Πώς να αποθηκεύσετε τα καλοκαιρινά ρούχα;

 Τι πρέπει να προσέξετε για να φυλάξετε τα ρούχα σας µε υγιεινό τρόπο, έτσι ώστε να αποφύγετε δερµατικές αλλεργίες, ειδικά στα παιδιά.

Η σωστή αποθήκευση των ρούχων µπορεί να προστατεύσει τόσο εµάς όσο και τα ρούχα µας από τους παθογόνους µικροοργανισµούς. Οι ειδικοί του CLEAN 4YOU, µας ενηµερώνουν. Μάθετε τι πρέπει να προσέχουµε ώστε να αποθηκεύσουµε σωστά τα ρούχα µας και να αποφύγουµε ανεπιθύµητες φθορές και αλλεργίες.

1. Πλένουµε τα ρούχα

Πρέπει πάντα να πλένουµε και να στεγνώνουµε καλά τα ρούχα πριν τα αποθηκεύσουµε. Κατά το τελευταίο πλύσιµο της σεζόν, προσθέτουµε µισή κούπα µαγειρική σόδα ώστε να ενισχύσουµε τη δράση του απορρυπαντικού ενάντια στα παθογόνα βακτήρια που κρύβονται στα ρούχα µας.

2. Προσέχουµε το χώρο αποθήκευσης

Ιδανικά, θα πρέπει να τοποθετούµε τα ρούχα σε ξηρό, δροσερό και σκοτεινό µέρος. Οι σοφίτες και τα γκαράζ είναι πολύ ζεστά το καλοκαίρι, ενώ το υπόγειο έχει υπερβο- λική υγρασία. Θα πρέπει να εκµεταλλευτούµε όσες εναλλακτικές λύσεις αποθήκευσης διαθέτουµε.

3. Χρησιµοποιούµε σκούρες σακούλες

Θα πρέπει να αποφεύγουµε τις χάρτινες συσκευασίες αποθήκευσης, καθώς επιτρέπουν την εύκολη πρόσβαση στο σκόρο, τα τρωκτικά και τα ζιζάνια που καταστρέφουν τα ρούχα µας. Προτιµούµε τις σκούρες πλαστικές σακούλες που προστα- τεύουν παράλληλα τα ρούχα µας από τον ήλιο.

4. Τοποθετούµε φύλλα µαλακτικού

Υπάρχουν στο εµπόριο ειδικά φύλλα εµποτισµένα µε µαλακτικό, τα οποία προστατεύουν τα ρούχα από την υγρασία και τη µούχλα, ενώ διατηρούν την όµορφη µυρωδιά τους. Παράλληλα, αποτρέπουν τα έντοµα να πλησιάσουν τα ρούχα µας.

 5. Αποφεύγουµε τη ναφθαλίνη

Η ναφθαλίνη είναι πλέον ξεπερα-σµένη στην αποθήκευση των ρούχων, Η ναφθαλίνη µυρίζει πολύ έντονα και είναι απαγορευτική ειδικά σε σπίτια όπου υπάρχουν παιδιά. Σε περίπτωση κατάποσης, θα πρέπει να υπάρχει άµεση επικοινωνία µε το για- τρό και µεταφορά στο νοσοκοµείο. Μην ξεχνάµε ότι η ναφθαλίνη είναι προιόν του πετρελαίου. Μπορούµε εναλλακτικά να χρησιµοποιήσουµε αποξηραµένο γαρύ- φαλλο σε συνδυασµό µε λεβάντα και κέδρο. Αυτός ο συνδυασµός δίνει στα ρούχα µας υπέροχο άρωµα και τα προστατεύσει από τα έντοµα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή