Ω, άμοιρη παιδεία ελληνική

Πριν ξεκινήσω το σημερινό άρθρο θα ήθελα και δημόσια να εκφράσω την βαθιά μου λύπη και τα θερμότερα συλλυπητήρια για την απώλεια του Μίμη Γιαννακόπουλου μεγαλύτερου αδελφού του ΠΑΛΜΟΥ. Ο Μίμης ήταν ένας πολύ καλός φίλος κατ’ αρχήν, ευχάριστος στην παρέα, πολύ αγαπητός όχι μόνο στην οικογένειά του, αλλά στους φίλους του και όλους τους συγχωριανούς του που θα τον θυμούνται με αγάπη. Είμαι βέβαιος ότι εκεί που είναι θα είναι καλά γιατί ήταν καλός στην ζωή του. Θα τον θυμόμαστε.

H στήλη έχει ασχοληθεί πολλές φορές με το ζήτημα της παιδείας, επειδή το θεωρεί υψίστης σημασίας για την ύπαρξή μας ως λαού και έθνους. Και αυτό όχι μόνο από πολιτιστικής πλευράς, αλλά και οικονομικής. Όλοι δέχονται ότι μια δυνατή παιδεία θα φέρει την οικονομία της γνώσης που με την σειρά της θα ανοίξει νέες επιχειρήσεις με πολύ μικρή ανάγκη επενδυτικών κεφαλαίων, τα οποία δεν έχουμε και βέβαια θα ανοίξει και νέες θέσεις εργασίας.
Γεγονός είναι ότι ο σύγχρονος άνθρωπος δέχεται χωρίς αντίρρηση τον παραπάνω ισχυρισμό και προκαλεί μεγάλη περιέργεια γιατί μερικοί που είναι και σπουδασμένοι κάνουν ότι δεν το καταλαβαίνουν. Θα δείτε στα επόμενα τι εννοώ.
Με πολύ καλές εντυπώσεις διαβάσαμε, λοιπόν, την υπόσχεση που κλήθηκαν να δώσουν οι πρωτοετείς φοιτητές του Πανεπιστημίου Μακεδονίας που λέει το εξής: «Εμείς οι φοιτητές και οι φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, καθώς ξεκινάμε τις σπουδές μας διαβεβαιώνουμε ότι θα συνδράμουμε στη γνώση, θα διατηρήσουμε τις αξίες του Πανεπιστημίου και θα υιοθετήσουμε τη νοοτροπία της αριστείας , μέσα από τη μελέτη και την έρευνα. Εμείς, οι φοιτητές και οι φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, διαβεβαιώνουμε ότι θα φροντίσουμε να δρούμε μέσα και έξω από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας με αξιοπρέπεια, ήθος και θα συμβάλλουμε στην διατήρηση ενός περιβάλλοντος ποιότητας, ελευθερίας, δημοκρατίας, αξιοκρατίας και προσωπικής ανάπτυξης».
