Σταύρος Θεοδωράκης: Ισχυρή και ευημερούσα Ελλάδα χωρίς παραγωγικές εταιρείες ελληνικής ιδιοκτησίας δεν μπορεί να υπάρξει

Ανάρτηση στο facebook: 

“Τις ποιοτικές «μικρές» μπύρες που δημιουργούν οι Έλληνες, είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω το βράδυ της Κυριακής στο Ζάππειο. Κουβεντιάζοντας με τους επίμονους ζυθοποιούς, σε ένα ιδιαίτερα φιλικό και αισιόδοξο κλίμα, ενημερώθηκα για την εντυπωσιακή άνοδο της Ελληνικής Μικροζυθοποιίας παρά το εχθρικό οικονομικά περιβάλλον. Αύξηση 100% του φόρου αλκοόλης, μεταβολή του ΦΠΑ στις νησιωτικές περιοχές, υψηλό ΕΦΚ και φυσικά ακριβός δανεισμός. Παρόλα αυτά, ήδη έχουν δημιουργηθεί περίπου 35 παραγωγικές μονάδες ανά την επικράτεια και αρκετές άλλες είναι υπό κατασκευή. Και καταφθάνουν και τα πρώτα διεθνή βραβεία που τοποθετούν τη χώρα μας στο διεθνή χάρτη του ποιοτικού ζύθου. Σήμερα, 9 στις 10 μπύρες που πίνουμε είτε ανήκουν σε θυγατρικές πολυεθνικών εταιριών, είτε εισάγονται. Οι προοπτικές, λοιπόν, και οι ευκαιρίες για την ποιοτική ελληνικής ιδιοκτησίας μικροζυθοποιία είναι μεγάλες. «Αρκεί να αλλάξει η φοροεισπρακτική πολιτική και να καταργηθούν διάφοροι αναχρονιστικοί νόμοι που φρενάρουν τη δημιουργικότητα όλων μας» θα μου πουν με ένα στόμα ο Παντελής Αβραμίδης της μπύρας Delphi και Marea, ο Γιάννης Λιονάκης της Χανιώτικης Χάρμα και ο Αναστάσιος Πυλαρινός της Ζακυνθινής Levante .
«Ισχυρή και ευημερούσα Ελλάδα χωρίς παραγωγικές εταιρείες ελληνικής ιδιοκτησίας δεν μπορεί να υπάρξει. Εμείς είμαστε η Ελλάδα που παράγει και χρειαζόμαστε και τη δική σου στήριξη» μου είπε φεύγοντας ο Αλέξανδρος Κουρής, της μπύρας ΝΗΣΟΣ και γενικός γραμματέας της πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ.”

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή