Παλιοσειρές και νεοσύλλεκτοι

ΠΑΛΜΟΓΡΑΦΟΣ
Παλιοσειρές και νεοσύλλεκτοι

Παιδιά, σας παρακαλώ, λιγότερα κλάματα!
Πάλι με χρόνια με καιρούς, πάλι δικά σας θά’ναι!


Νέα πρόσωπα στις πέντε θέσεις των αντιδημάρχων αλλά και των προέδρων των νομικών προσώπων πρόκειται να ορίσει ο δήμαρχος Γαλατσίου καθώς η θητεία των προηγούμενων, μετά και από μια μικρή παράταση, έληξε στις 12 Σεπτεμβρίου.

Τις θέσεις των αντιδημάρχων καταλαμβάνουν τρεις παλιοσειρές και δύο νεοσύλλεκτοι. Αυτοί είναι ο Γερμάνος Μελισσουργός, ο οποίος αναλαμβάνει την ευθύνη των τεχνικών έργων που είχε και στο παρελθόν, ο Βασίλης Δερεδίνης ο οποίος επανέρχεται στο πόστο του υπευθύνου για τα οικονομικά και ο Μάνος Ελευθερίου ο οποίος θα έχει την ευθύνη για τα θέματα παιδείας.
Είναι γεγονός ότι και οι τρεις είναι δοκιμασμένα στελέχη και θεωρούνται πετυχημένοι από τη θητεία τους στις προηγούμενες θέσεις που τους είχε ορίσει ο δήμαρχος. Πιστεύω ότι και τώρα θα έχουν την ίδια αποδοτικότητα στο έργο που αναλαμβάνουν.
Τέταρτος κατά σειρά αντιδήμαρχος, ο νεοσύλλεκτος που λέγαμε, είναι ο Κώστας Μπάστας, για τον οποίο πιστεύω – αν και είναι πρωτάρης σε διοικητικό πόστο – ότι θα πετύχει στον τομέα ευθύνης του που είναι η καθαριότητα. Και αυτό γιατί έχει δοκιμαστεί στον οικογενειακό και επαγγελματικό στίβο.
Πέμπτος αντιδήμαρχος θα είναι ο Φραγκίσκος Κουνάνης, ο οποίος είναι γενικών καθηκόντων ή, όπως έλεγε και ο Αλέφαντος, τα πάντα όλα. Ο άνθρωπος για όλες τις δουλειές. Ο Φράνκι είναι καλοσυνάτος ως χαρακτήρας αλλά έχει ένα μειονέκτημα. Είναι αψύς και παθιάζεται με τις απόψεις του και με ό,τι αυτός στηρίζει. Αν γίνει λίγο διπλωμάτης, θα βοηθήσει τον εαυτό του και τη διοίκηση.
Πρόεδρος του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού αναλαμβάνει η Νικολέτα Μανδηλαρά στη θέση του Γιάννη Βερούλη, ο οποιος ήθελε από καιρό να αποχωρήσει λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων. Η θέση της προέδρου στο νομικό πρόσωπο αποτελεί στοίχημα και για τον Δήμαρχο αλλά και για την ίδια τη νέα δημοτική σύμβουλο, γιατί μέχρι τώρα δεν έχει δείξει ότι έχει τις ικανότητας για να προεδρεύει ενός τέτοιου οργανισμού.
Τέλος, πρόεδρος στον Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης (ΚΑΠΗ, Παιδικοί Σταθμοί) ορίζεται ο Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος μέχρι τώρα ήταν αντιδήμαρχος στα οικονομικά θέματα. Δεν νομίζω ότι θα αντιμετωπίσει ιδιαίτερα προβλήματα ο Γιάννης στη διοίκηση του νομικού προσώπου.
Οι ικανοί ή όχι ικανοί θα αποδειχθούν στην πράξη. Τον επόμενο Σεπτέμβριο του 2018, καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα είμαστε πάλι εδώ για να κάνουμε τον απολογισμό.
Αφού τους συγχαρώ όλους για τη θέση που αναλαμβάνουν τους εύχομαι καλή επιτυχία στο έργο τους.


Το στοίχημα της
Κεντροαριστεράς

Σε καλό δρόμο βρίσκονται τα πράγματα ως προς την εκλογή του επικεφαλής της Κεντροαριστεράς ή του Σοσιαλδημοκρατικού χώρου ή του προοδευτικού κέντρου ή της Δημοκρατικής παράταξης. Όποιο όνομα θέλουν ας δώσουν οι υποψήφιοι αλλά ο πολιτικός χώρος είναι ένας και είναι αυτός ο οποίος βρίσκεται στο ενδιάμεσο του ΣΥΡΙΖΑ και της Ν.Δ.
Έχω την εντύπωση ότι ο καθένας από τους 10 υποψήφιους αρχηγούς, βάζει κι έναν τίτλο για να έχει να λέει μετά. Οι τίτλοι και οι υποψήφιοι αρχηγοί μπορεί να είναι πολλοί, ο χώρος όμως είναι ένας και μένει ουσιαστικά ορφανός εδώ και μια πενταετία. Επιβάλλεται να ανασυγκροτηθεί για να ισορροπήσει και το πολιτικό σύστημα.
Από τη μια πλευρά έχουμε την κεντροδεξιά με κύριο εκφραστή της τη Ν.Δ. και παό την άλλη τη ριζοσπαστική αριστερά με εκπρόσωπο το ΣΥΡΙΖΑ. Ο ενδιάμεσος χώρος, μετά και την κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ, παραμένει ακόμα και σήμερα χωρίς κομματικό φορέα. Έναν φορέα ο οποίος θα καλύψει όλο το φάσμα των διάσπαρτων πολιτικών και κοινωικών δυνάμεων της κεντροαριστεράς.
Έχω την πίστη ότι η Επιτροπή με πρόεδρο τον συνταγματολόγο Νίκο Αλιβιζάτο, η οποία έχει αναλάβει τη διεξαγωγή των εκλογών στις 5 και 12 Νοεμβρίου θα ολοκληρώσει τις διαδικασίες εγκαίρως χωρίς να υπάρχουν αντιρρήσεις από τους υποψήφιους αρχηγούς.
Η συγκρότηση του χώρου της Κεντροαριστέρας και η μετεξέλιξή της σ’ ένα δυναμικό πολιτικό φορέα θα εξαρτηθεί από τη συμμετοχή των πολιτών στην ψηφοφορία. Αν η προσέλευση είναι μεγάλη, δηλαδή αν ξεπεραστεί το φράγμα των 200.000 ψηφοφόρων, το στοίχημα θα έχει κατ’αρχάς κερδηθεί. Αν μετά την εκλογή του νέου επικεφαλής προχωρήσουν και οι διαδικασίες, χωρίς γκρίνιες από τους ηττημένους, για τον προγραμματικό και οργανωτικό σχεδιασμό του νέου κόμματος, τότε θα μπορούμε να πούμε ότι το πολιτικό μας σύστημα επανήλθε στην κανονικότητα.


Ένα ακόμη τροχαίο στη συμβολή των οδών Παπαφλέσσα και Ανδριτσαίνης σημειώθηκε προχθές 13 Σεπτεμβρίου το μεσημέρι. Ημιφορτηγό που παραβίασε το STOP συγκρούστηκε με μηχανάκι τραυματίζοντας σοβαρά τον 18χρονο οδηγό του. Δεν είναι η πρώτη φορά που προκαλείται τροχαίο στη συγκεκριμένη διασταύρωση. Ας το δουν οι αρμόδιοι το θέμα και ας προχωρήσουν σε κάποιες διορθωτικές κινήσεις να αποφύγουμε τα χειρότερα στο μέλλον.


ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή