Ουκ εν τω πολλώ το ευ

ΠΑΛΜΟΓΡΑΦΟΣ
Ουκ εν τω πολλώ το ευ

Άρχισαν με μια μικρή καθυστέρηση λόγω του τελικού του Survivor, οι εκδηλώσεις του καλοκαιρινού Φεστιβάλ 2017. Μια μικρή αναφορά είχα κάνει πριν ένα περίπου μήνα όταν δεν είχε ακόμα οριστικοποιηθεί το πρόγραμμα. Την ίδια άποψη με τότε έχω και σήμερα που το τελικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει τυπωθεί και ήδη μοιράζεται.
Το φετινό Φεστιβάλ είναι άχρωμο, άοσμο, ανούσιο και ανύπαρκτο από καλλιτεχνικής άποψης. Ξεφυλλίζοντας το πρόγραμμα μέτρησα 40 μουσικές εκδηλώσεις και αφιερώματα με τους ίδιους κάποιες φορές καλλιτέχνες. Είκοσι (20) παραστάσεις Καραγκιόζη, 7 παιδικές παραστάσεις και 8 θεατρικές, εκ των οποίων καλύτερη όλων ειναι της Δημοτικής Θεατρικής Σκηνής Γαλατσίου.
Ίσως κάποιος υποστήριξει ότι όλες οι παραστάσεις είναι δωρεάν για το κοινό και θα διαρκέσουν περίπου 2 μήνες. Έτσι είναι αλλά όπως λέει και ο τίτλος, ουκ εν τω πολλώ το ευ!
Δεν είπα εγώ ότι δεν θα έπρεπε να είναι δωρεάν κάποιες παραστάσεις αλλά γιατί να μην ενταχθούν στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ, όπως εξάλλου γινόταν κάθε χρόνο, και μερικές αξιόλογες θεατρικές παραστάσεις με κάποιο εισιτήριο, το οποίο θα εισέπραττε ο θίασος αλλά το ύψος του θα είχε συμφωνηθεί με το Δήμο Γαλατσίου. Αφού παρέχεις το χώρο του θεάτρου δωρεάν, θα μπορείς να έχεις λόγο και για την τιμή του εισιτηρίου.
Σε μια συζήτηση που είχα με κάποιον δημοτικό παράγοντα, μου είπε ότι ο κ. Ελευθερίου δούλευε 6 μήνες για να διαμορφώσει το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Δεν αμφιβάλλω αλλά το αποτέλεσμα μετράει και το αποτέλεσμα δυστυχώς είναι πάρα πολύ φτωχό και πολύ κατώτερο από προηγούμενες χρονιές.
Ελπίζω του χρόνου, αν είναι και πάλι υπεύθυνος στη διαμόρφωη του προγράμματος ο κ. Ελευθερίου, να δουλέψει λιγότερο και να έχει καλύτερο αποτέλεσμα.


 

 

Ομαδικά πυρά,

 

αν και απουσίαζε, δέχτηκε ο Μάνος Ελευθερίου από σύσσωμη την αντιπολίτευση την Τετάρτη 19 Ιουλίου στη συνεδρίαση του Δημοτικύ Συμβουλίου.
Ο λόγος για τον οποίο απασφάλισαν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι της μείζονος και της ελάσσονος αντιπολίτευσης ήταν αφενός η πρόσκληση που έκανε ο κ. Ελευθερίου προς τους εθελοντές για να βοηθήσουν στον τελικό του Survivor και αφετέρου οι υβριστικοί χαρακτηρισμοί του κ. Ελευθερίου προς όλους όσοι του άσκησαν κριτική για την συγκεκριμένη πρόσκληση.
Η απουσία του κ. Ελευθερίου στη συνεδρίαση θεωρήθηκε προσχηματική από την αντιπολίτευση γι’αυτό και προχώρησαν στον καταγγελτικό τους λόγο.
Όποια κριτική κι αν γίνεται, από όπου κι αν προέρχεται, θα πρέπει οι κρινόμενοι να διατηρούν την ψυχραιμία τους. Δεν βοηθούν οι υβριστικοί χαρακτηρισμοί. Θα μπορούσε να δωθεί απάντηση από τον κ. Ελευθερίου σ’αυτούς που του άσκησαν κριτική σε πολιτισμένο ύφος. Εξάλλου και ο ίδιος άνθρωπος τπου πολιτσιμού θεωρείται.


 

 

 

Πήγαινε στην κορυφή