ΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ! «Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Ελλάδος», στο Μαρκόπουλο.

Ο Δήμος Μαρκοπούλου σας ενημερώνει ότι, πρόκειται να λειτουργήσει άμεσα, νέο παράρτημα της Εθελοντικής Οργάνωσης «Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Ελλάδος», στο Μαρκόπουλο.

Όπως καταδείχθηκε και το φετινό καλοκαίρι, στις έξι (6) εστίες φωτιάς που ξέσπασαν, εντός των ορίων του Δήμου μας, η συνδρομή της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας, στο έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, συμβάλλει ουσιαστικά, στην καλύτερη και ταχύτερη αντιμετώπιση των Φυσικών Καταστροφών.

Τα ενδιαφερόμενα μέλη (εθελοντές και εθελόντριες) της Επίλεκτης Ομάδας, θα εκπαιδευτούν στην παροχή Α’ Βοηθειών, στην αντιμετώπιση καταστροφών και κρίσεων, στην ορεινή διάσωση, την πυρόσβεση – πυρασφάλεια και σε κινδύνους από το υγρό στοιχείο, ενώ θα συμμετέχουν και σε ανθρωπιστικές αποστολές.

Το βασικό σχολείο θα έχει διάρκεια πέντε (5) μήνες και θα ξεκινήσει την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου. Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα και Τετάρτη, 8 μ.μ. έως 10 μ.μ., στο Αιγάλεω. Η μετακίνηση, από και προς το Μαρκόπουλο, θα παρέχεται δωρεάν, με πούλμαν της Ομάδας Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Μαρκοπούλου!

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ

Πήγαινε στην κορυφή