13 τρόποι για να χάσετε μόνιμα τα κιλά των εορτών

1. ΝΕΡΟ.
Συχνά μπερδεύουμε τη δίψα με την πείνα, οπότε την επόμενη φορά που έχετε όρεξη για τσιμπολόγημα, πιείτε πρώτα νερό ή κάποιο ρόφημα χωρίς θερμίδες!
2. ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΟΙ 
ΣΤΟΧΟΙ. 
Θα πρέπει να στοχεύετε σε απώλεια μισού έως ένα κιλού την εβδομάδα. Απώλεια 10% του αρχικού βάρους είναι ένας πολύ καλό στόχος, ο οποίος μπορεί να επιφέρει σημαντικά οφέλη υγείας.
3. ΠΑΡΑΣΠΟΝΔΙΕΣ! 
Επιτρέψτε στον εαυτό σας μία «παρασπονδία» την εβδομάδα. Αυτό δεν θα επηρεάσει το βάρος ενώ παράλληλα δε θα νιώσετε στέρηση. Άλλωστε κανείς δεν περιμένει ότι θα φτάσετε στο στόχο, χωρίς να γίνουν λάθη στην πορεία! Κάντε μια νέα αρχή κάθε φορά που «πέφτετε». Μία σοκολάτα στις 23.00 το βράδυ δεν σημαίνει ότι καταστράφηκε όλη η προσπάθεια. Από το επόμενο πρωί επιστροφή στο πρόγραμμα!
4. 10 ΛΕΠΤΑ! 
Αρκετές μελέτες δείχνουν ότι η έντονη λαχτάρα για κάποιο τρόφιμο διαρκεί το πολύ 10 λεπτά. Απασχοληθείτε με κάτι αυτά τα 10 λεπτά, όπως μια βόλτα με το σκύλο, ένα ντους κλπ, ώστε να «γλυτώσετε» το τσιμπολόγημα.
5. ΣΥΧΝΑ ΓΕΥΜΑΤΑ. 
Δοκιμάστε να κάνετε πέντε γεύματα τη μέρα. Τα συχνά και μικρά γεύματα φαίνεται ότι «συγκρατούν» την όρεξη, δίνουν ενέργεια, βελτιώνουν τη διάθεση και επιταχύνουν το μεταβολισμό.
6. ΣΤΑΔΙΑΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ. 
Δεν μπορείτε να αλλάξετε ριζικά τον τρόπο διατροφής από τη μια μέρα στην άλλη. Προσπαθήστε να πετύχετε μικρές αλλαγές κάθε βδομάδα.
7. ΑΦΑΙΡΕΣΤΕ ΤΟ 1/3. 
Όταν γευματίζετε σε εστιατόριο προσπαθήστε να αφήσετε το ένα τρίτο της μερίδας στην άκρη. Την ίδια τακτική μπορείτε να ακολουθήσετε και στο σπίτι, σερβίροντας σε μικρότερο πιάτο. 
8. ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΑΛΚΟΟΛ. 
Μη ξεχνάτε ότι τα οινοπνευματώδη ποτά προσδίδουν πολλές θερμίδες. Στην προσπάθεια να χάσετε βάρος, θα πρέπει να τα αποφύγετε.
9. ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ. 
Επίσης, αποδίδουν πολλές κενές θερμίδες, χωρίς να προκαλούν κορεσμό. Όταν διψάτε, επιλέξτε νερό ή αφεψήματα χωρίς ζάχαρη, όπως τσάι, λουΐζα κλπ.
10. ΜΗ ΒΙΑΖΕΣΤΕ! 
Στρώστε το τραπέζι και απολαύστε το γεύμα μαζί με όλη την οικογένεια. Αυτό θα σας βοηθήσει να καταναλώσετε συνειδητά και όχι απλά να καταπιείτε αμάσητη την τροφή, κοιτώντας μία οθόνη.
11. ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΤΕ ΕΞΥΠΝΑ. 
Αναζητείστε θρεπτικά, νόστιμα τρόφιμα ώστε να αντικαταστήσετε τις πλούσιες σε ζάχαρη και λιπαρά «απολαύσεις».  Για παράδειγμα, σπιτικό ποπ-κορν αντί πατατάκια, φρούτα βουτηγμένα σε μαύρη σοκολάτα αντί μια σοκολάτα γάλακτος.
12. ΘΕΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ. 
Η χαμηλή αυτοεκτίμηση είναι συχνή αιτία υπερκατανάλωσης τροφής. «Εκπαιδεύστε» το μυαλό σας να επικεντρώνεται στα θετικά σας σημεία και όχι στις αδυναμίες. 
13. ΧΑΛΑΡΩΣΤΕ! 
Πολλοί άνθρωποι τρώνε παραπάνω όταν έχουν στρες. Αν στις σύγχρονες κοινωνικο-οικονομικές συνθήκες, σας φαίνεται δύσκολο να απαλλαγείτε από το άγχος δοκιμάστε να γυμναστείτε συχνότερα, να κάνετε γιόγκα ή ακόμα και απλές ασκήσεις αναπνοής.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή