ΠΑΛΜΟΣ : 25 χρόνια πριν..

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΠΑΛΜΟΣ :  25 χρόνια πριν..

 

• ΤΟ ΔΡΑΜΑ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ

Σε μια καμαρούλα μια σταλιά…
Σ’ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι επί της οδού Κόκκου 33, μένει εδώ και 3 μήνες μια άρρωστη μητέρα με τα τρία παιδιά της. Ήρθε στην Αθήνα για να κάνει εγχείρηση  ο μικρός γιος της και ελπίζει πως αυτή τη φορά όλα θα πάνε καλά για να μπορέσουν να επιστρέψουν στη Βέροια.
Χωρίς ρεύμα, χωρίς θέρμανση και με κουβέρτες στους τοίχους και τα παράθυρα για το κρύο, ζωουν εδώ και 3 μήνες η μητέρα Τριανταφυλλιά Τόλιου και τα τρία παιδιά της, η Παρασκευούλα 9 ετών, ο Κυριάκος 8 ετών και η Αλίκη 6 ετών.

• ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΕΚΛΟΓΕΣ

Με την ευχή να μην επαναληφθούν λάθη και προστριβές του παρελθόντος, άνοιξε ο Αντιδήμαρχος κ. Ζώης την πρώτη για το 1997 συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την Κυριακή 5 Ιανουαρίου.
Τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου συνεδρίασαν για να εκλέξουν τα νέα μέλη του προεδρείου τους καθώς και τα μέλη της Δημαρχιακής Επιτροπής.
Μετά τον ορισμό των κυρίων Παναγιωτακόπουλου και Μπούρα ως ψηφοσυλλεκτών, έγινε η πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου. Υποψήφιοι ήταν οι κύριοι Παπαδόπουλος Γεώργιος, Πολυχρόνης Κωνσταντίνος και Χατζούδης Νέστορας. Πρόεδρος τελικά εξελέγη ο κ. Παπαδόπουλος.
Αντιπρόεδρος του Σώματος εκλέχτηκε η κα Ρωμανού Πρωτονοταρίου Κυριακή, η οποία είχε ως συνυποψήφιό της τον κ. Ζευγώλη Αντώνη.
Τέλος, γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου εκλέχθηκε η κα Γκουβέτσου Χρυσαυγή, η οποία απέναντί της είχε τον κ. Τσαγκά.

• ΑΝΗΣΥΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ
ΛΕΝΕ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΑΙΓΟΣΘΕΝΩΝ
ΚΑΙ ΠΑΝΟΥΡΓΙΑ

Ανήσυχοι για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που αποφάσισε πρόσφατα ο Δήμος Γαλατσίου δεν είναι μόνο οι γονείς των μαθητών αλλά και οι υπόλοιποι κάτοικοι της περιοχής της Αγίας Ειρήνης. Να πούμε για άλλη μια φορά πως οι νέες αυτές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις προβλέπουν την οδό Αιγοσθένων κάθοδο από Βεΐκου και την οδό Πανουργιάς άνοδο, προκαλώντας έτσι σοβαρότατους κινδύνους για τους μαθητές των γύρω σχολείων, όπως υποστηρίζουν οι κάτοικοι της περιοχής.
Στις 13/11/1996 η Επιτροπή κατοίκων Αγίας Ειρήνης Γαλατσίου απέστειλαν Υπόμνημα Διαμαρτυρίας στα Υπουργεία ΠΕΧΩΔΕ, Μεταφορών, Παιδείας και Δημοσίας Τάξης καθώς και στο Δήμο Γαλατσίου, με θέμα «Κυκλοφοριακές στην περιοχή Αγίας Ειρήνης του Δήμου Γαλατσίου», το οποίο υπογράφεται από 200 κατοίκους και γονείς της περιοχής. Ζητούν να τροποποιηθεί η σχετική μελέτη και να λειτουργήσει σύστημα πεζόδρομων, τονίζοντας πως αν δεν γίνει αυτό, τότε σίγουρα θα θρηνήσουν θύματα στους δρόμους αυτούς, γύρω από τα σχολικά συγκροτήματα.

• ΔΑΚΡΥΑ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥ

Ήρθαν, γέμισαν ελπίδες, χάρηκαν, γέλασαν, έδωσαν και πήραν αγάπη και τώρα επιστρέφουν και πάλι… αλήθεια πού;
Τα μικρά Σερβόπουλα κρεμασμένα από τα παράθυρα των βαγονιών, αποχαιρέτισαν για άλλη μια φορά τους Γαλατσιώτες φίλους τους και αναχώρησαν για τα μέρη τους μετά από πολυήμερη διαμονή τους στο Γαλάτσι.
Αποσκευές τους οι αναμνήσεις των ευτυχισμένων ημερών που πέρασαν με τις γαλατσιώτικες οικογένειές τους.

• ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΡΟΧΑΙΟ
Ο ΤΑΣΟΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ο απογευματινός περίπατος της Δευτέρας 20 Ιανουαρίου, έμελλε να είναι ο και ο τελευταίος για τον γνωστό Γαλατσιώτη Τάσο Πετρόπουλο. Λίγο πριν τις 7 μ.μ. καθώς διέσχιζε τη Λ. Βεΐκου, στο ύψος της στροφής των λεωφορείων, μαζί με τη σύζυγό του Χριστίνα, οδηγός μοτοσικλέτας μεγάλου κυβισμού παρέσυρε το άτυχο ζευγάρι.
Ο Τάσος Πετρόπουλος άφησε την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο ενώ η σύζυγός του νοσηλεύεται με βαριά διάσειση στο Νοσοκομείο ΚΑΤ. Νεκρός είναι επίσης και ο οδηγός της μοτοσικλέτας Πετρίδης Αντώνης, 31 ετών.
Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε η είδηση του χαμού του Τάσου στους φίλους και συναγωνιστές του. Και ο Τάσος είχε τόσους φίλους…
Γεννήθηκε το 1930 στα Λαγκάδια της Αρκαδίας. Πήρε μέρος στην Εθνική Αντίσταση σαν Αετόπουλο και αργότερα έγινε μέλος της ΕΠΟΝ. Μέλος της ΕΔΑ, δραστήριος, ανήσυχος συνδικαλιστής, μαχόταν για τα δικαιώματά του, αλλά και των συναδέλφων του, των συντρόφων του, των συνανθρώπων του.
Έγινε μέλος του ΚΚΕ, αργότερα της ΕΑΡ και τελευταία ήταν ένα από τα ενεργά μέλη του Συνασπισμού.

Πήγαινε στην κορυφή