Εβδομαδιαία Τοπική Εφημερίδα

Οι Συνταγές της Αναστασίας: Καλαμαράκια Γιαχνί




Υλικα



1/2κιλό καλαμαράκια

1 φλ λάδι

1φλ πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι

1/2 ξηρό λευκό ή κόκκινο κρασί

1 ματσάκι μαιντανό κομένο

3 ντομάτες πολτοποιημένες

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση 

Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια με το λάδι, βάζουμε τα καλαμαρακιά, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τα υπόδλοιλα υλικα εκτος απο τις ελιες και τα αφηνουμε να βρασουν. Κατα τη διαρκεια της βρασης ριχνουμε τις ελιες αφου πρωτα τις ζεματιζουμε σε καυτο
νερο και τις στραγγιζουμε. Συνοδευου με πιλαφι η πατατες τηγανιτες.

Πηγές