«Γίνε τα μάτια μου» – το app με το οποίο δανείζεις τα μάτια σου στους τυφλούς!

 

Πράγματα απλά και καθημερινά, όπως για παράδειγμα το να βάλεις ένα πλυντήριο, να δεις τις ετικέτες των προϊόντων ή να ρυθμίσεις την θερμοκρασία και τα κανάλια στην τηλεόραση, είναι δεδομένα για όλους εκείνους που βλέπουν, σε σημείο που τα θεωρούν αυτονόητα.
Ωστόσο αυτό δεν ισχύει για όλους, καθώς «δίπλα» μας υπάρχουν άνθρωποι που είτε επειδή είναι τυφλοί, είτε επειδή έχουν σοβαρά προβλήματα όρασης, δυσκολεύονται να αυτοεξυπηρετηθούν και να ανταποκριθούν σε καθημερινές λειτουργικές ανάγκες.
Κάπου εδώ, έρχεται για ακόμα μια φορά η τεχνολογία προκειμένου να δώσει την λύση.

Το «Be My Eyes», είναι ένα νέο app που «γεννήθηκε» στη Δανία, και έχει δημιουργήσει μια πραγματική «επανάσταση», καθώς άτομα που δεν βλέπουν ζητούν την βοήθεια ατόμων που βλέπουν, τα οποία με την σειρά τους δανείζουν εθελοντικά τα μάτια τους, με το πάτημα ενός κουμπιού!
Πως λειτουργεί όμως αυτό;

Με το που λάβει την εντολή, το app δημιουργεί μια αυτόματη videο κλήση μεταξύ του τυφλού και του εθελοντή.

Με πάνω από μισό εκατομμύριο χρήστες σε 150 χώρες (μεταξύ τους και η Ελλάδα), το «Be my Eyes» έχει κατορθώσει να γίνει η μεγαλύτερη online κοινότητα για ανθρώπους που χρειάζονται την βοήθειά μας.

Η εφαρμογή, αξιοποιεί την δύναμη της γενναιοδωρίας, της τεχνολογίας και της ανθρώπινης σύνδεσης, προκειμένου να βοηθήσει όσους δεν βλέπουν καλά ή καθόλου, να ζήσουν την ζωή τους πιο ανεξάρτητα.

 

Πηγές

www2.star.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή