Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η FOSSCOMM 2017

Την Κυριακή 5 Νοεμβρίου ολοκληρώθηκε στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο το 10ο συνέδριο κοινοτήτων Ελεύθερου Λογισμικού/Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα-ΕΛ/ΛΑΚ (Fosscomm 2017). H συμμετοχή στο συνέδριο ξεπέρασε κάθε προσδοκία με πάνω από 800 συνέδρους να παρακολουθούν παραπάνω από 70 ομιλίες και εργαστήρια που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του διημέρου.

Κατά της διάρκεια της πρώτης ημέρας έγιναν 40 περίπου παρουσιάσεις και εργαστήρια σε 5 αίθουσες και 2 εργαστήρια πάνω σε θέματα ανοιχτών δεδομένων, ανοιχτού περιεχομένου, ανοιχτού hardware, ανοιχτής σχεδίασης, ανοιχτού λογισμικού και δράσεων κοινοτήτων ΕΛ/ΛΑΚ. Ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών το Σάββατο παρουσίασε τα έργα που αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο του Google Summer of Code 2017, το έργο SlideWiki, το “WSO2 Identity management” από τον Παναγιώτη Κρανιδιώτη ενώ ο Πρόδρομος Τσιαβός, πραγματοποίησε την πρώτη κεντρική ομιλία του συνεδρίου με θέμα “Τι περιμένουμε από μια σύγχρονη ψηφιακή πολιτική: τα κοινά, ο διαμοιρασμός και το ανοιχτό”.

Την επόμενη ημέρα πραγματοποιήθηκαν πάνω από 35 παρουσιάσεις και εργαστήρια, ενώ ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών παρουσίασε το Semantic Wiki και οργάνωσε ένα εργαστήριο για το Αnsible and DebOps. Κορυφαίο ενδιαφέρον την Κυριακή είχαν επίσης οι κεντρικές ομιλίες από τον Κώστα Τσαούση με τίτλο “Ξενάγηση στον κόσμο του Netdata και του ανοιχτού λογισμικού” , του Δ. Γλυνού με τίτλο “FOSS is all we got: building a competitive IT skill set in Greece today”, η παρουσίαση του Χ. Νταντογιάν με τίτλο “ReCRED: A device centric approach for beyond password authentication” και το εργαστήριο τoυ Γιώργου Μαρίνου “Γνωριμία με τα APIs της ΕΤΕ”.

Η Fosscomm είναι μια από τις πιο σημαντικές εκδηλώσεις στο χώρο του ελεύθερου λογισμικού ανοιχτού κώδικα και ανοιχτών τεχνολογιών και λειτουργεί ως πόλος έλξης και προώθησης των έργων και των δράσεων ανοιχτότητας στην Ελλάδα.

Η Fosscomm οργανώνεται κάθε χρόνο από την ομάδα εθελοντών-φοιτητών που ασχολούνται με το ανοιχτό λογισμικό του κάθε Πανεπιστημίου και όλα τα έξοδα καλύπτονται από χορηγούς και δωρεές.

Η Fosscomm 2017 μπορεί να έκλεισε πριν από λίγες μέρες τις πύλες της, αλλά ήδη έχουν αρχίσει οι διεργασίες για την προετοιμασία της επόμενης!

________________________________________________________

Για τον Οργανισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών – ΕΕΛΛΑΚ

Ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών – ΕΕΛΛΑΚ ιδρύθηκε το 2008, σήμερα αποτελείται από 35 Πανεπιστήμια, Ερευνητικά Κέντρα και κοινωφελείς φορείς. Ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών – ΕΕΛΛΑΚ έχει ως κύριο στόχο να συμβάλλει στην ανοιχτότητα και ειδικότερα στην προώθηση και ανάπτυξη των Ανοιχτών Προτύπων, του Ελεύθερου Λογισμικού, του Ανοιχτού Περιεχομένου, των Ανοιχτών Δεδομένων και των Τεχνολογιών Ανοιχτής Αρχιτεκτονικής στο χώρο της εκπαίδευσης, του δημόσιου τομέα και των επιχειρήσεων στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα φιλοδοξεί να αποτελέσει κέντρο γνώσης και πλατφόρμα διαλόγου για τις ανοιχτές τεχνολογίες. Ανάμεσα στους φορείς που συμμετέχουν στον Οργανισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών – ΕΕΛΛΑΚ είναι τα πιο πολλά ελληνικά Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Κέντρα, ενώ για την υλοποίηση των δράσεων της ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών – ΕΕΛΛΑΚ βασίζεται στην συνεργασία και ενεργή συμμετοχή των μελών της και της ελληνικής κοινότητας χρηστών και δημιουργών Ελεύθερου Λογισμικού, Ανοιχτού Περιεχομένου και Τεχνολογιών Ανοιχτής Αρχιτεκτονικής. Ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών – ΕΕΛΛΑΚ εκπροσωπεί τα Creative Commons (wiki.creativecommons.org/Greece), είναι ιδρυτικό μέλος του COMMUNIA (www.communia-association.org), είναι ο ελληνικό κόμβος για το Open Data Institute (opendatainstitute.org), και είναι μέλος του Open Budget Initiative (internationalbudget.org/what-we-do/major-ibp-initiatives/open-budget-initiative).

Επικοινωνία: Βιβή Πετσιώτη: 210 7474-271, info at ellak.gr

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΕΛΛΑΚ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή