Το παλαί στην ΑΕΚ;

Σε νέα φάση μπαίνει η υπόθεση Ολυμπιακό Παλαί Γαλατσίου μετά τη συνάντηση του Δημάρχου Κυριάκου Τσίρου με τον Προέδρο της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ Κωνσταντίνο Κοτσάτο.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη βδομάδα και έγινε γνωστή όταν ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής έκανε σχετική αναφορά στην εκδήλωση για την κοπή της πίτας της ομάδας του.

Ο δήμαρχος Γαλατσίου συγκάλεσε σύσκεψη στο γραφείο του με τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και τους προέδρους των αθλητικών σωματείων αφού ήδη είχε γίνει γνωστό το θέμα της συνάντησης. Δεν φρόντισε να ενημερώσει κανέναν ούτε για τη συνάντηση, ούτε για το τί επώθηκε ούτε για το τι συμφωνήθηκε. Βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Κυριάκος Τσίρος ακολουθεί αυτή την τακτική στο θέμα του Παλαί. Και με τον Χαραγκιώνη που είχε συναντηθεί κατ’ ιδίαν στο παρελθόν, πάλι το είχε αποκρύψει. Ακολουθεί αυτό που στην εξωτερική πολιτική λέγεται «κρυφή διπλωματία».
Από την πλευρά της η Ερασιτεχνική ΑΕΚ δηλώνει ότι στη συνάντηση που είχαν οι δύο άνδρες συμφωνήθηκε ο Δήμος Γαλατσίου να συναινέσει στην παραχώρηση του Ολυμπιακού Παλαί στην ΑΕΚ για να στεγάσει τα τμήματα της ομάδας. Για τις ανάγκες δε αυτές η ΑΕΚ θα επενδύσει κατ’αρχήν γύρω στα 5 εκατ. ευρώ ώστε οι εγκαταστάσεις του Παλαί να γίνουν και πάλι λειτουργικές. Η διάρκεια της μίσθωσης προβλέπεται να είναι 50 χρόνια.
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Γαλατσίου λέει: «Ως διοίκηση είμαστε αποφασισμένοι ο συγκεκριμένος χώρος μην μείνει άλλο αναξιοποίητος ούτε να μεταραπεί σε εμπορικό κέντρο αλλά να αποτελέσει κοιτίδα αθλητισμού και πολιτισμού για το Γαλάτσι».
Και βέβαια μην κοροϊδευόμαστε· όταν κάποιος επενδύει 5 εκατομμύρια, θα θελήσει κάποια στιγμή να τα πάρει πίσω. Κι αυτό θα γίνει προφανώς από την εμπορική εκμετάλλευση των 38.000 τ.μ. στεγασμένων χώρων του Παλαί και ίσως των επιπλέον 8.000 τ.μ. που έχει τη δυνατότητα βάσει νόμου να δημιουργήσει ο μισθωτής. Δεν νομίζω να φαντάζεται κανείς ότι όλα αυτά τα τετραγωνικά θα τα χρησιμοποιήσει η ΑΕΚ αποκλειστικά και μόνο για αθλητικές δραστηριότητες.
Να θυμίσω εδώ ότι ο Δήμος Γαλατσίου δεν έχει κανένα ιδιοκτησιακό δικαίωμα στο Παλαί το οποίο, όπως μάθαμε, έχει μεταβιβαστεί από την ΕΤΑΔ  (Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου) στο ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου).

ΛΑΤΟ συνέχεια

Στο προηγούμενο φύλλο του «Παλμού» γράφαμε για την περιοχή της ΛΑΤΟ, η οποία είναι στην κυριολεξία χωματερή. Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο ο συνδυασμός «Άλλος Δρόμος» κατέθεσε ανακοίνωση – καταγγελία στην οποία γίνεται αναφορά και στο δικό μας δημοσίευμα.

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Με την παρούσα δράττομαι της ευκαιρίας σχολιάζοντας το πρωτοσέλιδο του τελευταίου φύλλου της εφημερίδας “Παλμός” με τίτλο “Περιοχή ΛΑΤΟ: Απέραντη χωματερή”, που αποδίδει στο ακέραιο την υποβάθμιση αυτής της περιοχής, να επισημάνω με λύπη ότι το δημοσίευμα εκμεταλλευόμενο την αγανάκτηση που προκαλεί εν γένει η απαράδεκτη εικόνα που παρουσιάζει σήμερα το πρώην λατομείο ΛΑΤΟ στον οικιστικό ιστό της πόλης μας, πιστεύω συμβάλλει άθελά του στις συντονισμένες μεθοδεύσεις (πρόταση – δημοσίευμα για νεκροταφείο, προτάσεις για μεταφορά των απορριμματοφόρων, σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων) που έχουν παρουσιαστεί κατά καιρούς και στοχεύουν στον αποχαρακτηρισμό της δασικής – αναδασωτέας έκτασης.»
Αυτό κι αν είναι τελείως τρελό! Ποτέ δεν περιμέναμε να ακούσουμε μια τέτοια έμμεση κατηγορία. Αντί να μας πείτε μπράβο που αναδείξαμε το θέμα και ίσως ευαισθητοποιηθεί η διοίκηση του Δήμου Γαλατσίου και καθαρίσει αυτή τη βρωμιά, λίγο – πολύ λέτε ότι το ρεπορτάζ ήταν ύποπτο.
Η γνώμη η δική μας είναι ότι ο χώρος αυτός θα πρέπει πάντα να μένει καθαρός και, επιτέλους, ο Δήμος Γαλατσίου να δει τί θα κάνει με το ζήτημα. Το αν θα γίνει, για παράδειγμα, ένας χώρος πολιτισμού όπως η πλειοψηφία των δημοτών θα ήθελε, δεν νομίζω ότι θα υποβαθμιστεί η περιοχή. Η Πετρούπολη με το Θέατρο Πέτρας, ο Βύρωνας με το Θέατρο Βράχων και η Νίκαια με το Θέατρο του Κοκκινόβραχου δεν υποβαθμίστηκαν όλα αυτά τα χρόνια από τη λειτουργία αυτών των θεάτρων τα οποία δημιουργήθηκαν σε ανενεργά λατομεία, όπως είναι η δική μας ΛΑΤΟ.

Χωρίζουν όπως όλα δείχνουν ο Νίκος Μαγκανάρης με την Έλενα Ζέρβα.

Απομένουν μόνο οι υπογραφές κάτω από το διαζύγιο.

Για να μην παρεξηγηθώ, οι δυο τους υπήρξαν πολιτικό ζευγάρι
για ένα σύντομο χρονικό διάστημα αλλά κατάλαβαν ότι δεν ταιριάζουν για να προχωρήσουν και σε μακροχρόνια πολιτική συμβίωση.
Έτσι ο καθένας τραβά το δρόμο του. Ο μεν Νίκος Μαγκανάρης, όπως μας δήλωσε, συνεχίζει τη στελέχωση του ψηφοδελτίου του και
η Έλενα Ζέρβα το μόνο που δεν θα κάνει είναι να πάει σπίτι της.
Θα είναι σίγουρα υποψήφια στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές αλλά προς το παρόν δεν έχει αποφασίσει πού και με ποιόν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή