Τα γεγονότα είναι γεγονότα

Έρχονται κάποιες στιγμές που αναρωτιέσαι αν οι κυβερνώντες έχουν καμία επαφή με την πραγματικότητα. Αν αντιλαμβάνονται σωστά τα γεγονότα είτε της καθημερινότητας είτε τα έκτακτα, τα οποία λαμβάνουν χώρα στον τομέα ευθύνης τους.

Η σωστή κατανόηση μιας έκτακτης κατάστασης, έχει ως αποτέλεσμα και την αρμόζουσα για την περίπτωση λήψη αποφάσεων. Το στοιχείο της μη επαφής των κυβερνώντων πολλές φορές με τα γεγονότα, δεν είναι σύμπτωμα μόνο της σημερινής κυβέρνησης. Και στο παρελθόν υπήρξαν τέτοιες συμπεριφορές. Πολλά κυβερνητικά στελέχη μετά από κάποιο διάστημα παραμονής στη θέση τους, εκτός από την αλαζονεία που εκπέμπουν, αισθάνονται ότι είναι στο απυρόβλητο, ότι είναι άτρωτοι έναντι όλων. Η θέση εξουσίας που κατέχουν τους δίνει αυτή τη λαθεμένη εντύπωση, η οποία πολλές φορές τους οδηγεί σε μη αναστρέψιμες καταστάσεις.
Συνέβει πριν μια βδομάδα το ναυάγιο στη Σαλαμίνα αυτού του σαπιοκάραβου και γέμισαν οι παραλίες της Αττικής από τον Πειραιά μέχρι το Σούνιο, με πετρέλαιο και πίσσα. Είναι ένα γεγονός το οποίο, μπορεί να είναι έκτακτο, αλλά οι αρμόδιες υπηρεσίες θα έπρεπε να είναι έτοιμες να το αντιμετωπίσουν.
Αντί να βγει ο αρμόδιος υπουργός από την πρώτη κιόλας στιγμή να ζητήσει κατ’αρχάς ένα συγνώμη και να αναλάβει στη συνέχεια να συντονίσει τις αρμόδιες υπηρεσίες για να περιοριστεί η ζημιά, προσπάθησε με τις δηλώσεις του να διαψεύσει τα γεγονότα. Μετά πήραν τη σκυτάλη κι άλλα κυβερνητικά στελέχη. Διαβάστε δηλώσεις:
Παναγιώτης Κουρουμπλής: «Γιατί να μην μπορούν να κάνουν μπάνιο;» (σ.σ. Θα κάνουν και ωραίο μαύρισμα!)
Νεκτάριος Σαντορινιός, υφυπουργός: «Δεν υπάρχει πετρελαιοκηλίδα, υπάρχουν διάσπαρτες κηλίδες πετρελαίου.»
Γιάννης Τσιρώνης, υφυπουργός: «Για το ναυάγιο στη Σαλαμίνα φταίει η κοινωνία.» (σ.σ. Αυτός δηλώνει και οικολόγος)
Αθανάσιος Παπαχριστόπουλος, βουλευτής ΑΝΕΛ: «Εγώ πήγα για μπάνιο στη Βούλα και δεν είδα ουτε μία κηλίδα πετρελαίου.»
Οι δηλώσεις ορισμένων κυβερνητικών για τη ρύπανση στο Σαρωνικό θυμίζουν κάποιες άλλες δηλώσεις στο παρελθόν για το Τσερνόμπιλ. Όσες δηλώσεις όμως κι αν γίνουν, τα γεγονότα είναι γεγονότα και δεν διαψεύδονται. Δεν μπορείς να λες άλλα όταν ο κόσμος βλέπει τις συνέπειες της καταστορφής.
Το καλύτερο για την κυβέρνηση και για τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα θα ήταν να είχε ζητήσει τις παραιτήσεις των αρμόδιων υπουργών. Γιατί ο υπουργός είναι υπεύθυνος για ό,τι συμβαίνει στο υπουργείο του, και κακό και καλό. Δεν μπορεί να είναι εκεί μόνο για τις παρελάσεις.

 


Πριν λίγες μέρες…

… με συνάντησε στη Λ. Βεΐκου γνωστός δημοτικός παράγοντας και μου λέει:
«Μπράβο που είχες το θάρρος και έγραψες δυο λόγια για τα πεπραγμένα του Κυριάκου Τσίρου στη δημαρχία του Γαλατσίου.»
Του απαντώ ότι ο «Παλμός», αφού αφιέρωσε τα πρωτοσέλιδα των φύλλων της 25ης Αυγούστου και της 1ης Σεπτεμβρίου στην ξαφνική απώλεια του πρώην δημάρχου Γαλατσίου, στο φύλλο της 8ης Σεπτεμβρίου έγραψα σε αυτή εδώ τη στήλη, ψύχραιμα και νηφάλια, την προσωπική μου άποψη για τον πολιτικό Κυριάκο Τσίρο, ο οποίος ήταν καλός οικογενειάρχης, αξιαγάπητος και καλός γιατρός αλλά ως δήμαρχος Γαλατσίου δεν άφησε αξιόλογο έργο και ανάλογο των προϋπολογισμών του Δήμου. Η πρώτη ειδικά τετραετία, 2007-2010, ήταν η τετραετία των παχιών αγελάδων ως προς τα έσοδα του Δήμου.
Έχω ήδη αναφερθεί πότε και πώς γνώρισα τον Κυριάκο. Η σχέση μας όσα χρόνια ήταν δήμαρχος ήταν αυτή που αρμόζει σε άνθρωπο της εξουσίας και σε δημοσιογράφο: ούτε πολύ κοντά, ούτε πολύ μακριά. Το σίγουρο είναι ότι είμασταν πολύ πιο κοντά από κάποιους λυπημένους άρρενες και από ορισμένες τεθλιμένες και μαυροφορεμένες κυρίες που έκλαιγαν γοερώς στην κηδεία του για δικούς τους προφανώς λόγους.


Την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου θα γίνουν τα εγκαίνια
του ανακαινισμένου γηπέδου ποδοσφαίρου στο Άλσος Βέικου.

Είναι γεγονός ότι έχει γίνει αγνώριστος τόσο ο αγωνιστικός χώρος του ποδοσφαίρου όσο και εκείνος στον οποίο αθλούνται, σε δρόμους αντοχής, σωματεία ή μεμονωμένοι πολίτες.
Θα πρέπει όμως όσοι κάνουν χρήση να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Δεν είναι δυνατό να κάνουν βόλτα στο ταρτάν κυρίες με ψηλοτάκουνα ή κύριοι να σβήνουν το τσιγάρο τους. Δενείναι εύκολο και μάλιστα εν μέσω οικονομικής κρίσης, να γίνονται τέτοια έργα. Αν καταστραφεί δύσκολα θα ξαναφτιαχτεί.


Στο προηγούμενο φύλλο του «Παλμού» διαβάσατε για ένα τροχαίο το οποίο συνέβει στη συμβολή των οδών Παπαφλέσσα και Ανδριτσαίνης με θύμα έναν 18χρονο Γαλατσιώτη.
Το παλικάρι, μετά από 4ήμερη μάχη που έδωσε στο νοσοκομείο για να κρατηθεί στη ζωή, υπέκυψε τελικά στα τραύματά του.
Αφού εκφράσω τα συλλυπητήριά μας στην οικογένειά του, θέλω να τονίσω για μία ακόμα φορά την επιτακτική ανάγκη για παρεμβάσεις στη συγκεκριμένη διασταύρωση. Δεν γνωρίζω ποιός είναι αρμόδιος να επέμβει αλλά κάτι πρέπει να γίνει. Αν τοποθετηθούν μεγαλύτερα σήματα STOP στην πλευρά της οδού Ανδριτσαίνης, ίσως μειωθούν τα τροχαία.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή