Η πρότασή μας για το debate

ΠΑΛΜΟΓΡΑΦΟΣ
Η πρότασή μας για το debate

Στο προηγούμενο φύλλο του «Παλμού» έγραφα ότι αν υπάρχουν νεότερα για το debate, το οποίο συζητείται να διεξαχθεί μεταξύ των υποψηφίων δημάρχων για το Δήμο του Γαλατσίου, θα σας ενημέρωνα. Τα νεότερα λοιπόν έχουν ως εξής:

Πριν 10 μέρες, μου πρότειναν να βοηθήσω στη διοργάνωση του debate μεταξύ των υποψηφίων δημάρχων. Αποδέχτηκα την πρόταση και, αφού ήρθα σε επαφή και με τους 6 υποψηφίους, κατέληξα σ’ ένα πλαίσιο κανόνων για τη διεξαγωγή του και το οποίο τους το παρέδωσα για να το μελετήσουν και να κάνουν τις δικές τους παρατηρήσεις ή προτάσεις. Η εντύπωση που μου άφησαν όλοι οι υποψήφιοι γύρω από την αποδοχή της πρότασης, ήταν θετική. Δεν υπήρξαν ουσιαστικές αντιρρήσεις παρά επιμέρους διαφοροποιήσεις. Το πλήρες κείμενο της πρότασης έχει ως εξής:

Προτεινόμενο πλαίσιο κανόνων
για διεξαγωγή Debate μεταξύ των υποψηφίων
Δημάρχων του Δήμου Γαλατσίου
Ημερομηνία διεξαγωγής Debate: 12 Μαΐου 2014, ώρα 19:00, αίθουσα «Θάνος Κωτσόπουλος»
Πρόγραμμα:
1. Παρουσίαση της διαδικασίας και των κανόνων του Debate από τον συντονιστή δημοσιογράφο.
(Διάρκεια 5 λεπτά)
2. Τοποθετήσεις υποψηφίων Δημάρχων κατά αλφαβητική σειρά.
(Διάρκεια 3 λεπτά ο καθένας – Σύνολο 18 λεπτά)
3. Δώδεκα (12) ερωτήσεις συνολικά (δύο για κάθε υποψήφιο δήμαρχο) από 12 εκπροσώπους συλλόγων και φορέων της πόλης. (Διάρκεια 12×1,5 λεπτά = 18 λεπτά σύνολο)
4. Επτά (7) ερωτήσεις σε κάθε υποψήφιο δήμαρχο από δημότες κατόπιν κλήρωσης.
(Διάρκεια 42×1,5 λεπτό = 63 λεπτά σύνολο)
5. Μια (1) ερώτηση σε κάθε υποψήφιο από τον συντονιστή της συζήτησης.
(Διάρκεια 6×1,5 λεπτό = 9 λεπτά σύνολο)
6. Πέντε (5) λεπτά σε κάθε υποψήφιο δήμαρχο για τελική παρουσίαση των θέσεών του.
(Διάρκεια 6×5 λεπτά = 30 λεπτά συνολο)
Συνολική διάρκεια συζήτησης 143 λεπτά.

Οι δώδεκα δημότες οι οποίοι θα εκπροσωπήσουν τους συλλόγους, προτείνεται να προέρχονται από τους εξής φορείς: ΠΑΣ ΓΑΛΑΤΣΙ – ΑΟ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ – ΑΕ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ- ΚΟΡΩΝΙΔΑ – ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΩΝ – ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΡΗΤΩΝ -ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ – ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΩΝ & ΘΕΣΣΑΛΩΝ – ΟΝΑΣ & ΕΠΤΑΝΗΣΙΟΙ – ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ – ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ – ΔΡΑΣΗ

Οι 42 δημότες, οι οποίοι θα υποβάλλουν ερωτήσεις στους υποψηφίους δημάρχους, θα προκύψουν κατόπιν κλήρωσης πριν την έναρξη της διαδικασίας.
Επίσης με κλήρωση θα καθοριστεί η σειρά με την οποία θα υποβάλλουν τις ερωτήσεις οι εκπρόσωποι των συλλόγων.
Δεν επιτρέπονται κατά τη διάρκεια της συζήτησης επευφημίες ή αποδοκιμασίες στις απαντήσεις και στις τοποθετήσεις των υποψήφιων δημάρχων.
Η σειρά ομιλίας των υποψηφίων δημάρχων θα καθοριστεί κατ’ αλφαβητική σειρά.
Θα καταβληθεί προσπάθεια έτσι ώστε η συζήτηση να μεταδοθεί ζωντανά μέσω internet.

Το ρόλο του συντονιστή δημοσιογράφου μπορεί να αναλάβει αυτός ο οποίος θα έχει την αποδοχή και την επιστοσύνη, αν όχι και των έξι υποψηφίων δημάρχων, τουλάχιστον της πλειοψηφίας αυτών. Θέλω να σας κάνω γνωστό, επειδή κυκλοφορούν κάποιες φήμες, ότι δεν έθεσα βέτο για το ρόλο συντονιστή δημοσιογράφου. Είπα και στους έξι υποψηφίους – και το λέω και τώρα – ότι το ρόλο αυτόν μπορούν να τον αναθέσουν σε όποιον αυτοί επιθυμούν. Το σημαντικό για εμένα είναι να διεξαχθεί αυτός ο διάλογος μεταξύ των υποψηφίων δημάρχων και όχι εάν θα είμαι εγώ ο συντονιστής.
Πιστεύω ειλικρινά ότι θα είναι μια καλή και χρήσιμη διαδικασία και θα γραφτεί στα θετικά της πόλης μας. Θα δείξουμε και στους εντός και στους εκτός του Γαλατσίου το επίπεδο της προεκλογικής αντιπαράθεσης. Θα δείξουμε ότι εδώ επικρατεί πολιτικός πολιτισμός.
Τις επόμενες ημέρες πιστεύω ότι θα το θέμα θα προχωρήσει περισσότερο. Μην ξεχνάτε ότι και οι υποψήφιοι δήμαρχοι δεν έχουν να ασχοληθούν μόνο με αυτό το ζήτημα. Έχουν ψηφοδέλτια, ομιλίες, συγκεντρώσεις σε σπίτια και τόσα άλλα. Γι’ αυτό ας έχουμε λίγη υπομονή. Πάντως να γνωρίζετε ότι εγώ θα σας κρατώ ενήμερους.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή