ΝΔ: Αντίδραση Eλίζας Βόζεμπεργκ στις θρασύτατες τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο

“Νέα ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέθεσε η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κυρία Ελίζα Βόζεμπεργκ – Βρυωνίδη, αντιδρώντας στις κλιμακούμενες τουρκικές παραβιάσεις των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων, που λαμβάνουν χώρα τα τελευταία εικοσιτετράωρα από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη σε Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Η Ελληνίδα ευρωβουλευτής εκφράζει έντονη ανησυχία για την τουρκική προκλητικότητα που συνεχίζεται με αμείωτη ένταση και καλεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αντιδράσει άμεσα στη συνειδητή και επαναλαμβανόμενη καταστρατήγηση των κανόνων του Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Δικαίου από την Τουρκία, σε βάρος της αδιαμφισβήτητης ελληνικής κυριαρχίας στην περιοχή του Αιγαίου.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης της κυρίας Βόζεμπεργκ:

«Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται τα τελευταία δύο εικοσιτετράωρα η τουρκική προκλητικότητα στην περιοχή του Βορειοανατολικού, Κεντρικού και Νοτιοανατολικού Αιγαίου κατά παράβαση των κανόνων του διεθνούς δικαίου και της αδιαμφισβήτητης ελληνικής κυριαρχίας στην περιοχή.

Ειδικότερα, τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη έχουν προβεί σε περισσότερες από 50 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου, συμπεριλαμβανομένων και εννέα παραβιάσεων του F.I.R. Αθηνών. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα τουρκικά μαχητικά είναι οπλισμένα ενώ δεν έχουν λείψει και εικονικές αερομαχίες πάνω από το Αιγαίο μεταξύ ελληνικών και τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών.

Δεδομένου ότι οι θρασύτατες και σκόπιμες τουρκικές παραβιάσεις των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων στο Αιγαίο, εξελίσσονται σε καθημερινή πρακτική πρόκλησης και προκαλούν έντονη ανησυχία για την πολιτική που ασκεί η Τουρκία στο Αιγαίο, ερωτάται η Επιτροπή:

– Ποιά πρόκειται να είναι η άμεση απάντησή της στην απαράδεκτη και σκόπιμη τουρκική προκλητικότητα, που παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα Κράτους – μέλους της Ε.Ε., καταστρατηγεί κάθε έννοια διεθνούς νομιμότητας και έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της Τουρκίας στο πλαίσιο της ενταξιακής της πορείας;».”

Πήγαινε στην κορυφή