Με έκπληξη μετά από λίγο χτύπησε ο Γαβρόγλου με ανακοίνωση που εξέδωσε απευθυνόμενος προσωπικά στον Πρύτανη του Πανεπιστημίου αναφέροντας:
«Προτείνουμε ο κ. πρύτανης να διαβάσει ενώπιον των φοιτητών το εξής κείμενο: Δεν θα χρησιμοποιήσω εμπρηστικές εκφράσεις στις συνεντεύξεις μου, μιας και η ελληνική γλώσσα διαθέτει γλωσσικό πλούτο ώστε να μπορώ να εκφράζομαι με ευπρέπεια. Δεν θα καλώ κάθε λίγο την αστυνομία στο Πανεπιστήμιο μίας και η Δημοκρατία παρέχει πολλούς τρόπους να επιλύει διαφορές. Και τέλος δεν θα ζητήσω από τους φοιτητές και τις φοιτήτριες να διαβάζουν κείμενα που τους στέλνω μίας και η αρλουμπολογία έχει όρια»…
Από πού να αρχίσουμε; Από την λέξη «αρλουμπολογία» που δεν είναι εμπρηστική; Ο πρύτανης έγραψε ένα κείμενο υπόσχεση που ζήτησε από τους φοιτητές τα αυτονόητα, δηλαδή δημοκρατία για την οποία καίγεται ο ΣΥΡΙΖΑ, ήθος, ελευθερία, αξιοκρατία, προσωπική ανάπτυξη και αξιοπρέπεια. Τι ενόχλησε τον Γαβρόγλου και έγραψε αυτό το ατυχέστατο κείμενο; Μήπως ο Γαβρόγλου ήθελε με την ευκαιρία να αναφερθεί σε άλλη περίπτωση όπως ίσως σε κάποια παλαιότερη συνέντευξη του πρύτανη; Μήπως τον πείραξε η υπόσχεση αξιοκρατίας και προσωπικής ανάπτυξης γιατί αυτά είναι ιδέες του φιλελευθερισμού που προωθούν την επιχειρηματικότητα και δεν συνάδουν με τα σοσιαλιστικά ιδεώδη των αγράμματων σημερινών στελεχών και οπαδών της αριστεράς; Πιθανόν αυτός είναι ο λόγος. Δεν θα ερευνήσουμε όμως τα κίνητρα του Γαβρόγλου γιατί είναι λίγο πολύ γνωστά. Θέλει να επιβάλει στα πανεπιστήμια τον σοσιαλισμό για τον οποίο όμως δεν ψηφίστηκε από τον ελληνικό λαό. Στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την παιδεία δεν ήταν η ελεύθερη διακίνηση ναρκωτικών στα πανεπιστήμια, ούτε βέβαια ο προπηλακισμός των καθηγητών, ούτε το σαμποτάρισμα των μεταπτυχιακών, ούτε η ανοχή και μη επέμβαση σε οποιαδήποτε παραβατικότητα τελείται εντός των πανεπιστημίων.
Ως εκ τούτου, αφού αυτά δεν ήταν στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ο λαός δεν έδωσε στον κάθε Γαβρόγλου το δικαίωμα να λέει, πράττει με νόμους και ανέχεται καταστάσεις που βλάπτουν τα πανεπιστήμια.
Τα λέω αυτά γιατί έχω γράψει και για τον τελευταίο νόμο για την ανωτάτη εκπαίδευση που έβαλε στόχο τα μεταπτυχιακά, αλλά και για τις παρανομίες που τελούνται στους πανεπιστημιακούς χώρους με την ανοχή της πολιτείας. Και εξηγούμαι: Έγινε έγγραφη καταγγελία άνω των 400 φοιτητών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για την διακίνηση ναρκωτικών στον πανεπιστημιακό χώρο; Πού είναι η εισαγγελική παρέμβαση; Την περασμένη Τετάρτη 8/11/17, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών έκλεισε για 4 ώρες σε ένδειξη διαμαρτυρίας γιατί το ίδρυμα έχει μετατραπεί σε λαϊκή αγορά ναρκωτικών και ανθεί και το λαθρεμπόριο τσιγάρων καθώς και το παραεμπόριο που έχει κλείσει τα καταστήματα της Πατησίων. Οι καταστηματάρχες που υπερφορολογούνται για ιδεολογικούς λόγους είναι σε απόγνωση και η απάντηση που είχε ο πρύτανης κ. Γιακουμάκης όταν διαμαρτυρήθηκε στην αστυνομία ήταν «δεν θα πρέπει να βολευτούν και αυτοί;» οι μικροπωλητές δηλαδή.
Για την κατάσταση στο Ο.Π.Α οι πρυτανικές αρχές έχουν ενημερώσει τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, τις εισαγγελικές αρχές, τον δήμαρχο Γιώργο Καμίνη, την περιφερειάρχη Ρένα Δούρου, και βέβαια τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου. Ουδείς έχει πράξει κάτι. Γνωρίζω προσωπικά ένα άτομο που αν και έχει υπηρετήσει την θητεία του στις ειδικές δυνάμεις αρνείται να πάει να παρακολουθήσει τα μαθήματά του γιατί θεωρεί τον χώρο λίαν επικίνδυνο. Φανταστείτε τους φόβους των άλλων φοιτητών. Όπως λέει και το προσωπικό της σχολής, υπάρχουν επιθετικές συμπεριφορές από τους ναρκομανείς, βρίσκονται σε άθλια κατάσταση και χέζουν όπου βρουν… Φανταστείτε την θέση των φτωχών οικογενειών που αγωνιούν για ένα μεροκάματο πείνας να σπουδάσουν τα παιδιά τους και αυτά να φοβούνται να πάνε στα μαθήματά τους γιατί ο κ. Γαβρόγλου περιμένει να δημιουργηθεί ένα ρωμαλέο φοιτητικό κίνημα και να διώξει τους ναρκομανείς από τα πανεπιστήμια.
Ο Γαβρόγλου επιμένει ότι υπάρχουν άλλες λύσεις και ότι το πρόβλημα είναι κοινωνικό. Βέβαια είναι κοινωνικό, αλλά θα πρέπει να λυθεί στις πλάτες του κάθε φτωχού παιδιού που θέλει να σπουδάσει σε ασφαλές περιβάλλον; Μήπως δεν είναι κοινωνικό το πρόβλημα των Εξαρχείων όπου κάθε Παρασκευή βράδυ γίνεται το βάπτισμα του πυρός σε νεοστρατολογημένους αντιεξουσιαστές που ακροβατούν στα όρια της τρομοκρατίας;
Τι κάνει η πολιτεία για αυτά τα ζητήματα; ΤΙΠΟΤΑ. Το κοινωνικό πρόβλημα δημιουργείται μέσα στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης γιατί έχει χάσει τον προσανατολισμό της από τους συνεχείς πειραματισμούς των κυβερνήσεων των τελευταίων τριάντα χρόνων. Σε αυτό το επίπεδο πρέπει να γίνει η παρέμβαση με σοβαρότητα και όχι με εκδηλώσεις για τις έμφυλες ταυτότητες. Γιατί αφού υπάρχουν καταγγελίες των πρυτανικών αρχών για τέλεση αξιόποινων πράξεων δεν επεμβαίνει ο εισαγγελέας; Μήπως η κομματική νομενκλατούρα του ΣΥΡΙΖΑ έχει συμφέροντα να μην πειράξει τα κακώς κείμενα επειδή έχει μια ικανή μάζα ψηφοφόρων στις τάξεις αυτών των παρανόμων; Πού πάνε τα λεφτά από τα λαθραία τσιγάρα που διακινούνται με ορμητήριο το ΟΠΑ; Γιατί υπάρχει κτήριο του ΟΠΑ που τελεί υπό κατάληψη από το 2005 και δεν έχει γίνει τίποτα από την πολιτεία; Το κτήριο λέγεται «Vancouver Apartman» στην Μαυροματαίων και Δεριγνύ 1 και ανήκει στον ελληνικό λαό που φορολογείται και όχι σε κάθε προκλητικό αναρχοαυτόνομο αντιεξουσιαστή που ζει από τους φόρους μας και την δουλειά μας. Τελείται εκεί παρανομία ναι ή όχι κύριοι υπεύθυνοι; Θα αναλάβετε ποτέ τις πραγματικές σας ευθύνες απέναντι στον χειμαζόμενο ελληνικό λαό;
Για του λόγου το αληθές πληροφορίες για το υπό κατάληψη κτήριο θα βρείτε στον υπερσύνδεσμο: http://vancouverapartman.espivblogs.net/λίγα-λόγια-για-την-κατάληψη/

Πήγαινε στην κορυφή