Κλειστό το Άλσος Βέικου μετά την απόλυση 30 συμβασιούχων

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Κλειστό το Άλσος Βέικου μετά την απόλυση 30 συμβασιούχων

Μόνο για περίπατο και αναψυχή μπορούν να χρησιμοποιούν το χώρο του Άλσους Βέικου οι Γαλατσιώτες καθώς εδώ και είκοσι περίπου μέρες όλες οι αθλητικές εγκαταστάσεις του είναι κλειστές για το κοινό λόγω ανυπαρξίας προσωπικού.

Το Αθλητικό Κέντρο, όπως έχουμε συνηθίσει να το λέμε μεταξύ μας οι Γαλατσιώτες, μετά από 30 περίπου χρόνια συνεχούς λειτουργίας, κατέβασε ρολά – έστω και προσωρινά, όπως διαβεβαιώνει η δημοτική αρχή. Το κλειστό γυμναστήριο, το γήπεδο ποδοσφαίρου, τα γήπεδα του τένις και το κολυμβητήριο εδώ και είκοσι περίπου μέρες έμειναν χωρίς προσωπικό και συνεπώς κλείδωσαν τις πόρτες τους. Οι χώροι αυτοί λειτουργούν πλέον μόνο για τα αθλητικά σωματεία της πόλης μας και με αποκλειστικά δική τους ευθύνη.
Όπως προαναφέραμε, ο λόγος της, ας το πούμε επιεικώς, «αναστάτωσης» είναι η λήξη των συμβάσεων έργου των 30 περίπου εργαζομένων (διοικητικοί, φύλακες κλπ.) που απασχολούνταν στο Αθλητικό Κέντρο. Θα σκεφτείτε – και δικαιολογημένα – ότι τις ελλείψεις θα μπορούσαν να καλύψουν προσωρινά οι μόνιμοι εργαζόμενοι. Όμως όχι, διότι το Αθλητικό Κέντρο το κρατούσαν στη ζωή μόνον οι συμβασιούχοι! Και μάλιστα εδώ και 10 χρόνια! Οι μοναδικοί μόνιμοι είναι δύο καθαρίστριες.
Αυτά μας είπε ο μέχρι πρότινος πρόεδρος του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου Γαλατσίου Μανώλης Πρωτονοτάριος, ο οποίος την περασμένη Τρίτη ανακοίνωσε την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου και την ανεξαρτητοποίησή του από το συνδυασμό του σημερινού δημάρχου Κ. Τσίρου. «Δυστυχώς, δεν υπήρχε περίπτωση να κάνουμε κάτι για να τους κρατήσουμε» απάντησε σε σχετική ερώτησή μας ο κ. Πρωτονοτάριος και συνέχισε: «Τώρα προσπαθούμε με κάθε τρόπο να τους ξαναπροσλάβουμε, αυτή τη φορά με νέες συμβάσεις μέσω Κοιν.Σ.ΕΠ. (δηλαδή Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων) και ελπίζουμε ότι το αργότερο μέχρι αρχές Δεκεμβρίου το θέμα θα έχει λυθεί.»
Το ίδιο ισχύει και για έναν άλλο, εξίσου σημαντικό, χώρο της πόλης μας, το νέο πολιτιστικό κέντρο «Καμίνι», στην οδό Καραϊσκάκη. Πάνω που άνοιξε και δραστηριοποιήθηκε με στόχο να αποτελέσει με τις δράσεις και τα προγράμματά του σημείο πολιτιστικής αναφοράς για την πόλη μας, έμεινε και αυτό χωρίς προσωπικό και με λουκέτο στην πόρτα του.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή