Εβδομαδιαία Τοπική Εφημερίδα

Απίθανο κλάμπ σαντουιτς!


ΥΛΙΚΑ :
Για το κοτόπουλο


λίγο ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
1 στήθος κοτόπουλο
2 κλ. δενδρολίβανο
2 κλ. ρίγανη
5 κλ. θυμάρι
1 σκ. σκόρδο
2 κ.σ. βούτυρο

Για το κλαμπ σάντουιτς

4 φέτες μπέικον καπνιστό
2 αυγά
6 φέτες μεγάλο ψωμί του τοστ 
4 κ.σ. μαγιονέζα
4 φέτες τυρί τσένταρ
4 φέτες ζαμπόν ή γαλοπούλα καπνιστή
4 φύλλα μαρουλιού
1 ντομάτα κομμένη σε κάθετες στρογγυλές φέτες

Για το σερβίρισμα

πατάτες τηγανιτές

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C στον αέρα. 
Για το κοτόπουλο

Βάζουμε ένα τηγάνι στη φωτιά να κάψει καλά.
Σε ένα μπολ βάζουμε ελαιόλαδο,  το αλάτι και το πιπέρι, το κοτόπουλο και ανακατεύουμε καλά.
Τα βάζουμε στο τηγάνι και περιμένουμε να πάρουνε χρώμα και οι δύο πλευρές. Aνακατεύουμε ελαφρά.
Παράλληλα, παίρνουμε ένα μικρό ταψάκι, ίσα-ίσα να χωράνε τα κοτόπουλα μέσα και βάζουμε στον πάτο τα  κλαδάκια από τα μυρωδικά (θυμάρι, ρίγανη και δεντρολίβανο).
Όταν το κοτόπουλο πάρει χρώμα, ρίχνουμε το σκόρδο και το βούτυρο μέσα στο τηγάνι να κάψει.
Μεταφέρουμε στο ταψάκι πάνω απο τα μυρωδικά το κοτόπουλο. Με τον τρόπο αυτό, όταν ψήνεται θα περάσουν όλα τα αρώματα μέσα στο κοτόπουλο.
Ψήνουμε στον φούρνο για 15 λεπτά.
Όταν είναι έτοιμο το κοτόπουλο το βγάζουμε από τον φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει για 5-10 λεπτά και το κόβουμε σε πλάγιες κάθετες φέτες πάχους 2 εκ. 

Για το κλαμπ σάντουιτς

Καθαρίζουμε με χαρτί το τηγάνι, που είχαμε βάλει το κοτόπουλο και βάζουμε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Βάζουμε τις φέτες ψωμί στο τηγάνι ίσα-ίσα να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές.
Όταν είναι έτοιμες καθαρίζουμε πάλι το τηγάνι και το βάζουμε πάλι στη φωτιά.
Βάζουμε το μπέικον και το ψήνουμε μέχρι να γίνει τραγανό και από τις δύο πλευρές.
Όταν είναι έτοιμο αφαιρούμε από την φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.
Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και αφήνουμε να κάψει.
Μόλις κάψει αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα αυγά μας, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε στην άκρη (τα αυγά θα γίνουν μόνα τους).

Για την συναρμολόγηση
Απλώνουμε λίγη μαγιονέζα στην επιφάνεια κάθε φέτας ψωμιού και προσθέτουμε λίγο πιπέρι.
Στην πρώτη φέτα ψωμιού προσθέτουμε: 1 φέτα τυρί και 1 φέτα ζαμπόν, 1 αυγό και 2 φέτες μπέικον.
Στη δεύτερη φέτα ψωμιού προσθέτουμε: 1 φέτα τυρί, 1 φέτα ζαμπόν, το κοτόπουλο, το μαρούλι,  την ντομάτα, αλάτι και πιπέρι.
Τη δευτερη φέτα ψωμιού την τοποθετούμε πάνω στην πρώτη φέτα ψωμιού, την τρίτη από πάνω κι έχουμε έτοιμο το πρώτο μας club sandwich.
Επαναλβάνουμε τη διαδικασία για τις άλλες 3 φέτες του τοστ έτσι ώστε να πάρουμε 2 club sandwich. 
Τα κόβουμε με οδοντοτό μαχαίρι στα 4 έτσι ώστε να πάρουμε 4 τριγωνάκια. 
Σερβίρουμε με τηγανητές πατάτες.

ΠΗΓΗ:http://akispetretzikis.com/