χωροθέτηση της αφετηρίας της μίας γραμμής τρόλεϊ επί της οδού Ορφέως, μεταξύ των οδών Αγίας Ειρήνης και Αιγοσθένων, παρά τον υφιστάμενο χώρο πρασίνου. Η μία γραμμή τρόλεϊ θα ακολουθεί τη διαδρομή: Ναρκίσσου, αριστερά Αγ. Ειρήνης, αριστερά Ορφέως (νέα θέση αφετηρίας), αριστερά Αιγοσθένων, δεξιά Παπαφλέσσα, συνέχεια τη σημερινή διαδρομή.
»Απαραίτητη προϋπόθεση για την υλοποίηση της απόφασης αυτής και την αποσυμφόρηση της οδού Παπαφλέσσα είναι:
1) Αντιδρόμηση ή αμφιδρόμηση της οδού Αγίας Ειρήνης, στο τμήμα μεταξύ των οδών Παπαφλέσσα και Ορφέως.
2) Απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης, εκατέρωθεν της οδού Αγίας Ειρήνης και μεταξύ των οδών Παπαφλέσσα και Ορφέως.
3) Μικρή απότμηση τμήματος της αριστερής γωνίας του πεζοδρομίου στη διασταύρωση των οδών Αγίας Ειρήνης και Ορφέως.
»Θεωρούμε ότι με τη λύση αυτή θα βελτιωθεί σημαντικά η κατάσταση επί της οδού Παπαφλέσσα, χωρίς να μειωθεί η συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση της ευρύτερης περιοχής.
»Παρακαλούμε για τις απόψεις σας πριν προχωρήσουμε στην έκδοση της σχετικής απόφασης μεταφοράς της αφετηρίας.»
Δηλαδή σαν να λέμε τα ίδια και χειρότερα. Να φύγουν τα μισά τρόλεϊ από το τέρμα της Παπαφλέσσα και να καταλήξουν στην παιδική χαρά με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα μικρά παιδιά και τους συνοδούς τους. Να σημειώσω ότι η ίδια πρόταση είχε κατατεθεί από τον ΟΑΣΑ και το 2004 επί δημαρχίας Θ. Τούντα όταν και πάλι είχε προκύψει το θέμα. Και βέβαια το πρόβλημα δεν λύνεται όταν το μεταφέρεις σε άλλη γειτονιά. Άλλες λύσεις πρέπει να αναζητηθούν οι οποίες να είναι εφικτές και να ικανοποιούν τους δίκαια διαμαρτυρόμενους κατοίκους.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή