Εβδομαδιαία Τοπική Εφημερίδα

Λαχανικά με αβγά και μπέικον στο φούρνο

Υλικά

  • 1 1/2 φλ. πατάτες, τριμμένες και καλά στραγγισμένες
  • 3/4 φλ. φρέσκο ή κατεψυγμένο αρακά  
  • 3/4 φλ. καρότα, ψιλοκομμένα
  • 1 φλ. κολοκυθάκια, ψιλοκομμένα 
  • 1/4 φλ. κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο 
  • 4-6 λωρίδες μπέικον, μαγειρεμένο σε κομμάτια 
  • 3/4 φλ. τυρί τσένταρ, τριμμένο
  • 4 αβγά 
  • 1 κουτί γάλα εβαπορέ 
  • 1 κ.γ. θυμάρι 
  • αλάτι
  • πιπέρι 

Διαδικασία

Λαδώνουμε καλά ένα τηγάνι, που μπαίνει στο φούρνο.

Σε ένα μπωλ, βάζουμε τις πατάτες, τον αρακά, τα καρότα, τα κολοκυθάκια, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το μπέικον και το ½ φλ. τυρί τσένταρ.

Ρίχνουμε το μείγμα στο τηγάνι.

Σε ένα μπωλ μεσαίου μεγέθους, χτυπάμε τα αβγά, το γάλα εβαπορέ, το πιπέρι και το αλάτι.

Προσθέτουμε και το υπόλοιπο τυρί τσένταρ.

Ρίχνουμε το μείγμα αβγού μέσα στο μείγμα από πατάτες, που ετοιμάσαμε προηγουμένως.

Το καλύπτουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο όλο το βράδυ ή βάζουμε αμέσως στο φούρνο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 45 – 55 λεπτά.

Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε για 5 λεπτά, πριν σερβίρουμε.

πηγη:http://www.dimitrisskarmoutsos.gr/