Μικρά αλλά σημαντικά

ΠΑΛΜΟΓΡΑΦΟΣ
Μικρά αλλά σημαντικά

Μερικές φορές τα μικρά έργα, οι μικρές παρεμβάσεις σε καθημερινά προβλήματα που ταλαιπωρούν τους πολίτες, είναι πιο σημαντικά από κάποια έργα εκατομμυρίων ευρώ. Πάρτε για παράδειγμα τον κατ’όνομα ποδηλατόδρομο από την Τράλλεων έως την Δρυόπιδος κόστισε 1,6 εκατ. ευρώ και έχει μείνει ανενεργός. Και πώς να δείτε ποδηλάτη αφού στην ουσία το έργο δεν έχει τις προδιαγραφές ποδηλατόδρομου και αυτό είχε τονιστεί από την αρχή από εκείνους που γνωρίζουν το αντικείμενο.
Στα μικρά λοιπόν, έχω να σημειώσω μια κακοτεχνία στο πεζοδρόμιο της οδού Καραϊσκάκη και συγκεκριμένα από τον αριθμό 14 έως 20. Εκεί οι ρίζες των δέντρων έχουν ξηλώσει τις πλάκες του πεζοδρομίου και δεν είναι λίγοι αυτοί που έχουν πέσει θύματα αυτής της κακοτεχνίας. Κάθε βδομάδα δεχόμαστε τηλεφωνήματα από αγανακτισμένους δημότες, οι οποίοι δυσκολεύονται να περάσουν από το συγκεκριμένο σημείο.
Ας επιληφθούν του θέματος οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου για να δώσουν λύση στο πρόβλημα. Γιατί αν αντιμετωπίζονται τα μικρά και καθημερινά προβλήματα, βελτιώνεται η ποιότητα ζωής των δημοτών. Εξάλλου οι πολίτες δεν πρόκειται να δουν ούτε περιμένουν βελτίωση των οικονομικών τους, ας έχουν τουλάχιστον μια καλύτερη καθημερινότητα.


Την ώρα που γράφω αυτές τις γραμμές,

..διαβάζω και την πρόσκληση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου που έχει οριστεί για την Παρασκευή 29/9, στις 15.30 το μεσημέρι.
Δεν γνωρίζω για ποιό λόγο η κα Πρόεδρος όρισε τη συνεδρίαση αυτή την ώρα, η οποία δεν είναι και η καλύτερη. Μετά από τρία χρόνια θα έπρεπε επιτέλους να έχει εξευρεθεί μια ώρα που θα εξυπηρετεί όλους για να πραγματοποιούνται οι συνεδριάσεις του Σώματος. Ούτε σταθερή μέρα, ούτε σταθερή ώρα έχουμε μέχρι τώρα. Οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου είναι ανοιχτές για τους δημότες αλλά πείτε μου ποιός Χριστιανός θα έρθει μεσημεριάτικα;
Εμείς είχαμε προτείνει οι συνεδριάσεις του Σώματος να πραγματοποιούνται Τρίτη ή Τετάρτη το απόγευμα και το λέω αυτό γιατί τα θέματα τα οποία συζητιούνται θα έχουμε τη δυνατότητα να τα παρουσιάζουμε στο φύλλο της Παρασκευής. Αυτό το έχουμε ζητήσει από την κα Πρόεδρο από την αρχή της θητείας της.

 


 

Πέμπτος αντιδήμαρχος…

… σύμφωνα με νεότερες και έγκυρες πληροφορίες μας, θα οριστεί τελικά ο δημοτικός σύμβουλος και οδοντίατρος στο επάγγελμα, Πέτρος Βάσιλας. Ο τομέας ευθύνης του θα είναι η Κοινωνική Υπηρεσία.
Είναι αυτό που λέμε, ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση. Διότι ο κ. Βάσιλας, εδώ και χρόνια, προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες του, μαζί με άλλους συναδέλφους του ιατρούς, σε ανθρώπους που ζουν στις άγονες και δυσπρόσιτες περιοχές της ελληνικής περιφέρειας.
Καλό κουράγιο, φίλε Πέτρο, και καλή επιτυχία στο έργο σου!
Ο Φραγκίσκος Κουνάνης τώρα, για τον οποίο είχα γράψει στο φύλλο της Παρασκευής 15/9 ότι θα οριστεί ως ο πέμπτος αντιδήμαρχος, τελικά θα είναι ο εντεταλμένος σύμβουλος παρά τω Δημάρχω. Θα είναι κάτι σαν Υπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ ή αν θέλετε υπουργός Επικρατείας άνευ χαρτοφυλακίου. Θα εγκατασταθεί μάλλον στον 3ο όροφο του δημαρχείου και θα είναι το αυτί και το μάτι του δημάρχου. Θα ρυθμίζει όλες τις επαφές του με τους δημότες και όχι μόνο.
Η θέση αυτή είναι άμισθη αλλά όσοι γνωρίζουν τον Φράνκι, θα ξέρουν ότι ποτέ δεν τον ενδιέφεραν τα γαλόνια και οι αμοιβές. Μια ζωή εθελοντής και άνθρωπος της προσφοράς ήταν και παραμένει ακόμα.
Καλορίζικος, Φράνκι, στο νέο σου πόστο και πιστεύω ότι θα ανταπεξέλθεις επάξια στο έργο που αναλαμβάνεις.


Όπως θα διαβάσετε, εγκαινιάστηκε προχθές την Τετάρτη 27/9 το γήπεδο ποδοσφαίρου στο Άλσος Βέικου. Είναι πράγματι ένα γήπεδο με όλες τις προδιαγραφές για να φιλοξενήσει οποιονδήποτε ποδοσφαιρικό αγώνα. Να το χαρούν οι αθλούμενοι και να το προσέχουν γιατί αν καταστραφεί από αυτούς θα λείψει αλλά και δεν ξαναφτιάχνεται εύκολα.
Θα πρέπει ο εργολάβος ή η Τεχνική Υπηρεσία να κάνουν άμεσα κάποιες τεχνικές παρεμβάσεις ώστε να προστατεύσουν το ταρτάν του στίβου από τα χώματα και τα χαλίκια που εισέρχονται σε κάποια σημεία. Και είπαμε, έξω τα ψηλοτάκουνα!
Και προσοχή παιδιά, δεν είναι δρόμος για βόλτες με μηχανάκια.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή