Η Δημοκρατία πρέπει να αυτοπροστατευθεί

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Η Δημοκρατία πρέπει να αυτοπροστατευθεί

Είχα την αίσθηση ότι θα γίνονταν αυτά που έγιναν την περασμένη Τετάρτη με την απελευθέρωση των Χρυσαυγητών. Είχα ακόμη αποφασίσει να γράψω για το θέμα αυτό, διακινδυνεύοντας μια ανάλογη πρόβλεψη. Η πραγματικότητα όμως με πρόλαβε. Απελευθερώθηκαν ήδη μερικοί Χρυσαυγήτες.

Eίχαμε, λοιπόν, το περασμένο Σάββατο συλλήψεις εξ’ αιτίας της δολοφονίας του άτυχου Φύσα. Η αστυνομία έδωσε παράσταση με τα τζιπ και τους αστυνομικούς με τις κουκούλες (μπαλακλάβες). Τα κανάλια αφιέρωσαν ώρες και ώρες στη Χ. Αυγή. Πού πήγε ο τάδε, τι είπε ο δείνα, τι έκανε ο έτερος, πού κατούρησε ο τέταρτος. Δεν είχαμε δει όμως συλλήψεις για τον άτυχο Πακιστανό στα Πετράλωνα.
Η κυβέρνηση βρήκε την ευκαιρία να χτυπήσει την Χ.Α. στο ποινικό πεδίο. Εφηύρε την έννοια της εγκληματικής οργάνωσης μέσα στο κόμμα!! Κατηγορήθηκε ο Μιχαλολιάκος ως αρχηγός της εγκληματικής ομάδας που δρα μέσα στο κόμμα. Η μωρία στο μεγαλείο της!! Η πράξη απέδειξε όμως ότι τα δεδομένα δεν ήταν τέτοια που να δένουν ποινικά ώστε να υπάρξει εισαγγελική εντολή για προφυλάκιση και να τα παιδιά έξω να αλωνίζουν. Φαντάζεστε να πάνε στην Βουλή και να αρχίσουν τους βουλευτές στις καρπαζιές; Ήδη το έδειξε ο Κασιδιάρης με τις κλωτσιές στους δημοσιογράφους βγαίνοντας από τα δικαστήρια.
Πιστεύω ότι θα το φυσάνε και δεν θα κρυώνει στην κυβέρνηση. Εδώ που έφτασαν τα πράγματα η δικαιοσύνη έχει μπλέξει σε ένα δίλλημα σχετικά με το τι θα γίνει με τον Μιχαλολιάκο. Υπάρχουν δύο περιπτώσεις: να αφεθεί ελεύθερος ή να προφυλακιστεί. Αν αφεθεί ελεύθερος, τότε αποδεικνύεται περίτρανα η λανθασμένη τακτική της κυβέρνησης. Αν προφυλακιστεί, θα έχουμε μια μεγάλη αντίφαση. Να θεωρούμε τον αρχηγό του κόμματος αρχηγό εγκληματικής οργάνωσης και να εξαιρούμε το πρωτοπαλίκαρό του τον Κασιδιάρη… Είναι δυνατόν;
Θα πρέπει να καταλάβουν οι φωστήρες της κυβέρνησης ότι θα έχουν μπλέξιμο με τους ναζιστές. Αναρωτιέμαι γι’ αυτούς που είχαν τη φαεινή ιδέα να πολεμήσουν τη Χ.Α. με όρους κοινού ποινικού δικαίου. Έχουν διαβάσει πολιτική ιστορία οι άνθρωποι; Οι πολιτικοί θα πρέπει να καταλάβουν ότι αυτό το κόμμα, που το έστειλαν στη Βουλή 500.000 Έλληνες, δεν είναι δημοκρατικό. Εκμεταλλεύεται δε τις ελευθερίες που δίδει η δημοκρατία και εργάζονται για την κατάλυσή της. Μας λένε ότι είναι Έλληνες εθνικιστές. Τι σημαίνει αυτό; Το έχουν ήδη δείξει με τις βίαιες συμπεριφορές τους απέναντι στους μετανάστες. Το έχουν δείξει με την στάση τους απέναντι στο ΚΚΕ. Το έχουν δείξει στην Βουλή. Τα γεγονότα δείχνουν ότι εθνικισμός για αυτούς είναι η βίαιη συμπεριφορά απέναντι σε αυτούς που δεν είναι μαζί τους. Μη ξεχνάμε ότι και ο Χίτλερ και ο Μουσολίνι ήταν εθνικιστές. Οδήγησαν την Ευρώπη σε πόλεμο και σε ολοκαύτωμα και αποπειράθηκαν να εξαφανίσουν ολόκληρες φυλές.
Επειδή η Χ.Α. βρήκε πρόσφορο έδαφος σε στρώματα της κοινωνίας που ένοιωθαν εγκαταλελειμμένα από το κράτος, έφτασε σήμερα να απειλεί ότι θα πάρει την δημαρχία της Αθήνας με τον Κασιδιάρη.
Είναι ανάγκη λοιπόν να αντιμετωπιστεί στο ιδεολογικό και πολιτικό πεδίο. Όσον αφορά το πολιτικό πεδίο, η δημοκρατία και οι βουλευτές που την εκφράζουν θα πρέπει να αναλάβουν πρωτοβουλίες ώστε να αποκαλυφτούν τα πραγματικά σχέδια της Χ.Α. Ακόμη θα πρέπει να τηρήσουν σκληρή στάση απέναντί τους μέσα στη Βουλή και να μην επιτρέπουν την καταρράκωση του θεσμού όπως ουκ ολίγες φορές έχω δει στην τηλεόραση.
Από την άλλη πλευρά, στο ιδεολογικό πεδίο, θα πρέπει να αποκαλυφτεί ο ιδεολογικός μανδύας της Χ.Α. που είναι κατ’ αρχήν ο «Ελληνικός εθνικισμός, όπως λένε» και ο ναζισμός, όπως λέω εγώ. Θα πρέπει να αναλυθεί η παραπάνω έννοια και να αποκαλυφτούν τα εγκλήματα που έχουν γίνει για χάρη του. Οι δημοκρατικοί πολίτες και το κράτος είναι αναγκαίο να αναλάβουν πρωτοβουλίες και να καλύψουν τα κοινωνικά κενά που δημιουργούνται και τα οποία εκμεταλλεύεται αυτό το κόμμα.
Δεν είναι εύκολη υπόθεση. Θέλει «αρετή και τόλμη η δημοκρατία» για να παραφράσω τον ποιητή. Το ερώτημα είναι: Έχει το πολιτικό μας σύστημα την αρετή; Οι πράξεις του έχουν δείξει ότι η αρετή σε αυτούς σπανίζει. Να ένας λόγος που βρήκε πρόσφορο έδαφος η Χ.Α. Έχει την τόλμη να την αντιμετωπίσει ριζικά; Αν κρίνω από την παθητική στάση των βουλευτών των άλλων κομμάτων απέναντι στις ύβρεις της Χ.Α. μέσα και έξω από το κοινοβούλιο, δεν υπάρχει ούτε η τόλμη. Δυστυχώς…
Η Χ.Α. έχει δηλώσει ότι δεν δέχεται την δημοκρατία, ότι είναι εθνικιστικό κόμμα και είναι βέβαιο ότι έχει στους κόλπους της εγκληματικά στοιχεία. Ένα κόμμα που δεν δέχεται το δημοκρατικό πολίτευμα, θα μπορούσε κάλλιστα να το διαλύσει η κυβέρνηση και παράλληλα να οργανωθεί ιδεολογική και πολιτική εκστρατεία για την εξόντωσή του. Δυστυχώς σήμερα συμβαίνουν τα αντίθετα. Πολύ φοβάμαι ότι θα δούμε μια Χ.Α. στο 20% στις επόμενες εκλογές, αν δεν υπάρξει πολιτική κυρίως αντίδραση.
Ο εθνικισμός της Χ.Α. δεν εκφράζεται μόνο εναντίον των μεταναστών, αλλά και εναντίον του μνημονίου και των Ευρωπαίων γενικότερα. Θεωρούν ότι οι μνημονιακοί όροι είναι αντεθνικοί και ότι θα πρέπει να καταργηθούν. Πολλοί απλοί άνθρωποι λοιπόν που σκέπτονται πατριωτικά και όχι εθνικιστικά, σου λένε και με το δίκιο τους: «Μα, ρε παιδί μου, εμείς δεν μπορούσαμε από μόνοι μας και πολύ έγκαιρα να κάνουμε αυτά που μας υπαγόρευσε η τρόικα; Φτάσαμε στον εξευτελισμό να γίνουμε οι επαίτες της Ευρώπης;». Αυτοί που σκέφτονται με αυτό τον πατριωτικό τρόπο είναι με μεγάλη πιθανότητα μελλοντικοί οπαδοί και ψηφοφόροι της Χ.Α. Σε αυτό το αίσθημα, και όχι μόνο, στηρίχτηκε και θα στηρίζεται η Χ.Α. προς άγραν ψήφων.
Μην ξεχνάμε τη θέση της Γερμανίας του μεσοπολέμου. Η φτώχεια, η ανεργία, οι πολεμικές αποζημιώσεις για τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο, έφεραν σε τέτοια ψυχολογική κατάσταση τους Γερμανούς που όχι μόνο ψήφισαν, αλλά και έδειξαν τυφλή εμπιστοσύνη στον Χίτλερ. Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι η Γερμανία ορθοπόδησε από την πολιτική του ναζιστικού κόμματος. Έκανε κοινωνική πρόνοια, έδωσε δουλειές και αποκατέστησε την πληγωμένη υπερηφάνεια των Γερμανών, αλλά ταυτόχρονα κατέστρεψε χιλιάδες μη Γερμανούς λόγω του εθνικισμού του. Το θέμα είναι ότι αυτές οι ιδεολογίες στην αρχή συσπειρώνουν και ενθουσιάζουν τον λαό, αλλά είναι καταδικασμένες να αυτοκαταστραφούν παίρνοντας μαζί τους όμως ό,τι καλό και φωτεινό έχει μια χώρα.
Κύριοι βουλευτές, τολμήστε! Ανατρέψτε την Χ.Α. με ιδεολογικό πόλεμο και όχι με σαθρές ποινικές κατηγορίες, που έχουν σαν τελικό αποτέλεσμα την καταρράκωση των δημοκρατικών θεσμών. Μην ξεχνάτε ότι και η δημοκρατία της Βαϊμάρης, αποδέχτηκε λόγω αδράνειας τον Χίτλερ μέχρι που προέβη στην κατάλυσή της και οδήγησε την Ευρώπη στον όλεθρο του πολέμου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή