«Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απωλέσαι»

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
«Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απωλέσαι»

Αγαπητέ μου κ. Τσίρο,

Στον πρώτο μου προεκλογικό λόγο προς τους Γαλατσιώτες, οι πρώτες λέξεις που είπα για να δηλώσω τον ποιότητα του αγώνα που θα δώσω, ήταν ότι θα αποφύγω στείρες αντιπαραθέσεις με συνυποψηφίους και θα προσπαθήσω να αναδείξω μόνο τις θέσεις, τις αρχές και το πρόγραμμα της παράταξης που ηγούμαι.

Δεν θα αφήσω, όμως, εκτεθειμένα τα μέλη της πολιτικής μου οικογένειας, ούτε θα τους αφήσω να μπουν σε αντιπαράθεση, ακόμα κι όταν υβρίζονται με κακοήθειες ή προσβολές.
Κάνε και εσύ το ίδιο! Πού ξέρεις, μπορεί να σου βγει σε καλό!
Μην χάνεις αυτή τη μοναδική ευκαιρία της πολιτικής που έχει κάθε επικεφαλής και υποψήφιος Δήμαρχος, να κοπιάσει να γράψει σε ένα κείμενο το όνειρό του για τον τόπο του, να το βάλει σε μια σειρά προτεραιότητας, να σκεφτεί την πολιτική διαχείριση και τις προτάσεις της δικής του πολιτικής παρέμβασης, που έχει τόσο πολύ ανάγκη ο απλός πολίτης για τον τόπο του και τη δική του δύσκολη πραγματικότητα.
Είσαι επικεφαλής μιας παράταξης και υποψήφιος Δήμαρχος.
Άσε τον εαυτό σου να παιδευτεί στη δυσκολία της σύνθεσης των απόψεων, για να μπορεί να βρει το δικό του αυθεντικό βηματισμό στο δρόμο της προσφοράς στο δήμο και στους δημότες μας.
Μάθε εσύ πόσο σημαντικές είναι οι σιωπές και περιόρισε τις σκέψεις σου στην αναμέτρησή τους με το εφικτό και το πρακτέο.
Αν δεν είχες την τύχη να σου τα πει αυτά τα λόγια κάποιος πολιτικός ή απλός φίλος ή δικός σου άνθρωπος, σου τα λέω εγώ από τη θέση του πολιτικού αντιπάλου και άκου τα!
Κύριε Τσίρο,
Κάθε λίγο κάποια πρότασή σου, κάποια φάλτσα και περίεργη φράση σου, μου τόνιζε κραυγαλέες αντιφάσεις, μια προσπάθεια να μην σου ξεφύγει καμιά ψήφος από καμιά κατηγορία πολιτών, μια έντονη προσπάθεια, που βάσιμα μπορούμε να υποθέσουμε ότι εκφράζει την αποσπασματική, παλαιοκομματική, προσβλητική για την πολιτική και τους πολίτες λογική, του να πούμε κάτι και για εκείνο το θέμα, να το ακούσει ακόμα και ο τάδε συγκεκριμένος συμπολίτης μας, να μη δυσαρεστήσουμε τον άλλον, να δώσουμε ακόμα μια ψευδαίσθηση στον διπλανό.
Αγαπητέ κε Τσίρο,
Δεν θα παρασυρθώ σε αυτό το δρόμο τον παλιό, που κούρασε το Γαλάτσι εδώ και δεκαετίες.
Με αίσθημα ευθύνης προς τους νεότερους, νιώθω ότι θα ήταν μεγάλη αδικία για το Γαλάτσι, τα παιδιά μας, αλλά και για εμένα προσωπικά, να αναλώσω τις δυνάμεις μου σε έναν τρόπο πολιτικής που όχι μόνο έκλεισε τον όποιο ιστορικό της κύκλο, αλλά προκαλεί απέχθεια και αποστροφή.
Μπορείς μόνος σου, κε Τσίρο, να συνεχίσεις μια τέτοια αυτοκαταστροφική πορεία.
Εμείς, ως παράταξη συνολικά και αύριο ως Νέα Δημοτική Αρχή, με την ηρεμία και την ωριμότητα της γνώσης, θέλουμε να συνεργαστούμε με όλους και φυσικά και με τις δυνάμεις που εκπροσωπείς.
Εμπνεόμαστε από τη γνώση μας ότι οι βαριές ευθύνες του νέου Καλλικρατικού μας Δήμου, επιβάλλουν τους ήπιους τόνους, τη σκληρή και μεθοδική δουλειά, το διάβασμα και την τεκμηρίωση, το σεβασμό στη γνώμη του αντιπάλου.
Χτίζουμε, λοιπόν, από τώρα τις αναγκαίες συνθήκες του Δήμου Γαλατσίου, στηριζόμενοι στην εντιμότητα, στη συνέπεια, στη δημιουργικότητα και τη μεγαλοψυχία.
Γειά σας και καλή συνέχεια τον κοινό αγώνα, που εμείς τουλάχιστον δίνουμε με αμείωτη ένταση και σύνεση, μέχρι και την Νίκη της Παράταξής μας στις εκλογές της 18/5/2014.
ΜΑΝΩΛΗΣ ΠΡΩΤΟΝΟΤΑΡΙΟΣ
Υποψήφιος Δήμαρχος

• Υστερόγραφο και… τελευταίο εύχομαι!
Η τέχνη του να αντιστρέφεις τα πράγματα
Αν δεν υπήρχαν άλλοι στην αίθουσα του Δικαστηρίου ή στο Δημοτικό Συμβούλιο ή στο Γαλάτσι, τότε θα υπήρχαν πιθανότητες να πείσει ο απερχόμενος Δήμαρχος για όσα πομπωδώς ανακοίνωσε για το θέμα της κας Κάζαγλη, αλλά δυστυχώς – γι’αυτόν – μιλούν τα γεγονότα και οι πράξεις του.
Επειδή, λοιπόν, εμείς είμαστε της παράταξης του «λαλείν» και όχι της παράταξης του «σιγάν» (κάτι που ίσως δεν αρέσει στον Δήμαρχο, αλλά αρέσει σε εμάς), ας απαντήσει ευθέως (αν θέλει πράγματι να ενημερώσει τον Γαλατσιώτικο Λαό), στις ακόλουθες απλές ερωτήσεις:
Ποιός κατέθεσε ως μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη της κας Κάζαγλη και επεδίωξε με νύχια και με δόντια την καταδίκη της;
Ποιός διόρισε δικηγόρο πολιτικής αγωγής για να ζητήσει την καταδίκη της κας Κάζαγλη;
Ποιός εποπτεύει την ανώνυμη εταιρεία του Δήμου και ποιός διορίζει την διοίκησή της;
Επειδή, λοιπόν, αντί της δημόσιας συγνώμης που οφείλουν στην κα Κάζαγλη για να αποφύγουν τις σταράτες εξηγήσεις και απαντήσεις, καταφεύγουν στα αρχαία ρητά, θα θυμίσουμε κάποιο που ίσως δεν θέλουν καν να σκέπτονται: «Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απωλέσαι».

Πήγαινε στην κορυφή