Δελτίο Τύπου Δήμου Βύρωνα: Η καρδιά του αθλητικού Βύρωνα χτύπησε στο Κλειστό

Ο πολιτικός και αθλητικός Βύρωνας γιόρτασε, χειροκρότησε, συγκινήθηκε στη «Γιορτή του Αθλητή» – που διοργανώνεται σε ετήσια βάση – το Σάββατο 14 Οκτωβρίου στο Κλειστό Δημοτικό Γήπεδο που ήταν ασφυκτικά γεμάτο και τίμησε τους αθλητές του – τους διαχρονικούς και τους σημερινούς – για τις διακρίσεις τους και την προσφορά τους στον αθλητισμό και στην πόλη μας.

Η «Γιορτή του Αθλητή» ξεκίνησε με ένα σύντομο χαιρετισμό του Αντιδημάρχου Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών Δημήτρη Κόκκαλη ο οποίος και τόνισε πως στόχος της εκδήλωσης είναι «η επιβράβευση αθλητών και ομάδων του Δήμου μας για τις επιτυχίες που είχαν την προηγούμενη αθλητική περίοδο. Οι τιμητικές διακρίσεις σε Βυρωνιώτες για την προσφορά τους στον αθλητισμό. Η προβολή των αθλημάτων που καλλιεργούνται στο Δήμο μας μέσω των αθλητικών συλλόγων. Η ενημέρωση για τις αθλητικές δραστηριότητες του Δήμου. Τέλος βασικότερος στόχος μας η ανάπτυξη του αθλητισμού, που σημαίνει να φέρουμε το δημότη και κυρίως τα παιδιά στα γήπεδα. Ήδη τη χρονιά που πέρασε είχαμε την επαναλειτουργία δύο νέων τμημάτων. Του τμήματος χάντμπολ του Αθηναϊκού που έχει προσφέρει μεγάλες επιτυχίες τα προηγούμενα χρόνια και του τμήματος πυγμαχίας της Δόξας Βύρωνα που έχει αναδείξει πρωταθλητές στο συγκεκριμένο άθλημα. Στη σημερινή γιορτή θα βραβεύσουμε τους αθλητές των αθλητικών συλλόγων για τις επιτυχίες τους, αλλά τονίζουμε μέσα από αυτό ότι βραβεύουμε κυρίως την προσπάθεια που κάνουν χιλιάδες παιδιά και μαζί με αυτά τα μέλη των συλλόγων και οι γονείς τους που τα υποστηρίζουν. Είμαστε χαρούμενοι που και φέτος ομάδες ατομικών αθλημάτων είχαν επιτυχίες την περασμένη αγωνιστική χρονιά. Επιτρέψτε μου να αναφέρω για μια ακόμη φορά τα αθλήματα που αναπτύσσονται στο Δήμο μας. Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ, Βόλεϊ, Χάντμπολ, Πάλη, Τάε Κβον Ντο, Τζούντο, Σκοποβολή, Ενόργανη Γυμναστική, Πυγμαχία, Πινγκ-Πονγκ, Στίβο και Ποδόσφαιρο Σάλας. Ο Δήμος μας για όλες αυτές τις δραστηριότητες διαθέτει, 2 γήπεδα ποδοσφαίρου, 5 γήπεδα 5χ5, 4 κλειστά γυμναστήρια, 7 ανοικτά και 5 κλειστές αίθουσες. Ιδιαίτερη μνεία θα κάνω για το κολυμβητήριο, στο οποίο αθλούνται περισσότεροι από 1.300 πολίτες». Ο Αντιδήμαρχος αναφέρθηκε επίσης στην ανακατασκευή του ποδοσφαιρικού γηπέδου «Δημήτρης Νικολαΐδης», στη διαδικασία ανακατασκευής των ανοικτών γηπέδων του 2ου αθλητικού κέντρου, στα δωρεάν προγράμματα μυϊκής ενδυνάμωσης που προσφέρει ο Δήμος στους πολίτες στο κλειστό γυμναστήριό του, καθώς και στην πληθώρα εκδηλώσεων που διοργανώνει κάθε χρόνο ο Δήμος.

Η εκδήλωση είχε πλούσιο πρόγραμμα το οποίο περιλάμβανε βραβεύσεις και αθλητικές επιδείξεις από τα σωματεία. Πιο συγκεκριμένα βραβεύθηκαν για την προσφορά τους στον αθλητισμό και στην πόλη του Βύρωνα οι Δημήτρης Θεοφάνης, διεθνής Έλληνας

ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού, από τον Δήμαρχο Βύρωνα, ο Αναστάσιος Τασούλας, με πολλές διακρίσεις στη σφαίρα, το δίσκο και την λιθοβολία, από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κώστα Αγγέλη, ο Μάρκος Αλιφραγκής, Διεθνής Διαιτητής Μπάσκετ από τον Αντιδήμαρχο και υπεύθυνο Αθλητισμού Δημήτρη Κόκκαλη και ο Στέφανος Καραλής, αθλητής στίβου (Βάδην) και ιδρυτής του τμήματος Χάντμπολ του Αθηναϊκού το 1976 και 1978 (Ανδρών και Γυναικών αντίστοιχα) από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Μιχάλη Καραγιάννη.

Οι βραβεύσεις συνεχίσθηκαν με την τιμητική βράβευση των αθλητικών σωματείων της πόλης μας για την προσφορά τους και την άριστη συνεργασία με τον Δήμο Βύρωνα, ο οποίος με την συμμετοχή των συλλόγων στηρίζει τον αθλητισμό και αναγνωρίζει τη συμβολή τους στην ανάπτυξή του, ενώ είναι αρωγός κάθε αθλητικής προσπάθειας στοχεύοντας πάντα τόσο στην αθλητική όσο και στην πολιτιστική καλλιέργεια των δημοτών. Τα σωματεία που βραβεύθηκαν είναι τα εξής: ΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΒΥΡΩΝΑ – ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΒΥΡΩΝΑ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΥΡΩΝΑ – Α.Ο ΒΥΡΩΝ – ΔΟΞΑ ΒΥΡΩΝΟΣ – ΕΝΩΣΗ ΒΥΡΩΝΑ – Α.Ο ΚΑΡΕΑΣ – ΝΕΟΙ ΒΥΡΩΝΟΣ – Α.Π.Σ ΚΟΜΠΡΑ – ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΥΡΩΝΟΣ – ΜΑΧΗΤΗΣ ΒΥΡΩΝΑ – ΝΙΚΗ ΒΥΡΩΝΑ.

Τα τιμητικά βραβεία στους Προέδρους και στους εκπροσώπους των αθλητικών σωματείων παρέδωσε ο Δήμαρχος Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης. Μετά τη βράβευση, ο Φίλιππος Κανταράκης, συνιδρυτής του Αθλητικού Ποδοσφαιρικού Συλλόγου «Κόμπρα» προσέφερε το πρώτο αντίτυπο του βιβλίου με την ιστορία του Συλλόγου με συγγραφέα τον ίδιο, στον κ. Κατωπόδη, στον πρώτο πολίτη του Βύρωνα.

Στη συνέχεια της εκδήλωσης βραβεύθηκαν τα σωματεία και οι αθλητές της Γυναικείας ομάδας Μπάσκετ του Αθηναϊκού η οποία κατέκτησε τη 2η θέση στο Πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής Κατηγορίας με προπονητή τον Γαβρήλο Καλογερόπουλο, η Γυναικεία Ομάδα Βόλεϊ της Ένωσης Βύρωνα η οποία πέτυχε την άνοδο της στην Α2 Εθνική Κατηγορία με προπονητή τον Δήμο Κυριαζή, η Γυναικεία Ομάδα Μπάσκετ της Δόξας Βύρωνος η οποία πέτυχε την άνοδο της στην Β’ κατηγορία ΕΣΚΑ, με αρχηγό αποστολής τη Χρυσούλα Μικράκη και προπονητή τον Φώτη Γρηγορόπουλο και ο αθλητής Πάλης της Δόξας Βύρωνος Δημήτρης Σπυλιώτης ο οποίος κατέκτησε την 3η θέση στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα με προπονητή τον πρωταθλητή Ελλάδος Ιωάννη Μαυραγάννη, η Γυναικεία Ομάδα Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης του Αθλητικού Ομίλου Καρέα η οποία πέτυχε την άνοδο της στην Α2 Εθνική Κατηγορία με προπονητή τον Γεβόν Χανεγιάν (δεν παρευρέθηκε), οι Αθλητές Στίβου του Γυμναστικού Συλλόγου Νίκη Βύρωνα, οι αθλητές Ταε Κβο Ντο του Αθλητικού Γυμναστικού Συλλόγου Βύρωνος με προπονητή τον Κωνσταντίνο Καπάνη, οι αθλητές JUDO του ΜΑΧΗΤΗ ΒΥΡΩΝΑ, η Γυναικεία Ομάδα Βόλεϊ της Ένωσης Βύρωνα (παλαίμαχοι) η οποία κατέκτησε την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα της ΕΣΠΑΑΑ.

Στη «Γιορτή του Αθλητή» παρουσιάσθηκαν τα τμήματα υποδομής των εξής σωματείων: Αστέρας Βύρωνα με το προπονητικό team Πέτρο Μήτρου, Βαγγέλη Μαρτίδη και Νίκο Παύλου, Αθλητικός Ποδοσφαιρικός Σύλλογος «Κόμπρα» με τους προπονητές Κίμων Αναστασίου, Φίλιππο Κανταράκη και Νίκο Σολδάτο και Αθηναϊκός (τμήμα Χάντμπολ) με

τους προπονητές Δημήτρη Τζοανόπουλο, Βασιλεία Μακρόγλου, Νατάσα Μπαράκου, Στράτο Κοτελίδα και Μαίρη Ταράση.

Οι θεατές της εκδήλωσης είχαν επίσης την ευκαιρία να θαυμάσουν τις αθλητικές επιδείξεις του τμήματος Πυγμαχίας της Δόξας Βύρωνος με προπονητή τον Ιωάννη Γρηγορέα, του Γυμναστικού Συλλόγου «Νίκη Βύρωνα» (Στίβος) με προπονητές τους Ανδρέα Τουμπέκη και

Δημήτρη Φραντζή και του Αθλητικού Γυμναστικού Συλλόγου Βύρωνα (Ταε Κβον Ντο) με προπονητή τον Κωσταντίνο Καπάνη.

Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών ο Δήμαρχος Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κώστας Αγγέλης, οι Αντιδήμαρχοι Μιχάλης Καραγιάννης, Δημήτρης Κόκκαλης, Γιάννης Μαυρίκης, Λεμονιά Κλωνάρη, Χρήστος Σπυρόπουλος, οι επικεφαλής παρατάξεων Μίλτος Μπαντής και Αλέξης Σωτηρόπουλος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ελένη Βασιλοπούλου, Νίκος Κορρές, Κωνσταντίνος Ζούμπος, Ιουλία Κιούπη (Αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου), Πηνελόπη Δάφνη, Γιώργος Κριατσιώτης, Θανάσης Οικονόμου, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Βασίλης Πάγκαλος, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτισμού, Αθλητισμού και Παιδείας Γιάννης Μοναστηριώτης και ο εκπρόσωπος της ΣΑΝ Σμηναγός Τζέισον – Μάικλ Ντουράκος.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

Πήγαινε στην κορυφή