Ανοίξαμε και σας περιμένουμε!

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Ανοίξαμε και σας περιμένουμε!

Ανοίξαμε και σας περιμένουμε. Οι ηλεκτρονικές δημοπρασίες της δημόσιας περιουσίας ξεκίνησαν. Σπεύσατε. Ένα κυβερνητικό e-bay είναι έτοιμο να δεχτεί τις προσφορές των υποψήφιων αγοραστών.

Στην ιστοσελίδα του ΤΑΙΠΕΔ βγήκαν ήδη στο σφυρί τα πρώτα ακίνητα. Πρόκειται για τα πρώτα 15 «κομμάτια» της ακίνητης περιουσίας που επιλέχτηκαν από το χαρτοφυλάκιο του Ταμείου και δημοπρατούνται μέσω του διαδικτύου. Ανάμεσά τους οι υποψήφιοι αγοραστές μπορούν να βρουν από νεοκλασσικά του Κολωνακίου έως παραλίες στην Χαλκιδική και από γήπεδο στην Καβάλα ως ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας.
Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα της Εταιρίας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) έχει ενταχθεί στον προγραμματισμό του ΤΑΙΠΕΔ και δημιουργήθηκε για την ηλεκτρονική δημοπράτηση με διαδικασίες fast track περιουσίας του δημοσίου. Πληροφορίες για τα προς πώληση ακίνητα βρίσκονται αναρτημένα στην σελίδα μόλις για μερικές ημέρες πριν τη δημοπράτηση η οποία εκτελείται σε μία ημέρα. Για να λάβεις μέρος απαιτείται εγγραφή που περιλαμβάνει μια σειρά από δικαιολογητικά αλλά και έγκριση από τους διαχειριστές της σελίδας.
Συγκεκριμένα προς δημοπράτηση έχουν βγει τα εξής ακίνητα:
• Δύο όροφοι (5ος και 6ος) σε 9όροφη οικοδομή στο κέντρο της Αθήνας (Σταδίου 60 και Αιόλου 105)
• 6όροφο κτίριο στο κέντρο της Αθήνας (Ευαγγελιστρίας 9)
• 3όροφο διατηρητέο κτίριο στο κέντρο της Αθήνας (Περικλέους 33)
• Ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας (Οδός Βερανζέρου 26)
• Γήπεδο στην Καβάλα (Ακρωτήριο Καλαμίτσας)
• Διατηρητέο τριώροφο κτίριο στο κέντρο της Αθήνας (Αναγνωστοπούλου 35 – Κολωνάκι)
• 4όροφο κτίριο στο κέντρο της Αθήνας (Μητροπόλεως 9)
• Διατηρητέο 4όροφο κτίριο στο κέντρο της Αθήνας (Ερμού 19)
• Γωνιακό κατάστημα στο Πολύγωνο, Αθήνα
• Οικόπεδο με 11 κτίρια στο Μοσχάτο
• 3όροφο διατηρητέο κτίριο στο Νέο Φάληρο
• 3όροφο κτίριο στο Κολωνάκι (Τσακάλωφ 34)
• Παραθαλάσσια έκταση στη Νέα Ηράκλεια Χαλκιδικής
• 5 αυτοτελή κτίριο επί εντός σχεδίου οικοπέδου στον Ταύρο
• Παραθαλάσσια έκταση στη Νέα Ηράκλεια Χαλκιδικής
Στη σελίδα των δημοπρασιών τα ακίνητα συνοδεύονται από νομικά, τεχνικά στοιχεία και διευκρινήσεις ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις δημοσιεύεται και η τιμή εκκίνησης, με ακριβότερο το 4όροφο ακίνητο της οδού Ερμού που ξεκινά από 5.900.000 ευρώ. Το γεγονός ότι η λειτουργία της ιστοσελίδας συμπίπτει με την έναρξη των θερινών εκπτώσεων κύκλοι του ΤΑΙΠΕΔ το χαρακτηρίζουν ως απλή σύμπτωση.
Την ίδια ώρα με 290 ακίνητα του Δημοσίου προικίστηκε το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) Ωστόσο, δεν λείπουν και οι οικιστικές αναπτύξεις. Για παράδειγμα, στο Ταμείο μεταφέρονται οι αδόμητες εκτάσεις στα σύνορα Γαλατσίου και Παλαιού Ψυχικού. Στη λίστα είναι και περιοχές πολλών στρεμμάτων στο Γαλάτσι, όπως Αγ. Ειρήνη, Ομορφοκλησιά, ΕΥΔΑΠ, Τουρκοβούνια. Με βάση το ΦΕΚ 1020/Β25-4-2013 (http://www.nomotelia.gr/photos/File/234-13.htm), μεταξύ των 100.000 στρεμμάτων φιλέτων σ όλη την Ελλάδα, είναι :
– Αγ. Ειρήνη 3.004 τ.μ.
– Διυλιστήρια ΕΥΔΑΠ 2.230 τ.μ.
– Διυλιστήρια ΕΥΔΑΠ 2.545 τ.μ.
– Ομορφοκλησιά 3.092 τ.μ.
– Ομορφοκλησιά 8.882 τ.μ.
– Τουρκοβούνια 7.520 τ.μ.
Σύνολο : 27.273 τ.μ.
Οι προσφυγές στο ΣΤΕ γίνονται σε διάστημα 60 ημερών από την έκδοση του ΦΕΚ, ήτοι θα έπρεπε να γίνουν έως τις 25/6/20013,αφού το ΦΕΚ εκδόθηκε στις 25/04/2103. Δεν είναι όμως έτσι αφού ο χρόνος μετράει από την ημερομηνία επίσημης ανακοίνωσης του ΦΕΚ, που έγινε στις 7/05/2013. Με δεδομένο όμως ότι ο χρόνος σταματάει να μετράει από 01/07 – 31/08/2013 (δεν εκδικάζονται προσφυγές), η καταληκτική ημερομηνία για τυχόν προσφυγές μετατίθεται στις 7 Σεπτεμβρίου 2013.
Τι κάνει ο Δήμος Γαλατσίου;  Ήταν… είναι ενημερωμένος και αν ναι, γιατί δεν γνωστοποίησε το θέμα; Προτίθεται να προσφύγει στο ΣΤΕ;
Η πώληση της ακίνητης δημόσιας περιουσίας μέσω του ΤΑΙΠΕΔ είναι υποχρέωση της χώρας απέναντι στους δανειστές μας. Στην 3η έκδοση του μνημονίου υπάρχει χαρακτηριστικά αναφορά περί υποχρεωτικής μεταφορά όλης της περιουσίας του κράτους στο ΤΑΙΠΕΔ χωρίς την δυνατότητα χρήσης του ακόμα και στην περίπτωση που η τοπική ή κεντρική διοίκηση θέλει να αξιοποιήσει οποιοδήποτε ακίνητο για νοσοκομείο ή σχολείο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή