Βγήκε καπνός!

ΠΑΛΜΟΓΡΑΦΟΣ
Βγήκε καπνός!

Την Τετάρτη στις 5 Φεβρουαρίου και ώρα 23:00 βγήκε, επιτέλους, καπνός από το «Καμίνι» της Καραϊσκάκη. Ήταν το σήμα ότι οι Συριζαίοι εξέλεξαν τον υποψήφιο δήμαρχο Γαλατσίου που θα στηρίξει το κόμμα τους στις εκλογές του Μαΐου. Είναι ο Σπύρος Παναγιώτου, 55 ετών, γεωπόνος στο επάγγελμα, παλιός Γαλατσιώτης, ενεργός πολίτης και άνθρωπος των κινημάτων.

Η διαδικασία εκλογής ξεκίνησε κατά τις 20:00. Οι υποψήφιοι αρχικώς ήταν τρεις: Σπύρος Παναγιώτου, Πέτρος Κατσάκος και Ελένη Αυλωνίτου. Στην πορεία, όμως, έμειναν δύο διότι η Ελένη Αυλωνίτου, όταν πρώτη πήρε το λόγο, ανέφερε στα μέλη της Οργάνωσης ότι αποσύρεται από τη διαδικασία γιατί, όπως είπε, την κάλεσαν από το κόμμα και της δήλωσαν ότι τη χρειάζονται για άλλα πόστα, πιο ψηλά.
Μετά τις ομιλίες των δύο υποψηφίων και ορισμένων μελών της Οργάνωσης, ακολούθησε ψηφοφορία για το ποιός θα είναι τελικά ο υποψήφιος δήμαρχος.
Ψήφισαν συνολικά 115 μέλη. Ο Σπύρος Παναγιώτου πήρε 72 ψήφους (63%) και ο Πέτρος Κατσάκος 42 (37%). Υπήρχε και ένα λευκό.
Στο τέλος της διαδικασίας το κλίμα ήταν ενωτικό αφού όλοι δεσμεύτηκαν ότι θα δουλέψουν για να γίνει και στο Γαλάτσι η ανατροπή. Και για να πιστοποιηθεί και στην πράξη αυτή η ενότητα, όλοι μαζί μετέβησαν στην ταβέρνα του Αντώνη για να γιορτάσουν το γεγονός.
Η επόμενη ψηφοφορία που έχει προγραμματιστεί να γίνει το Σάββατο 8 Φεβουαρίου, μεταξύ των μελών της δημοτικής παράταξης, αποκτά πλέον τυπικό χαρακτήρα.
Καλή επιτυχία, φίλε Σπύρο. Καλή επιτυχία, φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ.

Ωραίος τύπος ο
Οδυσσέας Βουδούρης!

Είναι αυτός που επέλεξε ο Αλέξης Τσίπρας για υποψήφιο περιφερειάρχη Πελοποννήσου και ο οποίος, μέσα σε ένα χρόνο, είχε φέρει γυροβολιά τέσσερα κόμματα. Τελικά, κατάφερε να πείσει το πέμπτο κόμμα που συνάντησε στη βόλτα του να τον χρίσει υποψήφιο περιφερειάρχη.
Και αφού κόντεψαν για χάρη του να γίνουν μαλλιά – κουβάρια στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, βγήκε την άλλη μέρα στα ραδιόφωνα και τους «πέθανε» όλους. Είπε: «Εγώ δεν είμαι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και ούτε πρόκειται να γίνω και όσο για το πρώτο μνημόνιο που ψήφισα, δεν έχω το λόγο να μπω σε διαδικασία μετάνοιας».
Το πιο κουφό της υπόθεσης ξέρετε ποιό είναι: Ότι αν – λέμε αν – εκλεγεί περιφερειάρχης Πελοποννήσου ο Οδυσσέας Βουδούρης, τη θέση του στο Κοινοβούλιο καταλαμβάνει ο Δημήτρης Χατζησωκράτης της ΔΗΜ.ΑΡ. γιατί ο ανεξάρτητος σήμερα Βουδούρης στις εκλογές του Ιουνίου του 2012 είχε εκλεγεί με το ψηφοδέλτιο της ΔΗΜ.ΑΡ.

***Και ο άλλος ο λεβέντης, ο καραμπουζουκλής, ο Θοδωρής Καρυπίδης, ο οποίος εχρίσθη υποψήφιος από τον ΣΥΡΙΖΑ για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, πρέπει να είναι «σπάνιο φρούτο». Καναλάρχης στο επάγγελμα, δεξιός αντιμνημονιακός, όπου στις εκπομπές του καλούσε τους Χρυσαυγίτες και τους ΑΝ.ΕΛ. Είναι κάτι μεταξύ Τράγκα, Λιακόπουλου και Παπαγιάννη. Πέτυχε διάνα ο ΣΥΡΙΖΑ μ’ αυτή την επιλογή.

***Από τη στιγμή, Πέτρο μου, που σε στήριζε ο Πίκουλας, ήταν σίγουρο ότι θα χάσεις. Ο άνθρωπος είναι μαυρόγατα.


Χωματερή ΛΑΤΟ ή Κέντρο Τεχνών ΛΑΤΟ;

Δεν είναι η πρώτη φορά που γράφουμε για την περιοχή της ΛΑΤΟ, η οποία έχει καταντήσει μια απέραντη χωματερή. Θα διαβάσετε σχετικά με το θέμα στη σελίδα 8. Ελπίζω κάποια στιγμή στο μέλλον – όχι στο πολύ μακρινό – να γράφουμε για το Κέντρο Τεχνών «Το Νταμάρι της ΛΑΤΟ».
Είναι μια πρόταση τεσσάρων τελειόφοιτων της Αρχιτεκτονικής Σχολής την οποία είχε παρουσιάσει ο «Παλμός» τον Μάρτιο του 2008. Όπως μας είχαν δηλώσει τότε, «θέλουμε να δώσουμε ζωή σε κάποιο χώρο που είναι εντός του οικιστικού ιστού, που όλοι γνωρίζουν και που πλέον δεν χρησιμοποιείται αλλά απλά βρίσκεται εκεί. Η εναρμόνιση ενός κτιριακού συγκροτήματος με τον βράχο ήταν πρόκληση καθώς θα έπρεπε να σχεδιαστεί με τρόπο μοναδικό ως προς το τοπίο. Μια σύνθεση που θα σχεδιαζόταν παράλληλα με τον βράχο και αυτός θα αποτελούσε αναπόσπαστο κομμάτι της σύνθεσης.»
Αυτά μας έλεγαν τότε οι τέσσερις αρχιτέκτονες, μεταξύ αυτών και μια δικιά μας κοπελιά, Γαλατσιώτισσα, η Ιωάννα Αγγελοπούλου. Έχουν περάσει 6 χρόνια και δεν έχει υπάρξει κανένα ενδιαφέρον από πρόσωπο ή οργανισμό στο Γαλάτσι να μελετήσουν έστω αυτή την πρόταση και να δουν εάν μπορεί να υλοποιηθεί. Επειδή βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο, καλό είναι οι υποψήφιοι δήμαρχοι να μας πουν τί πρόκειται να κάνουν για την περιοχή της ΛΑΤΟ ή για την άλλη χωματερή για το Λόφο του Κόκκου. Θα πρέπει επιτέλους να δωθεί λύση και στα δύο αυτά χρονίζοντα προβλήματα της πόλης μας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή