Μην ξεχάσεις να ψηφίσεις

Την Κυριακή 12 Νοεμβρίου διεξάγεται ο πρώτος γύρος των εκλογών για την ανάδειξη του προέδρου του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς. Αν δεν υπάρξει νικητής, δηλαδή αν κανένας δεν συγκεντρώσει το 50%+1 των ψήφων, τότε θα ακολουθήσει και δεύτερος γύρος την μεθεπόμενη Κυριακή 19/11 μεταξύ των δύο πρώτων υποψηφίων.

Τα εκλογικά τμήματα είναι περίπου 1.000 και τα 20 από αυτά βρίσκονται σε 11 χώρες του εξωτερικού. Μέχρι Αυστραλία, ΗΠΑ και Καναδά, εκτός από τις χώρες της Ευρώπης, έχουν στηθεί εκλογικά τμήματα.
Η ψηφοφορία θα διαρκέσει από τις 8 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ, εκτός αν υπάρχουν ουρές πολιτών που θέλουν να ψηφίσουν οπότε θα παραταθεί.
Το ψηφοδέλτιο είναι ένα με τα ονόματα των εννέα (9) υποψηφίων και βάζετε έναν σταυρό σε όποιον προτιμάτε.
Στο Γαλάτσι θα υπάρξει ένα εκλογικό τμήμα με τέσσερις (4) κάλπες και θα βρίσκεται στο ισόγειο του Δημαρχείου, Αρχιμήδους και Ιπποκράτους.
Άλλα εκλογικά τμήματα κοντά στο Γαλάτσι είναι αυτό στην Γκράβα και ένα άλλο στην Ιαλέμου, στη Λέσχη Φιλίας. Στις σελίδες 20-21 θα βρείτε όλα τα εκλογικά τμήματα σε δήμους της ευρύτερης πειροχής του Γαλατσίου.
Ο ψηφοφόρος θα πρέπει να έχει μαζί του την αστυνομική του ταυτότητα ή το διαβατήριο και 3 ευρώ ως αντίτιμο της ψηφοφορίας. Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα πάνε για την κάλυψη των εξόδων της όλης διαδικασίας.
Όσοι ψηφίσουν την Κυριακή 12 Νοεμβρίου, αυτοί και μόνο θα έχουν το δικαίωμα να ψηφίσουν και στις επαναληπτικές εκλογές της 19ης Νοεμβρίου.
Υποψήφιοι για την προεδρία του νέου φορέα είναι οι Νίκος Ανδρουλάκης, Kωνσταντίνος Γάτσιος, Φώφη Γεννηματά, Σταύρος Θεοδωράκης, Γιώργος Καμίνης, Γιάννης Μανιάτης, Απόστολος Πόντας, Γιάννης Ραγκούσης, Δημήτρης Τζιώτης.
Οι εκλογές της Κυριακής για τον αρχηγό του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, της Σοσιαλδημοκρατίας ή του Προοδευτικού Κέντρου, όπως θέλει ο Σταύρος, είναι καθοριστικές όχι μόνο για τον ίδιο τον πολιτικό χώρο αλλά και γενικότερα για το πολιτικό μας σύστημα.
Μετά τις εκλογές του 2015 και την κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ σε μονοψήφια νούμερα, δημιουργήθηκε ένα κενό στον πολιτικό χάρτη. Παρόλες τις προσπάθειες του ΣΥΡΙΖΑ να καλύψει αυτό το κενό, ο πολιτικός χώρος της κεντροαριστεράς παραμένει ακόμα και σήμερα χωρίς ουσιαστική εκπροσώπηση.
Υπάρχουν πολλοί πολίτες οι οποίοι πιστεύουν στη δημιουργία του νέου φορέα. Αυτό όμως θα πρέπει να το αποδείξουν συμμετέχοντας την Κυριακή στις εκλογές. Αν η συμμετοχή είναι μεγάλη τότε θα υπάρξει δυναμική, θα υπάρξει συνέχεια. Και πρέπει να γεννηθεί ο νέος πολιτικός φορέας με όποιο όνομα και όποια σύμβολα για να επέλθει επιτέλους η κανονικότητα, για να ισορροπήσει το πολιτικό μας σύστημα.

Πηγές

ΦΩΤΟ
Πήγαινε στην κορυφή