Ολοκληρώθηκε ο Δεύτερος Κύκλος της Εκπληκτικής δράσης στο Δήμο Ασπροπύργου «Διακοπές στο Σχολείο»

· Θερμά συγχαρητήρια του Δημάρχου Ασπροπύργου στην Εθελοντική Ομάδα «Έλιξ».

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο Δεύτερος Κύκλος του Πρότυπου Προγράμματος Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών «Διακοπές στο Σχολείο», που υλοποιήθηκε με τη συνεργασία του Δήμου Ασπροπύργου, του Ομίλου «Ελληνικά Πετρέλαια» και της Εθελοντικής Ομάδας «Έλιξ», που ανέλαβε το παιδαγωγικό σκέλος της δράσης.

Με την εμπνευσμένη καθοδήγηση των Παιδαγωγών και των Εθελοντών, τα παιδιά της πόλης οργάνωσαν μια λαμπρή γιορτή με χορό, τραγούδι και πολλά παιχνίδια. Γονείς, συγγενείς και φίλοι

θαύμασαν την αξιέπαινη προσπάθεια των παιδιών, δίνοντας πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές της πρωτοβουλίας.

Στη γιορτή παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Ασπροπύργου, κ. Νικόλαος Μελετίου ο οποίος ευχαρίστησε τους Γονείς που στήριξαν την προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής, να προσφέρει δημιουργική απασχόληση τους καλοκαιρινούς μήνες στα παιδιά, καθώς και τον Όμιλο «Ελληνικά Πετρέλαια», που εκπροσωπήθηκε από την υπεύθυνη Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, κ. Γεωργία Δημητροπούλου, για την αρωγή και τη στήριξη, στη συγκεκριμένη δράση, αλλά και σε κάθε πρωτοβουλία κοινωνικής αλληλεγγύης και πολιτισμού, που εκδηλώνει ο Δήμος Ασπροπύργου.

Ενδεικτικές της Επιτυχίας του Προγράμματος ήταν οι θερμές ευχαριστίες που απηύθυναν οι Γονείς στον Δήμαρχο Ασπροπύργου και Μέλος του Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε., κ. Νικόλαο Μελετίου. Κι οι ευχαριστίες δεν αφορούσαν μόνο στην απασχόληση των παιδιών τους, από τις 8:30 ως τις 14:00, καθημερινά αλλά -πρωτίστως και κυρίως- στο ψυχαγωγικό και παιδαγωγικό σκέλος της δράσης, που ενθουσίασε τα παιδιά, προσφέροντάς τους παράλληλα, γνώση, νέες δεξιότητες, εμπειρία συνεργασίας και συμβίωσης και τη δυνατότητα σχεδιασμού και υλοποίησης συνεργατικών πρωτοβουλιών.

Ήταν όπως έλεγαν όλοι οι Γονείς, η πιο σημαντική εμπειρία παιδικής δημιουργικής απασχόλησης, που θα μπορούσαν να ζήσουν τα Παιδιά τους και οι εικόνες και τα συναισθήματα που τους γέμισε, θα μείνουν για πάντα χαραγμένα στη μνήμη και στη ψυχή τους.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