Το σώμα σου όταν μιλάς στο τηλέφωνο

ΜΟΔΑ - ΟΜΟΡΦΙΑ
Το σώμα σου όταν μιλάς στο τηλέφωνο

Τώρα που έχεις συνηθίσει να μιλάς στο Facebook, τα τηλεφωνήματα μπορεί να σου φαντάζουν old-school. Διάβασε παρακάτω γιατί πρέπει να τα προτιμήσεις.

Διάθεση
->Χτυπάει! Όταν έχεις ξεκλέψει χρόνο για να μιλήσεις με ένα φίλο, η ανυπομονησία σου φορτίζει τα κέντρα επιβράβευσης του εγκεφάλου σου.
->Μια συζήτηση σε πραγματικό χρόνο είναι πιο ευεργετική για την υγεία σου από ό,τι οι συνομιλίες στο chat. Μπορείς να ακούσεις τη χαρά στη φωνή της φίλης σου κι αυτό απελευθερώνει ωκυτοκίνη, την ορμόνη της αγάπης, ενώ ο εγκέφαλός σου πλημμυρίζει ντοπαμίνη, την ορμόνη της χαράς.
->Η άλλη πλευρά; Αν μόλις σε πήρε κάποια που σιχαίνεσαι ή αν είσαι τόσο απασχολημένη που σε αγχώνει ακόμα και η σκέψη τού ότι θα ακούσεις τον εικοσάλεπτο μονόλογο της μαμάς σου για την κόρη της φίλης της που «έχει παντρευτεί κι έχει κάνει τρία παιδιά, ενώ εσύ…», το κεντρικό νευρικό σου σύστημα θα μπει σε κατάσταση συναγερμού και θα σου δημιουργήσει κόμπο στο στομάχι και σφιγμένους μυς σε όλο το σώμα. Σε τέτοιες στιγμές, καλύτερα να μην το σηκώσεις καν!

Καρδιά
->Ο φίλος σου κοντεύει να σε τρελάνει; Πάρε τηλέφωνο μια φίλη σου και μίλα της. Σε μια μελέτη, οι άνθρωποι που λάμβαναν υποστηρικτικό feedback από φίλους βίωναν λιγότερη «καρδιαγγειακή αντιδραστικότητα» (cardio reactivity). Με την πάροδο του χρόνου, η υψηλή αντιδραστικότητα μπορεί να πιέσει το καρδιαγγειακό σου σύστημα. Με άλλα λόγια, οι φίλες παίρνουν από πάνω σου τις συνέπειες του άγχους.
->Η καρδιά σου ωφελείται και όταν παίρνεις τηλέφωνο για να συζητήσεις κάτι αστείο που είδες στο Ιnternet. Το γέλιο σκοτώνει το άγχος
και μειώνει την κορτιζόλη, η οποία σου ρίχνει την πίεση.

 

Εγκέφαλος
->Η πτώση της κορτιζόλης είναι υπεύθυνη και για το καθάρισμα του κέντρου μνήμης του εγκεφάλου σου, αυξάνοντας την ενέργεια, τις πνευματικές σου ικανότητες και την παραγωγικότητά σου, ακόμη και για μία
ώρα μετά.
->Αν έχεις κολλήσει σε ένα δίλημμα, μια κλήση θα σε σώσει.
Θα ενεργοποιήσετε και οι δύο τον μετωπιαίο λοβό σας, όπου κυριαρχούν η λογική και τα επιχειρήματα, ενώ τα μεταιχμιακά σας συστήματα (οι περιοχές των συναισθημάτων που κολλάνε σε φαύλους κύκλους αρνητικών σκέψεων) θα πάρουν ανάσα. Ετσι θα μπορέσεις πιο εύκολα να πάρεις τη σωστή απόφαση.

Μακροζωία
->Χαλάρωσε και απόλαυσε τις στενές σου σχέσεις. Ερευνα δείχνει πως οι δυνατές φιλίες -ας το παραδεχτούμε, δεν μπορείς να συζητήσεις τίποτα σε βάθος με 140 χαρακτήρες- μειώνουν τους κινδύνους για την υγεία και αυξάνουν το προσδόκιμο της ζωής σου κατά 50%. Τώρα θα το σηκώσεις;

Πηγές

http://www.womenshealthellas.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή