Διαβάσεις πεζών

ΠΑΛΜΟΓΡΑΦΟΣ
Διαβάσεις πεζών

Άμεση ήταν η ανταπόκριση του Δήμου Γαλατσίου στην έκκλησή μας να τοποθετηθούν μεγαλύτερα σήματα  STOP επί της οδού Ανδριτσαίνης στη διασταύρωσή της με την οδό Παπφλέσσα.

Να θυμίσω ότι σε αυτό το σημείο πριν περίπου ένα μήνα βρήκε τραγικό θάνατο ένας 18χρονος Γαλατσιώτης, όταν παρασύρθηκε με το μηχανάκι του από ένα ημιφορτηγό το οποίο παραβίασε το STOP. Ευχομαι να είναι το τελευταίο θύμα και ας ελπίσουμε ότι οι οδηγοί θα είναι πιο προσεκτικοί και θα βλέπουν το μεγαλύτερο STOP.
Ένα άλλο σημείο στο οποίο πρέπει να παρέμβει ο Δήμος, είναι οι δύο διαβάσεις πεζών στη Λ. Βεΐκου 6 και 18. Είναι μετρημένοι στα δάχτυλα οι οδηγοί Ι.Χ. οι οποίοι δίνουν προτεραιότητα στους πεζούς. Αν ο πεζός δεν έχει τα μάτια του 14, τότε αλίμονό του!
Το να επιβάλλεις στους οδηγούς να αποκτήσουν κυκλοφοριακή αγωγή είναι ανέφικτο. Γι’αυτό ας κάνει ο δήμος κάποιες μικρές παρεμβάσεις πριν είναι και εκεί αργά.
Κατ’αρχάς, ας φρεσκάρει τις διαγραμμίσεις στις διαβάσεις και, σε δεύτερο χρόνο, ας εξετάσει την περίπτωση να τοποθετηθεί παλλόμενος σηματοδότης, έτσι ώστε να προειδοποιεί και τους πιο αφηρημένους και απρόσεκτους οδηγούς.
Και αφού ασχολήθηκα με τις διαβάσεις πεζών, ας έχουν υπόψη τους οι αρμόδιοι και μια άλλη επικίνδυνη διάβαση. Είναι αυτή της Λ. Βεΐκου και Χριστιανουπόλεως για την οποία έχει γίνει συζήτηση στο παρελθόν και στο Δημοτικό Συμβούλιο. Εκεί ο πεζός για να προλάβει να περάσει πριν τον παρασύρει κάποιο αυτοκίνητο, το οποίο κατευθύνεται από Λ. Βεΐκου προς Χριστιανουπόλεως, θα πρέπει να έχει τα μάτια του όχι 14 αλλά 104!


Ο Πρόεδρος της Καταλονίας
Κάρλες Πουτζδεμόν
(όνομα και αυτό!),

..θυμίζει το ανέκδοτο με το λαγό και την τίγρη.
Ο λαγός είχε διαδώσει σε όλη τη ζούγκλα ότι είχε γκόμενα την τίγρη. Όταν το πληροφορήθηκε η τίγρης, ρώτησε το λαγό αν ισχύουν όλα αυτά και τότε αυτός απάντησε: «Ελα, μωρέ, λέμε και καμιά μαλακία να περάσει η ώρα!»
Με τη μόνη διαφορά ότι εδώ έχουμε μια περιφέρεια με 7 εκατομμύρια πολίτες οι οποίοι μέχρι σήμερα διαβιούν αρμονικά και με τις αποφάσεις του αυτός ο τύπος κινδυνεύει να τα τινάξει όλα στον αέρα και να φέρει τους πολίτες σε εμφύλια σύρραξη και να το κάνει πραγματική ζούγκλα.

 


Αντιπαράθεση

στη συνεδρίαση του Δημοτικού 
Συμβουλίου μεταξύ του αντιδημάρχου Μάνου Ελευθερίου και των δημοτικών συμβούλων Κ. Ζώμπου και Χρ. Κιούπη.
Μάνος Ελευθερίου: «Είστε πολύ μικροί!»
Κώστας Ζώμπος: «Τι εννοείτε; Μικρή με “ή” ή μικροί με “οι”;»

Μερικές ακόμα έξυπνες ατάκες,
Κωνσταντίνε, και θα γίνεις
σίγουρα δήμαρχος!


Λάβαμε επιστολή του φίλου Ίκαρου Πετρόπουλου στην οποία θέτει κάποια ερωτήματα με αφορμή το άρθρο μου της περασμένης
εβδομάδας, στο οποίο έκανα αναφορά στο δασικό οδικό δίκτυο
στο Λ. Κόκκου. Λόγω χώρου ολόκληρη η επιστολή καθώς και
η απάντηση δημοσιεύονται στη σελ. 5.

Πήγαινε στην κορυφή