Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα ολοήμερα σχολεία

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα ολοήμερα σχολεία

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για «την απαξίωση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας που δημιουργεί σοβαρά προβλήματα ιδιαίτερα σε όσους γονείς μπορούν ακόμα να βγάζουν ένα μεροκάματο» πραγματοποίησε η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Γαλατσίου μαζί με Συλλόγους Γονέων μέλη της, το μεσημέρι της Τετάρτης 13 Νοεμβρίου, έξω από το δημαρχείο της πόλης.

Στο επίκεντρο της κινητοποίησης τα ολοήμερα σχολεία, τα οποία, όπως υποστηρίζει η Ένωση Γονέων, παρά τις υποσχέσεις από τους διευθυντές της Πρωτοβάθμιας και της Περιφέρειας, δεν λειτουργεί σε κανένα σχεδόν σχολείο της πόλης μας ολοήμερο πρόγραμμα, με τραγικές συνέπειες στον οικογενειακό προγραμματισμό.
Μετά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, αντιπροσωπεία της Ένωσης και των Συλλόγων συναντήθηκαν με τον δήμαρχο Γαλατσίου Κ. Τσίρο και του τόνισαν τη σοβαρότητα και την αναγκαιότητα να πιέσει και ο Δήμος στην Α΄/βάθμια ώστε να επιλυθεί το συντομότερο δυνατόν το θέμα του ολοήμερου. Αναφέρθηκε μάλιστα ότι  μητέρα έχασε τη δουλειά της, γιατί δεν είχε πού να αφήσει το παιδί της.
Απαντώντας ο Δήμαρχος είπε ότι θα συγκαλέσει την επόμενη μέρα (δηλαδή την Πέμπτη 14 του μήνα) έκτακτη σύσκεψη με την υπεύθυνη παιδείας κα Λεπίδα – Ντάγλα για να δουν πώς μπορούν να βοηθήσουν.
Επίσης, κατόπιν πίεσης που ασκήθηκε στον κ. Τσίρο από την Ένωση και τους παρευρικόμενους γονείς, δεσμεύτηκε ότι θα κλείσει ραντεβού στο Υπ. Παιδείας την άλλη εβδομάδα, ώστε από κοινού Ένωση Γονέων, Σύλλογοι Γονέων και Δήμος Γαλατσίου, να συντονίσουν τη δράση τους.
Στη συνάντηση με τον Δήμαρχο τέθηκαν και ζητήματα όπως η χρηματοδότηση σχολείων, τι οφειλές έχει το κάθε σχολείο από ανεξόφλητα χρέη, διενέργεια έκτακτου ελέγχου όλων των σχολικών κτιρίων με διαβεβαίωση για την καταλληλότητά τους.
«Περιμένουμε ο κ. Δήμαρχος να κρατήσει τα λεγόμενά του, να πιέσει προς κάθε κατεύθυνση, και να μη μείνει μόνο στις τυπικές διαπιστώσεις» δήλωσαν μέλη της Ένωσης Γονέων.

Πήγαινε στην κορυφή