Επιστημονική Ημερίδα ΤΕΕ ” Ο κίνδυνος διάβρωσης των Ελληνικών ακτών”

ΕΛΛΑΔΑ
Επιστημονική Ημερίδα ΤΕΕ ” Ο κίνδυνος διάβρωσης των Ελληνικών ακτών”

Στο επίκεντρο της επιστημονικής ημερίδας στο ΤΕΕ τέθηκε ο κίνδυνος και η αντιμετώπιση του για την ταχεία διάβρωση των Ελληνικών ακτών.

Οι ειδικοί εκτιμούν πως η Ελλάδα πρόκειται να πληγεί σημαντικά τα προσεχή χρόνια απο το φαινόμενο της διάβρωσης , το οποίο αναμένεται να ενταθεί σημαντικά .

Βασικοί παράγοντες σύμφωνα με τους επιστήμονες , που έχουν θέσει εν’ κίνδυνο τις Ελληνικές ακτές είναι οι ανθρώπινες παρεμβάσεις , φυσικά αίτια καθώς και οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής .

Με δεδομένο οτι το 18% του ΑΕΠ προέρχεται απο τον πρακτικό τουρισμό , σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΤΕΕ , Γιώργο Στασινό ” αν χάσουμε τις ακτές μας θα έχουμε ένα σημαντικό μειονέκτημα ένατνι του ανταγωνισμού καθώς οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για 30 εκατομμύρια τουρίστες μέσα στο 2018, με σημαντικά ανοδικές τάσεις”.

Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες εάν έχουμε άνοδο της στάθμης της θάλασσας κατά 0,48 εκατοστά θα παρουσιαστεί οπισθοχώρηση κατά 20% του μέγιστου πλάτους των ακτών, ενώ σύμφωνα με τα αρνητικά σενάρια περίπου τα 2/3 των ελληνικών ακτών κινδυνεύουν να αποκλειστούν πλήρως, σε περίπτωση μη προσαρμογής και αντιμετώπισης στο φαινόμενο της διάβρωσης

Πηγές

http://www.amna.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή