Η Βουλή των Σοφών

ΠΑΛΜΟΓΡΑΦΟΣ
Η Βουλή  των Σοφών

Το προηγούμενο Σάββατο πέρασα, μετά από κάμποσο καιρό απουσίας μου, από την Βουλή των Σοφών. Ποιά είναι η Βουλή των Σοφών; Μα, η στοά (internet cafe) στο εμπορικό κέντρο «Αλέξανδρος» στην οδό Αγίας Γλυκερίας.

Εκεί, λοιπόν, κατά τη συζητήση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, υπήρξε αντιπαράθεση, έντονη θα έλεγα αλλά πολιτισμένη, μεταξύ στελεχών του ΚΚΕ και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ γύρω από το θέμα των δημοτικών εκλογών στο Γαλάτσι. Οι του ΚΚΕ έλεγαν στους συντρόφους τους της άλλης πλευράς ότι δεν πρέπει να λένε στους Γαλατσιώτες ότι τους έκαναν επίσημη πρόταση για συνεργασία και κοινή κάθοδο στις δημοτικές εκλογές γιατί αυτό δεν είναι ακριβές. Το μόνο που υπήρξε ήταν μια συνάντηση τριμελούς αντιπροσωπείας του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ με τον Γρηγόρη Χαραλαμπίδη, όταν ακόμη ο Γρηγόρης δεν είχε αποφασιστεί εάν θα είναι και πάλι υποψήφιος δήμαρχος στο Γαλάτσι με τη στήριξη του ΚΚΕ. Έγινε, όπως είπαν, μια χαλαρή συζήτηση χωρίς να προχωρήσουν σε λεπτομερή ανάλυση των πολιτικών ζητημάτων: δηλαδή πού συμφωνούν – εάν συμφωνοόυν σε κάτι – και πού εντοπίζονται οι διαφωνίες τους. Τον χαρακτήρα της χαλαρής κουβέντας τον δέχτηκαν και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.
Έτσι, λοιπόν, μετά το τέλος της έντονης διαλογικής συζήτησης ετέθη η πρόταση από την πλευρά των στελεχών του ΚΚΕ ότι εάν θέλει πραγματικά ο ΣΥΡΙΖΑ τη συνεργασία τους στις δημοτικές εκλογές στο Γαλάτσι, ας καταθέσει επίσημη πρόταση, και τότε επίσημα θα πάρει απάντηση.
Απευθυνόμενοι δε σε εμένα, με ρώτησαν εάν ο «Παλμός» θα δημοσίευε την πρόταση και την απάντηση. Φυσικά, τους είπα, ναι! Και μάλιστα ότι θα τους φιλοξενούσαμε και στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας.
Μετά από αυτή την εξέλιξη, αυτό που περιμένουμε είναι να μας έρθει η πρόταση.

Προσοχή απατεώνες!

Την προηγούμενη βδομάδα μας τηλεφώνησε κάποια κυρία από την οδό Ελπίδος και μας είπε ότι την επισκέφθηκε στο σπίτι της ένας κύριος καλοντυμένος και γραβατοφορεμένος, και της ανέφερε ότι έρχεται από τον γιο της. Της είπε μάλιστα και το πραγματικό όνομα του γιου της. Στη συνέχεια της ζήτησε κάπου 1.000 ευρώ για να πληρώσει την εφορία της, όπως της είχε πει ο γιος της.
Υποψιασμένη από άλλες περιπτώσεις, η συμπολίτισσά μας δεν του έδωσε τα χρήματα και του είπε μάλιστα πως εάν δεν φύγει, θα καλέσει την αστυνομία. Μετά από λίγο ο απατεώνας εξαφανίστηκε.
Το περιστατικό μας είπε να το γράψουμε για να ενημερωθούν κι άλλοι συνδημότες μας ώστε να μην πέσουν θύματα του συγκεκριμέου απατεώνα.

Την επόμενη βδομάδα ο υποψήφιος δήμαρχος Γιώργος Μαρκόπουλος θα δημοσιεύσει τα ονόματα και τις φωτογραφίες των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων του συνδυασμού του, παλιών και νέων. Από τους παλιούς που ανανέμεται να δηλώσει δημόσια ότι κατεβαίνουν μαζί του είναι η Σοφία Λεπίδα, η οποία έχει αποδείξει ότι με όποιον κι αν είναι υποψήφια, εκλέγεται σίγουρα αφού στο παρελθόν έχει εκλεγεί με Β. Παπαδιονυσίου, Θ. Τούντα και Κ. Τσίρο. Άλογο για σίγουρο ποντάρισμα!

Ένας υποστράτηγος εν αποστρατεία, ένας γιατρός χειρουργός εν ενεργεία, ένας παλιός ποδοσφαιριστής και μια δημοσιογράφος…

…είναι τα τέσσερα καινούργια στελέχη του συνδυασμού του υποψηφίου δημάρχου Γαλατσίου Μανώλη Πρωτονοτάριου, οι οποίοι θα συμπεριληφθούν στο ψηφοδέλτιό του.
Ο υποστράτηγος είναι ο Σπύρος Μωραΐτης, τέως διοικητής του Α.Τ. Γαλαστίου, Αιτωλοακαρνάνας στην καταγωγή και κάτοικος Γαλατσίου πολλά χρόνια.
Ο εν ενεργεία χειρουγός είναι ο Νέαρχος Γιασεμίδης, ο οποίος διατηρεί ιατρείο στην πόλη μας.
Ο τρίτος της παρέας είναι ο Λάμπρος Γεωργιάδης, καθηγήτης φυσικής αγωγής και παλιός ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ.
Και η δημοσιογράφος είναι η Σοφία Ζευγώλη με καταγωγή από τη Νάξο.
Μετά την προσθήκη των τεσσάρων ο Μανώλης Πρωτονοτάριος έχει πλέον 31 υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους, ετοιμοπόλεμους για τη μάχη των δημοτικών εκλογών.


Έγιναν κάποιες δημοσκοπήσειςγια τους υποψήφιους δημάρχους στο Γαλάτσι αλλά τα αποτελέσματά τους είναι
επτασφράγιστο μυστικό.

Θα πρέπει να γνωρίζουν όλοι οι υποψήφιοι ότι είναι πολύ νωρίς για να βγουν συμπεράσματα από τις δημοσκοπήσεις στα όρια του στατιστικού λάθους και τούτο γιατί υπάρχουν υποψήφιοι που έχουν έλλειμμα αναγνωρισιμότητας και κάποια άλλοι που έχουν περίσσευμα.
Η αναγνωρισιμότητα, όμως, δεν είναι στοιχείο αρκετό για να δώσει σε κάποιον υποψήφιο τη νίκη. Άλλα είναι τα χαρακτηριστικά του υποψηφίου δημάρχου τα οποία θα μετρήσουν στην επιλογή του ψηφοφόρου.
Όσο πάντως βαδίζουμε προς τις εκλογές, όταν όλοι σχεδόν οι υποψήφιοι θα έχουν ανεβάσει τα ποσοστά της αναγνωρισιμότητάς τους, τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων θα αλλάξουν σίγουρα.
Αυτή τη στιγμή κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα τί θα βγάλει η κάλπη το βράδυ της 18ης Μαΐου.
Όποιος, όμως, από τους υποψηφίους δουλέψει περισσότερο, όποιος χαλάσει δυο ζευγάρια σόλες από το περπάτημα, όποιος γυρίσει γειτονιά – γειτονιά και πόρτα – πόρτα το Γαλάτσι, θα έχει και τις περισσότερες πιθανότητες να εκλεγεί.

Πήγαινε στην κορυφή