Λύθηκε η σύμβαση μεταξύ δημοσίου και Χαραγκιώνη

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Λύθηκε η σύμβαση μεταξύ δημοσίου και Χαραγκιώνη

Ελεύθερο προς εκμετάλλευση είναι εδώ και τέσσερις περίπου μήνες το Ολυμπιακό Γυμναστήριο Ρυθμικής Γυμναστικής και Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης ή αλλιώς Παλαί Γαλατσίου μετά την οικειοθελή αποχώρηση του μέχρι πρότινος αναδόχου από αυτό.

H λύση της σύμβασης ανάμεσα στην Κοινοπραξία Sierra – Χαραγκιώνης και το ελληνικό δημόσιο υπεγράφη στις 15 Ιουλίου 2013 και έκτοτε η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ Α.Ε.), η οποία παρέλαβε το εν λόγω ακίνητο, εξετάζει τον τρόπο αξιοποίησής του.
Σύμφωνα με την έγκυρη ενημέρωση που είχαμε από την ΕΤΑΔ, ο επιχειρηματίας αποχώρησε από το Παλαί Γαλατσίου οικειοθελώς, χωρίς να αφήσει οφειλές σχετικές με αυτό και ανοίγοντας το δρόμο για την εκ νέου διερεύνηση του τρόπου της μεταολυμπιακής αξιοποίησής του. «Η ΕΤΑΔ έχει ήδη ξεκινήσει να εξετάζει το πώς θα μπορούσε το ακίνητο αυτό να αξιοποιηθεί με τον βέλτιστο τρόπο και πώς μέσα από την εκμετάλλευσή του το δημόσιο μπορεί να έχει έσοδα.»
Σε ερώτησή μας εάν εξετάζεται και το ενδεχόμενο της παραχώρησής του στο Δήμο Γαλατσίου, η απάντηση ήταν πως αυτό είναι κάτι που ακούγεται πρώτη φορά!
Για την ιστορία να θυμήσουμε πως μετά τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, δημιουργήθηκε η Γραμματεία Ολυμπιακών Ακινήτων το 2005 με σκοπό την αξιοποίηση των ολυμπιακών αθλητικών εγκαταστάσεων. Ακολούθησε η υπόσχεση του γ.γ. των Ολυμπιακών Ακινήτων κ. Κλαδά, από το βήμα του Δημοτικού Συμβουλίου Γαλατσίου μάλιστα, ότι 4.000 μέτρα αιθουσών και άλλων χώρων του Παλαί θα παραχωρηθούν στο Δήμο. Λίγους μήνες μετά από την υπόσχεση αυτή έγινε διεθνής διαγωνισμός και υπεγράφη σύμβαση με την κοινοπραξία Sierra – Χαραγκιώνης, η οποία θα μετέτρεπε το ακίνητο σε εμπορικό κέντρο.
Ακολούθησε σειρά ενεργειών από τον Δήμο Γαλατσίου και από τοπικούς συλλόγους στο ΣτΕ, στο ΚΑΣ, το ΥΠΕΧΩΔΕ… αλλά και ο νόμος των γρήγορων επενδύσεων (fast track). Στη συνέχεια ήρθαν τα σχέδια για δημιουργία ανισόπεδου κόμβου επί της Λ. Βεΐκου μπροστά από το Παλαί και η μετατροπή της λεωφόρου από δημοτική σε εθνική οδό. Και μετά η οικονομική κρίση και… σιωπή.
Σήμερα το Ολυμπιακό Παλαί Γαλατσίου φυλάσσεται από την ΕΤΑΔ προκειμένου να διατηρηθεί σε καλή κατάσταση και να μην απαξιωθεί περαιτέρω.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή