ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

ΠΑΛΜΟΓΡΑΦΟΣ
ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Μπορεί κάποιος να συμφωνεί ή να διαφωνεί με τα μέχρι τώρα πεπραγμένα της σημερινής δημοτικής αρχής. Μπορεί να έχει την εκτίμηση ότι εάν ήταν ο ίδιος στη θέση του δημάρχου, θα διοικούσε καλύτερα το Δήμο. Μπορεί ακόμα να καταλογίσει και αναποτελεσματικότητα στη σημερινή διοίκηση.
Για ένα όμως δεν μπορείς να κατηγορήσεις τον σημερινό δήμαρχο Γιώργο Μαρκόπουλο και τα στελέχη της διοίκησής του. Ότι δεν αφιερώνουν πολλές ώρες στην ενασχόλησή τους με τα θέματα του Δήμου.
Είναι αληθές ότι κάθε πρωί στις 7.30 η ώρα, ο Δήμαρχος αλλά και όλα τα στελέχη της διοικητικής πυραμίδας, μαζί με τους υπηρεσιακούς παράγοντες χτυπάνε κάρτα στο Δημαρχείο. Προφανώς αυτός ήταν ο λόγος που προχθές στο Δημοτικό Συμβούλιο και μετά την τοποθέτηση του κ. Χρήστου Κιούπη ότι «εμείς εδώ ερχόμαστε για το χόμπι μας», ο Γιώργος Μαρκόπουλος είπε ότι «εμείς εδώ δεν ερχόμαστε από χόμπι ούτε για να περάσουμε την ώρα μας όπως εσείς».
Η φράση αυτή του Δημάρχου έκανε έξαλλους τους δημοτιούς συμβούλους Κ. Ζώμπο, Ε. Ζέρβα, Ν. Μαγκανάρη, Χ. Κιούπη, οι οποίοι, εν μέσω φωνών και χειρονομώντας όρθιοι, αποχώρησαν από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Η Γωγώ Κιτσίνη αποχώρησε κι εκείνη χωρίς να διαμαρτύρεται, μάλλον για λόγους συμπαράστασης στους συναδέλφους της.
Αν ο λόγος της αποχώρησης ήταν αυτά που ανέφερε ο δήμαρχος, τότε θα έρπεπε να του ζητήσουν να επαναρθώσει και να μην αναφέρεται γενικά σε όλους.
Οι δημοτικοί σύμβουλοι Γ. Χαραλαμπίδης, Α. Παπαδοκωστόπουλος και Σπ. Παναγιώτου παρέμειναν στην αίθουσα μέχρι το τέλος της συνεδρίασης.
Ο συντονισμός πάντως των αποφάσεων μεταξύ Ν. Μαγκανάρη και Κ. Ζώμπου δεν συμβαίνει για πρώτη φορά. Και στο παρελθόν έχουν κινηθεί σε πολλά θέματα προς την ίδια κατεύθυνση. Ίσως βγει αληθινό το σενάριο που ακούγεται ότι στις επόμενες δημοτικές εκλογές θα βρίσκονται στο ίδιο ψηφοδέλτιο. Ιδωμεν…

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή