Παρουσίαση υποψήφιων δημοτικών συμβούλων και κοπή πίτας

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Παρουσίαση υποψήφιων δημοτικών συμβούλων και κοπή πίτας

Την Κυριακή το πρωί, στις 2 Φεβρουαρίου, στο «Καμίνι», ο συνδυασμός «Μαζί μπορούμε για το Γαλάτσι» με υποψήφιο δήμαρχο τον Μανώλη Πρωτονοτάριο, έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του και συγχρόνως έγινε και η παρουσίαση των πρώτων 25 υποψηφίων δημοτικών συμβούλων, οι οποίοι θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο στις προσεχείς δημοτικές εκλογές του Μαΐου.

Παρά το ότι ο καιρός δεν ήταν ευνοϊκός, οι Γαλατσιώτες κατέκλυσαν στην κυριολεξία όλους τους χώρους στο «Καμίνι» και δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο.
Ο επικεφαλής του συνδυασμού και υποψήφιος δήμαρχος Γαλατσίου Μανώλης Πρωτονοτάριος, αφού ευχαρίστησε το πλήθος των παρευρισκομένων για την ανταπόκρισή τους στο κάλεσμά του, δήλωσε να τον διακατέχει συγκίνηση αλλά και αίσθημα ευθύνης που καταθέτει επίσημα ενώπιόν τους την υποψηφιότητά του για τις προσεχείς δημοτικές εκλογές.
«Συνηθιζόταν στο παρελθόν, όταν πλησίαζαν εκλογές, είτε βουλευτικές, είτε δημοτικές, όλοι να μιλούν γι’ αυτές ότι ήταν οι πιο κρίσιμες. Πάντοτε έβρισκαν διάφορους λόγους, ώστε να προβάλουν το πρόγραμμά τους, που πάντα έλυνε με τρόπο μαγικό όλα τα προβλήματα, τα οποία είχαν συσσωρευτεί από το παρελθόν. Αλήθεια ποιος μπορεί σήμερα, με όλη αυτή την τεράστια δυσκολία στην καθημερινότητά μας, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα, να μην πει ότι αυτές οι εκλογές πράγματι είναι οι πιο κρίσιμες; Σημασία όμως δεν έχει να το πει, σημασία έχει να μπορέσει να πείσει τους ψηφοφόρους, που δεν πιστεύουν και απαξιώνουν τους πολιτικούς, ότι δεν αντιγράφει το παρελθόν με τις μεγάλες υποσχέσεις, αλλά ότι έχει τα προσόντα, έχει τις προϋποθέσεις να πείσει για την ειλικρίνειά του, ότι όσα λέει, τα νιώθει, τα γνωρίζει καλά κι έχει τον τρόπο να τα εφαρμόσει» είπε ο υποψήφιος δήμαρχος και συνέχισε:
«Ο Δήμος μας είναι ένας από τους παλιότερους και ιστορικότερους Δήμους της Αθήνας, συνδεδεμένος με θεσμούς και παραδόσεις. Φερμένοι οι περισσότεροι εδώ, πριν πολλά χρόνια, από διάφορες πατρίδες, δεθήκαμε με τον τόπο, παλέψαμε για την προκοπή του. Δεν είμαστε ωστόσο τόσο πολλοί ώστε να μη γνωρίζουμε ο ένας τον άλλον. Μπορούμε ν’ ανταλλάσουμε την “καλημέρα”, κοιτάζοντας στα μάτια ο ένας τον άλλον, το φίλο, το γείτονα, το συντοπίτη.
»Έτσι λοιπόν σήμερα παίρνω το θάρρος από αυτήν την τόσο δυναμική σας παρουσία, ν’ απευθυνθώ σε καθένα σας ξεχωριστά, ανεξάρτητα από ηλικία, επάγγελμα, απασχόληση και σπουδές, να σας θυμίσω, με πολύ λίγα λόγια για το ποιος είμαι, αν και νομίζω ότι οι περισσότεροι με γνωρίζετε και γιατί με βάση αυτή την προσφορά και το έργο που παρήγαγα, να τολμήσω να ζητήσω να με στηρίξετε στην ευγενική – το λέω και το πιστεύω – ευγενική φιλοδοξία μου να εκλεγώ Δήμαρχος Γαλατσίου.
»Πριν από 7 χρόνια, όταν κι εκλέχθηκα για πρώτη φορά Δημοτικός Σύμβουλους, χάρη στη δική σας ψήφο, ανέλαβα ως Πρόεδρος τον Πολιτιστικό και Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου. Ήταν αλλά και είναι από τους πιο σημαντικούς τομείς στο Δήμο μας, ο οποίος πάντα πρωτοστατούσε στον πολιτιστικό και τον αθλητικό τομέα. Ήταν μια μεγάλη πρόκληση για μένα με όραμα και στόχο να φτιάξω ένα Γαλάτσι πολιτισμού και αθλητισμού, με υπερσύγχρονη υποδομή και προγράμματα, που απευθύνονται σε όλον τον κόσμο και ιδιαίτερα στη νεολαία μας. Στην προσπάθειά μου αυτή, βρέθηκαν δίπλα μου αξιόλογοι συνεργάτες από το Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά ακόμη περισσότερο, δημοτικοί υπάλληλοι, ιδιαίτερα του Αθλητικού Κέντρου και του Καμινιού, που με την υποστήριξή τους η αποτελεσματικότητα του έργου μου ήταν ουσιαστική.»
Ο κ. Πρωτονοτάριος, θέλοντας να δώσει το στίγμα της πολιτικής που θα ακολουθήσει, είπε:
«Ξέρω ότι ένας Δήμαρχος σ’ ένα τόσο προοδευτικό Δήμο δεν μπορεί να στοχεύει μόνον σ’ έναν τομέα, όσο σημαντικός κι αν είναι αυτός. Μέσα όμως από την συνεχή επαφή που είχα με τους δημότες, ως δημοτικός σύμβουλος, αλλά και ως επιχειρηματίας στην επαγγελματική μου ζωή, αφουγκραζόμενος τα προβλήματά τους, τις έγνοιες τους, τις αγωνίες, αλλά και τις ελπίδες τους και αρκετές φορές τις ώριμες προτάσεις τους, θα μπορούσα να πω με σιγουριά ότι έχω τη δυνατότητα, μαζί με τους άξιους συνεργάτες μου, αλλά και με σας τους δημότες, να καταθέσω τις προτάσεις μου και τις σκέψεις μου, για το αύριο του Γαλατσίου.
»Γιατί πρέπει το Γαλάτσι να ξαναβρεί δυνάμεις, να ξεπεράσει τις αντιξοότητες και την οικονομική δυσπραγία και να διαγράψει μια νέα πορεία, μια καινούργια αρχή. Για έναν δήμο δίπλα στο δημότη, 24 ώρες το 24ωρο, 365 μέρες το χρόνο. Για έναν Δήμο όπου θα ξεχωρίζει για τη συλλογική του λειτουργία.
»Η παράταξή μας, μ’ αυτές τις σκέψεις, κατεβαίνει στις εκλογές του Μαΐου με το σύνθημα, “Μαζί μπορούμε για το Γαλάτσι”. Οι δυνάμεις μας είναι πολλές όταν είμαστε μαζί. Και μαζί μπορούμε!
»Θα είναι μια αναμέτρηση που είμαστε υποχρεωμένοι να την κερδίσουμε. Και με τη δική σας συμπαράσταση και συμμετοχή θα την κερδίσουμε! Γιατί το οφείλουμε στη νεολαία μας, πρώτα απ’ όλα, στα νέα παιδιά που θα πρέπει πάση θυσία να στηριχθούν, για να μην χαθεί στην ανεργία αυτή η γενιά. Γιατί το οφείλουμε στη γυναίκα, αλλά και στην εργαζόμενη μητέρα που προσπαθεί να συνδυάσει οικογένεια και δουλειά. Γιατί το οφείλουμε στους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας, στους συνταξιούχους, που δεν θα πρέπει να νιώθουν απόμαχοι και απομονωμένοι, αλλά χρήσιμοι και πάντα ενεργοί. Γιατί επιτέλους το οφείλουμε στους εαυτούς μας, στην ιστορία αυτής της πόλης και στις γενιές που θα έρθουν.»
Ο υποψήφιος δήμαρχος χαρακτήρισε την ομιλία του αυτή ως την αφετηρία του προεκλογικού του αγώνα για τις εκλογές του Μαΐου. Είπε: «Σήμερα ουσιαστικά ξεκινάμε τον αγώνα για τις εκλογές του Μαΐου. Θα πρέπει ν’ανεβάσουμε ψηλότερα τον πήχη για τη σημασία του όρου “αυτοδιοικητικές εκλογές και αυτοδιοίκηση”. Γιατί οι τοπικές κοινωνίες πρέπει πρώτα μ’ αυτήν να έρχονται σε επαφή, απ’ αυτήν περιμένουν τη λύση των καθημερινών τους προβλημάτων και αξιώνουν να γίνεται πολύ πιο αξιόπιστη και ικανή από το παρελθόν. Σας καλώ να ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Δεν μας περισσεύει κανείς.
»Σε λίγες μέρες θα δώσουμε στη δημοσιότητα το πρόγραμμά μας, του οποίου βασικοί άξονες είναι:
• Η Κοινωνική Πολιτική
• Ο Πολιτισμός – Η Άθληση.
• Η Οικονομική Ανάπτυξη.
• Το Περιβάλλον – Η Καθαριότητα – Το Πράσινο.
• Η Καθημερινότητα του Δημότη.
• Η επικοινωνία του με το Δήμο και η συνεχής ενημέρωσή του.
»Φυσικά μέσα από τις δικές σας προτάσεις, οι άξονες αυτοί θα αναλυθούν και θα γίνουν πιο συγκεκριμένοι. Με γνωρίζετε. Μας γνωρίζετε. Μιλάνε, το παρελθόν μας και οι συνεχείς προσπάθειές μας και οι ικανότητές μας! Άλλωστε δείγμα του ότι κερδίσαμε την εμπιστοσύνη σας, είναι η αποδοχή από σας των μέτρων για τη στήριξη της τοπικής αγοράς, που σ’ αυτόν το χώρο παρουσιάσαμε πριν από λίγες μέρες.
»Στον αγώνα για ένα καλύτερο Γαλάτσι δεν είμαι φυσικά μόνος. Υπάρχει ένα δυναμικό ψηφοδέλτιο, στο οποίο μετέχουν εκπρόσωποι από όλες τις ζωντανές και δημιουργικές δυνάμεις της πόλης. Είναι το ψηφοδέλτιο της νίκης. Είναι οι άνθρωποι που θα δουλέψουν σκληρά, επάνω στο πρόγραμμά μας και βασιζόμενοι στις προσωπικές τους ικανότητες, καθένας και κάθε μια, αλλά κυρίως στη συλλογική δουλειά, θα πετύχουμε. Που σημαίνει ότι θα πετύχει το Γαλάτσι! Είμαστε η ελπίδα του Γαλατσίου!»
Την εκδήλωση ευλόγισε ο αρχιμανδρίτης του Ι.Ν. Αγίας Γλυκερίας Νικόλαος Λιόλιος και το παρών έδωσαν ο Αντώνης Αντωνιάδης πρώην πρόεδρος του ΠΣΑΠ, ο Παναγιώτης Βαρούχας πρόεδρος διαιτητών ποδοσφαίρου, η Νατάσα Κάζαγλη δημοτική σύμβουλος, ο Ανδρέας Πιτταράς πρώην δημοτικός σύμβουλος Γαλατσίου και η Άντα Παπαδιονυσίου σύζυγος του πρώην δημάρχου Γαλατσίου.

Οι 25 πρώτοι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι που παρουσιάστηκαν είναι οι:

Αγγελής Νικόλαος, Υπάλληλος ΙΚΑ Οικονομολόγος
Βασιλάκος Βασίλειος,
Συνταξιούχος Αστυνομικός
Βιτζιλαίος Ιωάννης,
Οικονομολόγος – Φοροτεχνικός ΜΒΑ Παν. Πειραιώς
Γκίκας Φαίδων,
Δημόσιος Υπάλληλος
Κιτσοτόλη Άννα,
Διακοσμήτρια
Κόκκινου Χριστίνα,
Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ
Κορμανιώτης Δημήτριος,
Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ – Δημόσιος Υπάλληλος
Κορρέ Αικατερίνη,
Ιδιωτικός Υπάλληλος
Κούλης Κανέλλος, τ. Αξιωματικός – πρ. Αντιδήμαρχος
Λουκάς Αναστάσιος,
Ειδικός Παθολόγος – Διαβητολόγος Διδάκτωρ Παν. Αθηνών
Μάνος Γεώργιος,
Μαιευτήρας – Γυναικολόγος
Μαυρομάτη Ελένη,
Πολιτικός Επιστήμονας
Μπρακούλια Ευδοκία
Ασφαλιστικός Σύμβουλος
Μυλωνάς Μάρκος,
Συνταξιούχος
Νικόπουλος Άγγελος,
Δικηγόρος Α΄ Αντιπρ. ΕΠΣΑ
Ξένου – Κασσιανού Μαρίνα,
Δικηγόρος
Οικονομόπουλος Ιωάννης,
Οδοντίατρος, πρ. Αντιδ/ρχος
Ραγκούση Λαμπρινή,
Έμπορος
Σαββιδάκης Ιωάννης,
Ηλεκτρομηχανικός
Σαλβαράκη – Λυμπεροπούλου Μάγδα, τ. Φυσικοθεραπεύτρια Κ.Α.Π.Η. Γαλατσίου
Σιδέρη Ειρήνη,
Επιχειρηματίας
Σκληράκης Γιάννης,
Χημικός Μηχανικός ΕΜΠ
Τράπαλης Γιάννης,
Οδοντίατρος
Φλέσουρας Δημήτριος,
Επιχειρηματίας
Χατζηνικόλας Αντώνης,
Διακοσμητής

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή