Έγινε της… κόκκινης!

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Έγινε της… κόκκινης!

Σε μια αγωνιστική όπου βγήκαν 9(!) κόκκινες κάρτες κερδισμένος βγήκε ο ΠΑΟΚ ο οποίος έπιασε κορυφή στο πρωτάθλημα της Superleague.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» κέρδισε με ευκολία την Λαμία με σκορ 4-0 και βρέθηκε μόνος πρώτος στον βαθμολογικό πίνακα εκμεταλευόμενος την γκέλα της ΑΕΚ στα «Πηγάδια». Tα γκολ για τον ΠΑΟΚ πέτυχαν οι Λέοβατς (20’) Πρίγιοβιτς (24’, 88’) και Πέλκας (50’).

Οι «κιτρινόμαυροι» έφεραν ισοπαλία 1-1 με την Ξάνθη κάνοντας δεύτερη σερί γκέλα μετά την ήττα στην Τρίπολη. Η Ξάνθη άνοιξε το σκορ με τον Μπρίτο στο 40’, έμεινε όμως με 9 παίκτες καθώς αποβλήθηκαν οι Φλίσκας (55’) και Σβάρνας (72’). Η ΑΕΚ δεν εκμεταλεύτηκε την αριθμητική της υπεροχή και το μόνο που κατάφερε ήταν να ισοφαρίσει στο 88’ με τον Βράνιες, σε μια αμφισβητούμενη φάση.

Μεγάλο ματς έγινε στη Νέα Σμύρνη όπου ο Ολυμπιακός βρέθηκε από την «κόλαση» στον «παράδεισο» και επικράτησε του Πανιωνίου με 3-4. Ο Πανιώνιος προηγήθηκε στο 3ο λεπτό με τον Σπιριντονοβιτς, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να «γυρίσουν» το ματς και να πάνε στα αποδυτήρια με σκορ 1-3.Πρωταγωνιστής στην ανατροπή ήταν ο Ανσαριφάρντ(37’, 45’) που πέτυχε 2 γκολ αφού πρώτα είχε ισοφαρίσει ο Σισέ (19’). Κι εκεί που όλα έδειχναν ότι ο Ολυμπιακός είχε καθαρίσει το ματς, ο Πανιώνιος ισοφάρισε μέσα σε 2 λεπτά με τους Μασούντ(83’ πεν.) και Ντουρμισάι (84’) βάζοντας «φωτιά» στο παιχνίδι. Η ομάδα του Τάκη Λεμονή τελικά κατάφερενα πάρει το τρίποντο με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Φορτούνη στο 87ο λεπτό.

Στη «Λεωφόρο» ο Παναθηναικός – των πολλών διοικητικών προβλημάτων- κέρδισε με 2-1 την ΑΕΛ κι ας έπαιζε με 9(!) παίκτες στα τελευταία λεπτά του ματς! Ο Βιγιαφάνες άνοιξε το σκορ με πέναλτι στο 50’, στο 77’ όμως η ΑΕΛ κατάφερε να ισοφαρίσει με τον Περόνε με κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση φάουλ. Ένα φάουλ στο οποίο αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Συλλά. Ο Ουζουνίδης πέρασε στη θέση του Βιγιαφάνες τον Άλτμαν θέλοντας να βοηθήσει την ομάδα του να κερδίσει το ματς. Ο Ισραηλινός όμως είχε άλλη γνώμη και 2 λεπτά αργότερα κατάφερε να αποβληθεί με απευθείας κόκκινη κάρτα καθώς κλώτσησε στο κεφαλί τον Ντέλετιτς. Στο 90’ ακυρώθηκε λανθασμένα για οφσαιντ το γκολ του Περόνε που θα μπορούσε να είχε δώσει την νίκη στην ομάδα του Φυντάνη. Η «λύτρωση» για τον ΠΑΟ ήρθε στο 93’ από τον Χίλιεμαρκ, που με σέντρα-σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μπόζοβιτς και διαμόρφωσε το τελικό 2-1.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια της 7ης αγωνιστικής ο Ατρόμητος κέρδισε εντός έδρας με 1-0 τον Αστέρα συνεχίζοντας τις «υψηλές πτήσεις» μαζί με τον Λεβαδειακό που πήρε «τεράστιο» διπλό με σκορ 0-1 στην έδρα του Παναιτωλικού, Απόλλων Σμύρνης και Κέρκυρα έμειναν στο 0-0 ενώ ο ΠΑΣ Γιάννινα κέρδισε με 3-1 τον Πλατανιά.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή