Σταύρος Θεοδωράκης: Φτιάχνουμε ένα νέο κόμμα για να κυβερνήσουμε

“Λίγα εικοσιτετράωρα πριν την εκλογική αναμέτρηση για την ανάδειξη του αρχηγού του νέου προοδευτικού φορέα, ο Σταύρος Θεοδωράκης μίλησε στον Γιώργο Κουβαρά στην εκπομπή του Evening Report στο Action 24 για όλα τα θέματα που αφορούν τον χώρο του κέντρου, τις εκλογές της Κυριακής, αλλά και για τα θέματα της επικαιρότητας.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε ότι «σημασία έχει να έρθει ο κόσμος να ψηφίσει», προσθέτοντας ότι ο πήχης παραμένει στις 200.000, ενώ αναφέρθηκε και στις περιοδείες του στα Χανιά και στην Πάτρα και στο ενδιαφέρον των πολιτών για τη δημιουργία ενός πραγματικά νέου κόμματος. «Ο κόσμος, η κοινωνία αυτή τη στιγμή θέλει ένα νέο Κόμμα» ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ πρόσθεσε «μπορώ να το φτιάξω». Εξηγώντας το όραμά του για το νέο φορέα είπε: «δε θα κάνω αναπαλαίωση του ΠΑΣΟΚ, ούτε ανακαίνιση του ΠΑΣΟΚ, Αλίμονο αν έχουμε ο καθένας προσδεθεί στο παρελθόν του και θέλουμε μέσα από αυτή τη διαδικασία να το αναβιώσουμε».

Ερωτώμενος αν οι υποψήφιοι πρέπει να πάρουν θέση στο δεύτερο γύρο υπογράμμισε ότι η προσωπική του εκτίμηση είναι πως «οι άνθρωποι που εκφράζουν κοινοβουλευτικές ομάδες δεν πρέπει να μπουν οι ίδιοι προσωπικά σε κάποια στρατόπεδα, τα οποία θα είναι ενάντια στην ενότητα που πάμε να δημιουργήσουμε». Εξέφρασε πάντως την πεποίθησή του ότι στον δεύτερο γύρο θα τον «υποστηρίξουν οι περισσότεροι πολίτες που θέλουν την ανανέωση του χώρου», κι αυτοί όπως είπε «είναι πολλοί περισσότεροι από τους πολίτες των κομματικών μηχανισμών».

Μιλώντας για το ζήτημα των συνεργασιών ανέφερε ότι η ιστορία θα θέσει το δίλημμα, και οι πολίτες που θα ψηφίσουν εκείνη τη στιγμή. «Έχω πει ότι δεν θέλω ακυβερνησία, ότι πρέπει να συνεργαστούμε για να λύσουμε τα προβλήματα της χώρας, να καταργήσουμε το νόμο της απλής αναλογικής.

Δεν κρύβομαι, αλλά μην το φτάνουμε στο άλλο άκρο. Οι πολιτικοί δεν δίνουν απαντήσεις προκατ. Δεν είμαστε καρμπόν» σημείωσε χαρακτηριστικά. Ενώ συνέχισε λέγοντας «τολμάω και το λέω, που δεν το λένε οι άλλοι, ότι φτιάχνουμε ένα κόμμα για να κυβερνήσουμε ή να συμμετάσχουμε σε μία κυβέρνηση ή να δείξουμε ανοχή σε μία κυβέρνηση Δεν είμαι της άποψης κάποιων υποψηφίων που λένε να μείνουμε έξω, να αφήσουμε τα δύο κόμματα, τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, και να εισπράξουμε τη φθορά».

Αναφερόμενος στη διακυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ επεσήμανε ότι «υπάρχει μια πλήρης ανικανότητα σε πολλούς τομείς», ενώ, όπως είπε, το μόνο που φαίνεται να τους ενδιαφέρει είναι η εξουσία». Ο Σταύρος Θεοδωράκης υπογράμμισε ότι πλέον οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχουν γίνει ένα σώμα και ως έτσι πρέπει να τους αντιλαμβανόμαστε.

Για το ζήτημα της άδειας που δόθηκε στον Δ. Κουφοντίνα ο Σταύρος Θεοδωράκης ανέφερε ότι δεν πρόκειται για θέμα μεταμέλειας, αλλά, όπως είπε, πρέπει να σταθμιστεί από αυτόν που του έδωσε άδεια «όταν ο Δ. Κουφοντίνας επανέρχεται με αρθρογραφία λέγοντας «ναι» στην επαναστατική βια, όταν υπερασπίζεται ότι ο κόσμος αλλάζει με βία και αίμα».”

Πήγαινε στην κορυφή