Όπου πρέπει κι όταν πρέπει

Πριν λίγες μέρες στο Συνέδριο της ΠΟΕ ΟΤΑ ο υπουργός Εσωτερικών κ. Πάνος Σκουρλέτης, ανακοίνωσε την πρόσληψη 7.000 μονίμων στις υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων.

Οι περισσότεροι από τους δημάρχους έχουν δηλώσει ότι το προσωπικό που διαθέτουν, τους είναι αρκετό. Μάλιστα κάποιοι, όπως ο δήμαρχος Π. Φαλήρου κ. Χατζηδάκης, είχε αρνηθεί να εφαρμόσει υπουργική απόφαση η οποία προέβλεπε την ανανέωση των 8μηνων συμβάσεων στην καθαριότητα. Και ο δήμαρχος Γαλατσίου είχε πει εντός του Δημοτικού Συμβουλίου ότι ο δήμος μας διαθέτει διπλάσιο προσωπικό στην καθαριότητα.
Από τη στιγμή που δεν υπάρχει ανάγκη για πρόσληψη επιπλέον προσωπικού γιατί ο κ. Υπουργός προχώρησε σε αυτή την εξαγγελία; Γιατί δεν αφήνει τους δήμους, οι οποίοι γνωρίζουν τις ανάγκες τους, να καθορίσουν οι ίδιοι τα του προσωπικού τους;
Έχω γράψει και στο παρελθόν ότι δεν είμαι αντίθετος με προσλήψεις στο δημόσιο, αρκεί να γίνονται εκεί που πρέπει κι όταν πρέπει. Οι προσλήψεις των 7.000 ατόμων που ανακοίνωσε ο Υπουργός, αυτή τη στιγμή δεν είναι αναγκαίες. Το αντίθετο, αναγκαίες είναι οι προσλήψεις σε άλλους τομείς του δημοσίού, όπως είναι τα νοσοκομεία.
Λόγω ενός σοβαρού προβλήματος υγείας του αδερφού μου – τον οποίον δυστυχώς χάσαμε – έζησα από κοντά και για έναν περίπου μήνα τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού της Β’ Παθολογικής Κλινικής του νοσοκομείου Αγ. Όλγα. Είναι καθαρό πλέον ότι αν υπάρχει ακόμα εθνικό σύστημα υγείας και αν ακόμη λειτουργούν τα νοσοκομεία αυτό οφείλεται στο φιλότιμο των λειτουργών της υγείας όσων υπάρχουν!
Οι ελλείψεις σε προσωπικό (ιατρικό και νοσηλευτικό) καθώς και σε μέσα είναι δεδομένες. Εβλεπα κάθε μέρα το προσωπικό της κλινικής να τρέχει από θάλαμο σε θάλαμο χωρίς να υπάρχει χρόνος, όχι για ένα τσιγάρο που λέει ο λόγος, αλλά ούτε και για κατούρημα.
Αισθάνομαι την υποχρέωση, τόσο εγώ όσο και η οικογένειά μας, να τους εκφράσω τις ευχαριστίες μας και να τους πω να συνεχίσουν να προσφέρουν έτσι αγόγγυστα τις υπηρσίες τους προς τους ασθενείς. Επειδή δεν γνωρίζω όλων τα ονόματα και σίγουρα κάποιον ή κάποια θα αδικήσω γι’αυτό και δεν αναφέρομαι ονομαστικά σε κάθε έναν ξεχωριστά.
Προχωρείστε, κύριοι της κυβέρνησης στην πρόσληψη προσωπικού για τα νοσοκομεία μας γιατί η αντοχή και το φιλότιμο αυτών που τα κρατούν ακόμη όρθια ίσως τελειώσουν και τότε θα έρθει η πλήρης κατάρρευση.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή