Ετήσιο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Αναδρομικής Θεραπείας γράφει ο Νικόλας Κολοκοτρώνης


ΕΛΑΤΟΧΩΡΙ ΠΙΕΡΙΑΣ, ΙΟΥΛΙΟΣ 2016

Όπως κάθε χρόνο, έτσι κι εφέτος, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το Πανευρωπαϊκό Συνέδριο (Annual Convention) Αναδρομικής Θεραπείας του EARTh Association for Regression Therapy (9-15 Ιουλίου). Αυτή τη φορά, η χώρα που φιλοξένησε το συνέδριο ήταν η Ελλάδα. Πιο συγκεκριμένα, το συνέδριο έγινε στο μαγευτικό Ελατοχώρι Πιερίας. 

Στη σημαντική ετήσια συνάντηση, συμμετείχαν 55 άτομα από 16 χώρες: από την Εσθονία μέχρι την Ελλάδα και από την Ινδία μέχρι την Ολλανδία. Το θέμα του Συνεδρίου ήταν «Στο σπίτι των Μουσών: Πώς να εμπνευστούμε από τη φύση, την τέχνη και τα αρχέτυπα στην Αναδρομική Θεραπεία». Οι ομιλητές-παρουσιαστές κάλυψαν πολλές πλευρές του θέματος με εντυπωσιακό τρόπο, συνδυάζοντας την πνευματικότητα και την αναδρομική θεραπεία με την ψυχοθεραπεία και την επιστήμη.
Κάθε μέρα, οι συμμετέχοντες είχαν να επιλέξουν ανάμεσα σε υπέροχες παρουσιάσεις που γίνονταν με τη μορφή βιωματικού σεμιναρίου. Ομιλίες, ομαδικές ασκήσεις, παρουσιάσεις τεχνικών μέσω συνεδριών, και ερωτήσεις – απαντήσεις, ήταν οι επιλογές των εισηγητών, που με την αρτιότητα και την εμπειρία τους, πρόσφεραν εξαιρετικά εργαλεία σε όλους τους παρευρισκόμενους.
Ο πασίγνωστος regression therapist, ψυχοθεραπευτής (ένας από τους σημαντικότερους στον κόσμο) και συγγραφέας Hans TenDam (Ολλανδία) έδωσε ένα διήμερο σεμινάριο υψηλού επιπέδου με θέμα: «Καθαρίζοντας τα κανάλια της έμπνευσης». Τις ίδιες ημέρες, τις δύο πρώτες του συνεδρίου, υπήρχε και δεύτερη σημαντική επιλογή, που ήταν το σεμινάριο του εξαιρετικού Vitor Rodrigues (Πορτογαλία) «Ξυπνώντας την υπερπροσωπική ψυχοθεραπεία».
Τις επόμενες μέρες, ακολούθησαν τα εξής εξαιρετικά σεμινάρια: «Κοινωνικό πανόραμα των Αρχετύπων» Tulin Schimberg-Etyemez (Τουρκία), «Χρειάζεται να είσαι έξω από το νου σου για να επικοινωνήσεις με τη φύση – Μια θεραπευτική τεχνική» Dorothy Neddermeyer (Η.Π.Α.), «Αποκαλύπτοντας ψυχικά αποτυπώματα» Serge Szmukler-Moncler, «Το κουτί του θησαυρού μας» Νάσσος Κομιανός (Ελλάδα), «Τα χρώματα του σώματος» Heike Bettendorf (Ισπανία), «Χρησιμοποιώντας μουσική στην Αναδρομική Θεραπεία» Jeffrey Greimann (Αυστρία), «Δημιουργική γραφή» Willemijn Luyendijk (Ολλανδία), «Η σκιά από τους θεούς και τις θεές – μια ινδική αντίληψη» Aasha Warriar (Ινδία), «Ο προσωπικός σου ήχος – η φωνή, η δόνηση και η ταυτότητα μέσω των ενσαρκώσεων» Marion Boon (Ολλανδία), «Ξεπερνώντας τα εμπόδια – Εξερευνώντας την έμπνευση» David Graham (Ηνωμένο Βασίλειο), «Οι προηγούμενες ζωές ως προσωπικές μούσες» Anita Groenendijk (Ολλανδία), «Αυτοανίχνευση και Αναδρομική Θεραπεία» Vitor Rodrigues (Πορτογαλία).
Μετά το τέλος του συνεδρίου, υπήρχε ένα προαιρετικό διήμερο με επισκέψεις σε σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους (Δίον, Βεργίνα) καθώς και σε όμορφες τοποθεσίες και παραλίες (Πλαταμώνας, Λιτόχωρο).
Τον Σεπτέμβριο του 2017 θα πραγματοποιηθεί το Παγκόσμιο Συνέδριο Αναδρομικής Θεραπείας (το οποίο διεξάγεται κάθε τρία χρόνια) στην Ινδία (Γκόα)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή