Απίστευτες λύσεις για την ομορφιά και την υγεία, με μαγειρική σόδα

Αυτή η μαγική λευκή σκόνη, αν χρησιμοποιηθεί σωστά, μπορεί να κάνει κυριολεκτικά θαύματα εκτός από τη μαγειρική, στην υγιεινή μας και στην αισθητική μας…

 Η μαγειρική σόδα έχει γίνει καθημερινά απαραίτητη για όλη την οικογένεια. Αυτό το προϊόν είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό, τόσο για τον καθαρισμό του σπιτιού όσο και στην κουζίνα. Αλλά η μαγειρική σόδα παίζει επίσης σημαντικό ρόλο στην υγεία και την ομορφιά! Να τι μπορούμε να πετύχουμε με την μαγική αυτή σκόνη.

1.    Καταπολέμηση της κακοσμίας του ιδρώτα. 

Τα βιομηχανοποιημένα αποσμητικά μπλοκάρουν τους ιδρωτοποιούς αδένες για να σταματήσει εφίδρωση. Τα προϊόντα αυτά επηρεάζουν την έκκριση του ιδρώτα και τον εμποδίζουν να βρει διέξοδο. Η αποτελεσματικότητα τους είναι υπό αμφισβήτηση. Ωστόσο, εμποδίζοντας την εφίδρωση, δεν απομακρύνονται οι τοξίνες, και το σώμα δεν καθαρίζει. Επιπλέον, η παρουσία αλάτων αργιλίου στη σύνθεση των αποσμητικών και αντιιδρωτικών αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού και άλλων κακοηθειών.
Για να αποφευχθούν αυτές οι χημικές ουσίες και να εξαλειφθεί η κακοσμία του ιδρώτα στις μασχάλες, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μαγειρική σόδα.
Βάζουμε λίγη μαγειρική σόδα σε μια καθαρή και στεγνή μασχάλη σαν ένα φυσικό αποσμητικό που διαρκεί έως και 24 ώρες!
Ο ιδρώτας δεν απομονώνεται, ρέει αλλά στεγνώνει αμέσως και δεν αφήνει κανένα ίχνος στα ρούχα ή δυσάρεστη οσμή.

2.    Ένα μπάνιο για δύσοσμα πόδια. 

Αφήνουμε τα κουρασμένα πόδια μετά από μια κουραστική μέρα να μουσκέψουν σε ένα διάλυμα από ζεστό νερό και μαγειρική σόδα σε αναλογίες, (3 λίτρα νερό για 3 κουταλιές της σούπας σόδα).
Εάν κάνουμε αυτό το ποδόλουτρο τακτικά, η δυσάρεστη μυρωδιά θα εξαφανιστεί. Η χρήση της μαγειρικής σόδας μαλακώνει επίσης και τα πόδια.

3.    Κατά της πιτυρίδας. 
Για να απαλλαγούμε από αυτό το δυσάρεστο φαινόμενο, η ακόλουθη συνταγή θα βοηθήσει πάρα πολύ:
Βρέχουμε τα μαλλιά μας και στη συνέχεια τρίβουμε έντονα το τριχωτό της κεφαλής με μαγειρική σόδα. Ξεπλένουμε και στεγνώνουμε. Επαναλαμβάνουμε κάθε φορά που λούζουμε τα μαλλιά μας. Δεν είναι απαραίτητη η χρήση ενός σαμπουάν γιατί το αντικαθιστά η μαγειρική σόδα. Στην αρχή, τα μαλλιά θα είναι ξηρά, αλλά αυτό είναι προσωρινό. Σύντομα, θα γίνουν και πάλι μαλακά και η πιτυρίδα θα εξαφανιστεί.


4.    Μαλλιά υγιή, λαμπερά και μεταξένια. 

Μπορούμε να ετοιμάσουμε ένα πραγματικό σαμπουάν στο σπίτι με την ανάμειξη σε μισό ποτήρι νερό, 1 κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα, 1 αυγό και 2 κουταλιές της σούπας αλκοόλ. Τοποθετούμε το μείγμα σε βρεγμένα μαλλιά, κάνουμε μασάζ και ξεπλένουμε με νερό.
Στη συνέχεια ξεπλένουμε με νερό οξινισμένο, (1 λίτρο νερό με 2 κουταλιές της σούπας ξύδι αλκοολούχο ή χυμό λεμονιού).
Όταν λουζόμαστε, αν προσθέσουμε μια κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα στο σαμπουάν μας, αφαιρούμε όχι μόνο τα υπολείμματα της λακ και του ζελέ, αλλά επίσης αποκτούμε μαλλιά λαμπερά και μεταξένια. Επίσης τα ξανθά μαλλιά θα γίνουν πιο ανοικτόχρωμα.

5.    Μάσκα Προσώπου.

Αναμειγνύουμε νερό και όξινο ανθρακικό νάτριο. Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το νερό με το ζελέ καθαρισμού μας, σε ίσες αναλογίες. Και αν προσθέσουμε ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι, μπορούμε να πολλαπλασιάσουμε τα οφέλη αυτής της μάσκας. Κάνουμε μασάζ προσώπου με κυκλικές κινήσεις. Ξεπλένουμε με κρύο νερό και βάζουμε τη συνήθη κρέμα μας.

6.    Λεύκανση δοντιών. 
Για να αποκτήσουμε ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα, βουρτσίζουμε τα δόντια μας με ένα μείγμα από αλάτι και μαγειρική σόδα σε ίση ποσότητα. Η σόδα είναι ένας λευκαντικός παράγοντας, αλλά δεν πρέπει ποτέ να τη χρησιμοποιήσετε περισσότερο από 2 φορές την εβδομάδα.

7.    Κακοσμία αναπνοής. 
Για να απαλλαγούμε από αυτές τις δυσάρεστες οσμές χρησιμοποιούμε την προηγούμενη συνταγή για τη λεύκανση δοντιών.

8.    Σακούλες κάτω από τα μάτια. 

Η μαγειρική σόδα μειώνει τους μαύρους κύκλους και τις σακούλες κάτω από τα μάτια. Βάζουμε 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα σε ένα ποτήρι ζεστό νερό ή τσάι και ανακατεύουμε. Εμποτίζουμε κομπρέσες σε αυτό το μίγμα και τις τοποθετούμε κάτω από τα μάτια. Τις αφήνουμε για 10 έως 15 λεπτά.

Πηγές

prettylife.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή